Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Κοινή επιστολή πέντε δημάρχων για δασικές- αναδασωτέες περιοχές

Η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, Έφη Γαϊτανά-Αποστολάκη απέστειλε κοινή επιστολή πέντε Δημάρχων,  προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κύριο Γ. Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως Δασικές και Αναδασωτέες, ενώ ήδη υπήρχαν από δεκαετίες Αθλητικοί, Πολιτιστικοί Χώροι, χώροι Αναψυχής και Θρησκευτικής
Λατρείας.

Την επιστολή συνυπέγραψαν οι Δήμαρχοι, Γαλατσίου, κ. Κυριάκος Τσίρος, Βύρωνος, κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, Μελισσίων-Πεντέλης, κ. Δημήτριος  Στεργίου Καψάλης και Δάφνης-Υμηττού, κ. Σταυριανουδάκης Μιχαήλ, και ζητούν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει:

1ον Την εξαίρεση από κατεδάφιση όλων των μέχρι σήμερα υφιστάμενων και ανεγερθέντων κτισμάτων που βρίσκονται μέσα σε δημοτικά άλση, κοινόχρηστους χώρους και αναδασωτέες δημοτικές εκτάσεις που ανήκουν στους Ο.Τ.Α. και λοιπά Ν.Π.Δ.Δ.
2ον Τη νομιμοποίηση αυτών.
3ον Τη διαγραφή των μέχρι σήμερα τυχόν επιβληθέντων προστίμων κατασκευής, ειδικής αποζημίωσης κλπ. σε βάρος των Ο.Τ.Α. και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών.
4ον Τη δυνατότητα διαχείρισης και εκμετάλλευσης των υφιστάμενων ως άνω εντός των δημοσίων, δημοτικών κήπων, Αλσών, κοινοχρήστων δημοτικών χώρων και αναδασωτέων εκτάσεων κτισμάτων από τους Ο.Τ.Α. και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών
και ειδικότερα για το Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος
5ον Την έγκριση τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής δια του χαρακτηριστικού χώρου προς διατήρηση και λειτουργία Δημοτικού Αναψυκτηρίου εντός του Άλσους, ως εμφαίνεται αυτό εις στο τοπογραφικό διάγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας.

Αυτή η συντονισμένη ενέργεια έρχεται να ενισχύσει την πρωτοβουλία της Δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, Έφης Γαϊτανά-Αποστολάκη, η οποία είχε θέσει στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής την ανάγκη θέσπισης της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης, σε συνάντηση που είχε μαζί του το περασμένο Νοέμβριο.

Δήλωση Δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος:
«Ως Υπεύθυνη Διοίκηση αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να θωρακίσουμε νομικά σημαντικές πηγές εσόδων του Δήμου μας, τις οποίες σήμερα στερούμαστε λόγω μη αποτελεσματικών χειρισμών προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου.

Δύο βασικά μισθώματα του Δήμου, ο «Κένταυρος» και το «Τσιπουράδικο», εδώ και ένα χρόνο, όχι μόνο δεν φέρνουν έσοδα στο Δήμο, αλλά καλούμαστε σήμερα να πληρώσουμε πρόστιμο ύψους 2.000.000 για την μέχρι τώρα, παράνομη λειτουργία τους.

Είμαι αισιόδοξη πως με αυτή τη συντονισμένη κίνηση, η κυβέρνηση θα παρέμβει θετικά υπέρ αυτών των εκκρεμών υποθέσεων που ταλανίζουν τις Διοικήσεις των 5 Δήμων».

2 σχόλια:

  1. Τελικά πρόκειται για τον θυληκό Γρετζελιά σε θέματα περιβάλλοντος και ανατωτιέμαι τι τους χωρίζει αφού έχουν τις ίδιες επιδιώξεις! Προφανώς η κουτάλα...
    Αλλά αν δεν έχουν καταλάβει ότι με αυτά και με εκείνα που κάνουν ή δεν κάνουν τέλειωσαν πολιτικά σαν παράταξη αλλά και σαν πρόσωπα, θα το καταλάβουν το αργότερο στις εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΧΑΛΑΓΕ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΟΥ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή