Σήμερα οι συνδημότες μας, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης των μνημονίων ενάντια στα εισοδήματα, τους μισθούς και τις συντάξεις τους. Νέοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, και ενώ ήδη έχουν πληρώσει πολύ βαριά το κόστος της κρίσης, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα ληστρική φοροεπιδρομή, δήθεν για
τη σωτηρία της πατρίδας. Ήδη οι συνδημότες μας καλούνται να πληρώσουν και το νέο χαράτσι για τα σπίτια (επονομαζόμενο ως Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση των μνημονίων, των τραπεζιτών και των ντόπιων και ξένων συμφερόντων σπρώχνει αδίστακτα μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Οδηγεί χιλιάδες μικροβιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενους στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους και πολλούς νέους στην ξενιτιά. Την ίδια στιγμή, ανερυθρίαστα, υποχρεώνει τους πολίτες να πληρώσουν το χαράτσι για την κατοικία, επισείοντας το μπαμπούλα της διακοπής ρεύματος σε όσους αδυνατούν ή αρνούνται να το πληρώσουν, βάζοντας σε εφαρμογή τον αντισυνταγματικό νόμο Ν.4021/2011, που αντίκειται ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Μεταβάλλουν έτσι ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, σε εργαλείο για έναν ξεδιάντροπο εκβιασμό, απέναντι όχι μόνο σε όσους αρνούνται ή δεν μπορούν να πληρώσουν, αλλά και στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους, άπορους κ.α).
Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος των ευθυνών μας απέναντι στους συνδημότες μας, καθώς και την πρωτοφανή οικονομική δυσπραγία που βιώνει η πλειοψηφία του λαού μας, έχουμε επιλέξει από την πρώτη στιγμή να σταθούμε δίπλα τους. Σε έναν αγώνα που ξεκινά από την αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων, μέχρι και την ανατροπή της κυβέρνησης και όλων των μνημονιακών πολιτικών. Γι' αυτό και προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απόκρουση αυτής της ληστρικής φοροεπιδρομής ενάντια στους πολίτες του Δήμου μας, αναλαμβάνοντας την πολιτική και νομική ευθύνη για όσους αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.
Να συμπαραταχθεί και να συντονίσει της ενέργειές του με το αυτοδιοικητικό κίνημα που αναπτύσσεται ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ με άξονα τους Δήμους Νέας Ιωνίας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Σαρωνικού, Κορυδαλλού, Περιστερίου και Ιλίου.
Δεν απολύονται οι υπεράριθμοι στο δημόσιο, η χώρα δεν παράγει, αγοράζουμε εισαγώμενα, δεν πληρώνουμε χαράτσι, στο πολίτικό προσκήνιο τίποτα το προοδευτικό (δεν εννοώ αριστερό), οι έχοντες τις απόψεις αυτές δεν τολμούν επώνυμα να τις πουν (λόγω του αριστερού φασισμού). Άντε να πάμε στη δραχμή να κάνουμε την επανάστασή μας και να υσηχάσουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κίνημα δεν πληρώνω είναι ένας μικροαστικός αριστερισμός, δεν έχει καμία σχέση με μια κοινωνία αλληλεγγύης και προοπτικής. Δεν διαχωρίζει τους έχοντες από τους μη έχοντες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜνημειώδεις βλακείες αναρτούν οι ανώνυμοι 12.13 και 8.23, και εξηγούμαι:
ΑπάντησηΔιαγραφή12.13: Η κρίση χρέους της χώρας μας δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το δημοσιονομικό έλλειμμα λόγω υπεράριθμων δημ.υπαλλήλων. Η Νορβηγία, επί παραδείγματι δαπανά 16 και 18% ετησίως για τη συντήρηση του υπερμεγέθους δημόσιου τομέα της (έναντι 12% της Ελλάδας), και δεν έχει χρεωκοπήσει. Και ξέρεις γιατί; Γιατί ακόμη διαθέτει το εθνικό νόμισμά της. Γιατί εκεί η χώρα τους δεν ετέθη σε καθεστώς ομηρίας από τις τοκογλυφικού χαρακτήρα τράπεζες και τους τοκογλύφους "επενδυτές"! Το ότι η Ελλάδα δεν παραγει (και σωστά) οφείλεται και αυτό στην εισαγωγή του ευρώ και την τακτική των επιδοτήσεων (κοινή αγροτική πολιτική). Εσένα μπορεί η εισαγωγή της δραχμής να μην σε ικανοποιεί και να σε φοβίζει, αλλά είναι το μόνο εργαλείο (επαναλαμβάνω:ΕΡΓΑΛΕΙΟ) για να πάει η χώρα μπροστά κάνοντας μια νέα αρχή.
8.23: Κατ'εσέ λοιπόν, μια κοινωνία αλληλεγγύης και προοπτικής είναι μια κοινωνία που διαχωρίζει τους έχοντες από τους μη έχοντες; Ώστε έτσι; Και γω που νόμιζα το ακριβώς αντίθετο... Το κίνημα "δεν πληρώνω", φίλε μου, πρεσβεύει την άρνηση πληρωμής τελών και εισφορών που είναι κοινωνικά άδικα και δεν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Η φορολογία στην Ελλάδα έχει χαρακτήρα μόνον εισπρακτικό, εξού και η διογκούμενη αντίδραση στην πληρωμή χαρατσιών και η υπάρχουσα μεγάλη φοροδιαφυγή. Αν το κράτος στεκόταν αρωγός στην κοινωνία, τότε η κοινωνία θα τηρούσε άλλη στάση.