Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ζητείται σοβαρότητα

Πριν γράψω την άποψή μου, χρειάζεται να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα: Έχω φίλους που είναι ΚΚΕ, σέβομαι όλα τα κόμματα άρα και το ΚΚΕ, αντιλαμβάνομαι το ιστορικό βάθος της πόλης που ζώ, το οποίο είναι αριστερό, αλλά, συγνώμη, ΚΚΕ δεν είμαι, ούτε υπήρξα ποτέ, δόξα τω Θεώ. Συνεπώς, μπορεί να παραδέχομαι δημόσια ότι η προσωπική παρουσία και ο δημόσιος λόγος των τριών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που εξελέγησαν με τη
Λαϊκή Συσπείρωση είναι αξιοπρεπής, σημαντική και μαχητική, αλλά το περιεχόμενο των τοποθετήσεών τους είναι για μένα επιεικώς αναχρονιστικό. Επιεικώς.
Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Διότι, η μεν Λαϊκή Συσπείρωση, τη δουλειά της κάνει. Αντί να συζητήσει τα σημαντικά ζητήματα της πόλης, τα ανάγει όλα στην "κρίση του καπιταλισμού", ερμηνεύει τα γεγονότα και τις εξελίξεις βασισμένη στην αντίληψη "κόσμος του κεφαλαίου εναντίον κόσμου της εργασίας" και, περίπου, θέλει να γκρεμίσει εξ εφόδου τα "χειμερινά ανάκτορα" (κατά την ιστορική ρήση). Θυμίζω ενδεικτικά ότι ζητούν αλλαγή μέρας διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου όποτε το ΚΚΕ έχει προγραμματίσει απεργία ή συγκέντρωση, παρακάμπτουν τα τοπικά θέματα για να θέσουν ζητήματα εθνικού, ή και παγκόσμιου χαρακτήρα και ακόμα πιστεύουν ότι η πολιτική ασκείται με ψηφίσματα.
Το ζήτημα είναι με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις: Πιστεύοντας αφελώς ότι αν ακολουθήσουν μια τακτική κατευνασμού των διεκδικήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης- ΚΚΕ, πιθανώς να λάβουν τη στήριξή τους τη δεύτερη Κυριακή, κάνουν στη Λαϊκή Συσπείρωση- ΚΚΕ όλα τα χατίρια. Βασισμένη σε αυτή την έολη αντίληψη, εκχωρούν την ψήφο τους σε κάθε πρωτοβουλία των Βαλασσά, Γκούμα και Πολίτη, οι οποίοι...είπαμε: Τη δουλειά τους (πολιτικά το λέω) κάνουν. Και ψηφίσματα κομματικού πατριωτισμού του ΚΚΕ υπερψηφίζουν οι άλλες παρατάξεις, και προτάσεις χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα αποδέχονται, όπως θα αναφέρω αμέσως πιο κάτω. Ασπόνδυλοι, αποϊδεολογικοποιημένοι, εκχωρούν τέσσερα βέβαια χρόνια πολιτικής διαφωνίας για μια αβέβαιη στήριξη στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Κατάντια...
Το αποκορύφωμα είναι η ειδική συνεδρίαση της Τετάρτης, 9 Νοεμβρίου, την οποία πρότεινε προ εβδομάδος ο παλαιοκομματικότερος των παλαιοκομματικών, Παντελής Γρετζελιάς. Εδώ το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη, εδώ δεν καταφέρνει να εγκρίνει το δάνειο που Ο ΔΗΜΟΣ ζήτησε και ο υποψήφιος δανειστής δέχτηκε, αυτό το παράλυτο κι αναποτελεσματικό ακόμα και για τα πιο στοιχειώδη Δημοτικό Συμβούλιο, τώρα θέλει να... μας λύσει το οικονομικό πρόβλημα. Για την ακρίβεια, η χρονική σειρά των γεγονότων είναι η εξής: Η "Α" ανέδειξε, μέσα από την ανάρτηση στο facebook της αναγνώστριάς μας Juanita la Quejica, την πρωτοβουλία του Δημάρχου Νέας Ιωνίας Η. Γκότση να επαναδυνδέει ως Δήμος το ρεύμα σε όσους η ΔΕΗ το κόβει λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού. Δηλαδή δεν μιλάμε για μια πρωτοβουλία της πόλης μας, αλλά για μια προσπάθεια ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ μιας πρωτοβουλίας της Νέας Ιωνίας. Ένα το κρατούμενο.
Δεύτερο κρατούμενο: Οι προτάσεις που έχουν "πέσει" στο τραπέζι, μπορεί να είναι καλοπροαίρετες, αλλά δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Οφείλουν ΟΛΟΙ να αντιληφθούν ότι τα δημόσια φόρα, όπως το δημοτικό συμβούλιο μιας πόλης, δεν είναι καφενεία, όπου ο καθένας μπορεί να λέει και την αποτέτοια του για να περνάει η ώρα. Η σοβαρότητα ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ να επανέλθει στο δημόσιο λόγο μας, όλων: Τοπικών αξιωματούχων, Τύπου, απλών πολιτών, όλων. Μπορούμε στο διάλογο που θα ακολουθήσει να επεξηγήσουμε αυτή την άποψη. Λόγου χάρη, αν τα χρήματα (αναφέρομαι στην πρόταση της ομάδας πολιτών) δεν αρκέσουν για όλους, με ποια κριτήρια θα επιλεγούν αυτοί που θα ενισχυθούν; Ποιος φορέας και με ποια νομιμοποίηση θα πάρει τέτοιες αποφάσεις; Και γιατί εγώ, που θα μείνω έξω από την ενίσχυση, δεν μπορώ δικαστικά -ή και με αυτοδικία!!- να εκφράσω την αίσθηση αδικίας μου που κάποιο όργανο χωρίς νομιμοποίηση αποφάσισε να ενισχυθεί ο γείτονάς μου κι όχι εγώ; Κι αν ο δήμος καταδικαστεί στα δικαστήρια που θα τον πάω (πολιτική, μην το ξεχνάμε, είναι η τέχνη του προβλέπειν, τα ερωτήματα δεν τίθενται τυχαία) ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Ο Δήμος. Από ποια χρήματα; Από αυτά που θα χρησιμοποιούσε για κάποια άλλη υπηρεσία στο Δημότη. Θα ζητηθούν εκκαθαριστικά εφορίας για να ενισχυθούν οι πιο "φτωχοί"; Με τη φοροδιαφυγή που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, ούτε αυτό το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας; Κι αν ένας εντελώς φτωχός δει το ρεύμα του να κόβεται από τη ΔΕΗ και τα χρήματα έχουν τελειώσει; Άκρη δε βγαίνει, σας βεβαιώνω.
Αυτό που ίσως πρέπει να συζητηθεί την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι πώς ο Δήμος θα παρανομήσει με αποτελεσματικότητα. Αυτό που ασφαλώς πρέπει να συζητηθεί είναι το πώς θα ανακαλύψει τη χαμένη του σοβαρότητα...

3 σχόλια:

  1. Το φαινόμενο Βλάσης Τσάκας, σαρώνει... Έλεος πια...8 Νοεμβρίου 2011 στις 10:08 π.μ.

    Μπράβο σας κ.Σεϊτανίδη, λέτε τα πράγματα με το όνομά τους.

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ !

    Τόσο για το τρίδυμο (του ΚΚΕ) της απόλυτης άρνησης,
    τους Λαϊκιστές του «Όχι σε Όλα»...
    Όσο και για τους άλλους (της ομάδας πολιτών),
    που δήθεν ενδιαφέρονται για τους οικονομικά αδύνατους...

    Όλα γίνονται για κάποιο λόγο…
    Όμως, αυτές τις δύσκολες ώρες για την Ελλάδα μας,
    κύριοι, λίγη ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ δε βλάπτει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά τα λέτε όλοι σας. Γι'αυτό επιλέξατε την απουσία από το Δ.Σ. Για να μη γίνετε μάρτυρες μιας συζήτησης για απόδοση δικαιοσύνης, δικαιοσύνη που τόσο έχει ποδοπατηθεί από την κυβερνηση των δωσιλογων και τα δεκανίκια της.
    Για την επιχείρηση να μιμηθούμε τη Ν.Ιωνία, έχω να πω πως ευτυχώς που υπάρχουν και σοβαρες διοικήσεις που προτείνουν ΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ τρόπους άρνησης πληρωμής του χαρατσιού, τους οποίους η κυβέρνηση δεν καταφέρνει να ελέγξει. Το ότι τόσοι και τόσοι δήμοι έχουν μπει στο χορό που άνοιξε η γείτων Ν.Ιωνία, έπρεπε και εμάς, ως δήμο, να μας κινητοποιήσει. Με έκπληξη, μάλιστα, μαθαίνω πως μέχρι και ο πλούσιος δήμος (και με πλούσιους αντίστοιχα δημότες) Ψυχικού-Φιλοθέης κινείται αποφασιστικά. Διότι η μάχη γίνεται για ένα άδικο φοροεισπρακτικό μέτρο που αφορά ΟΛΗ την κοινωνία κι όχι ένα κομμάτι της.
    Ως φαίνεται, και αυτοί ακομη δεν είναι για εσάς σοβαροί.
    Άλλη τρανταχτή, αλλά και με νόημα, απουσία, η δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, καθ'ότι βαθύτατα συντηρητική, ανίκανη να πρωτοτυπήσει σε οτιδήποτε, φοβισμένη μήπως και η όποια σθεναρή στάση της της κοστίσει τη θέση, καθώς και εκεινες των συνεργατών της. Με πρόσχημα μια ακόμα μέρα ασθενείας, δεν χρειάζεται, έτσι, να τοποθετηθεί στα ΚΑΥΤΑ ζητήματα που θέτει Η ΙΔΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ένα από τα οποία -και που γνώριζε ασφαλώς- θα ηταν η άρνηση μέρους ή ολόκληρης της αντιμισθίας της.
    Αλλοι "λαγοί", ανάξιοι σχολιασμού, η παράταξη Κόντου, οι νομικοί, οι στενοί και καλά αμοιβόμενοι συνεργάτες της συμφοράς.
    Μποβοκοτσιράκια, τέλος, κατώτερα των περιστάσεων. Κρίμα...
    Δόξα τω θεώ λοιπόν που δεν είμαστε ΚΚΕ (!), αλλά και δόξα τω θεώ που αυτό το Δ.Σ. κατέληξε σε πράγματα επ'ωφελεία του φιλαδελφειώτικου και χαλκηδονιώτικου λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1.16: ποιος δεν ήταν εκεί; Μάλλον εσείς, αγαπητέ. Και να πεις ότι δεν φαίνομαι... Όσο για τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, θα κάνω αναρτήσεις σήμερα. Εδώ, αρκούμαι να πω ότι τελικά αποφασίστηκε αυτό που γράφω σε τούτη εδώ την ανάρτησή μου. Αντιγραφή της πρωτοβουλίας της Νέας Ιωνίας. Όλα τα άλλα ήταν λαϊκισμοί και επιχειρήσεις μικροκομματικών ξεκαθαρισμάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή