Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ο Χαρης Τομπούλογλου για τον Προϋπολογισμό του Δήμου

Ο επικεφαλής της "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" έκανε την ακόλουθη δήλωση: Συμπολίτισσες και συμπολίτες, τα όσα γίνονται εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο στον Δήμο μας, δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν πρωτόγνωρα. Αυτό καταδείχθηκε με τον πλέον εμφανή τρόπο κατά την πρόσφατη συζήτηση του Προϋπολογισμού του έτους 2012. Σήμερα είναι δεδομένο ότι ο Δήμος μας δεν μπορεί να διοικηθεί και η πλήρης διάλυση είναι προ των πυλών. Γίναμε αυτόπτες και αυτήκοες μάρτυρες ενός απόλυτου «ξεκατινιάσματος» μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων της «Νέας Προοπτικής» με εκφράσεις όπως «είσαι αναγνωρισμένος δικολάβος», «δεν ασχολούμαι με καφετζήδες», «απολύστε τώρα την
κ. Ντίνα Αμπατζή (Γενική Γραμματέα του Δήμου) και τον συγγενή σας τον κ. Αλέξη Βαλασσά (Ιδιαίτερο Γραμματέα Δημάρχου)» και άλλα ευτράπελα που όμως μόνο θλίψη προκαλούν.
Ως Παράταξη πρέπει να δηλώσουμε σε όλους τους τόνους ότι αν ήμασταν Διοίκηση ουδέποτε θα φέρναμε προς ψήφιση έναν τέτοιο Προϋπολογισμό. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τα υπέρογκα ποσά για τους ειδικούς συνεργάτες της Δημάρχου, τα μειωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη έσοδα, την παντελή απουσία κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής, το μηδενικό ποσό για την παιγνιοθήκη ΑΜΕΑ που αυξήθηκε μετά την έντονη πίεση που ασκήσαμε και πολλά άλλα στα οποία εκτενώς αναφερθήκαμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όσον αφορά το δάνειο που θέλει να λάβει η Δημοτική Αρχή, για να αποπληρωθούν πρόσφατες δικές της υποχρεώσεις αλλά και τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί από τις Διοικήσεις των πρώην Δήμων Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας, ξεπεράσαμε το στενό μικροπολιτικό μας συμφέρον και το υπερψηφίσαμε όχι γιατί συμφωνούμε με αυτού του είδους τις πολιτικές επιλογές αλλά για να συνεχιστούν οι βασικές έστω λειτουργίες του Δήμου μας (καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί, σχολεία, Κ.Α.Π.Η. κλπ) και να αποφύγουμε να μπει ο Δήμος μας σε μνημονιακή επιτήρηση αλλά και να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας των υπαλλήλων. Ας σημειωθεί ότι η νομοθετική ρύθμιση για τη λήψη δανείων από τους Δήμους για το σύνολο των οφειλών τους είναι μια νέα εξέλιξη που περιλαμβάνεται στον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.). Αυτή η εξέλιξη, δηλαδή να μπορούν να πληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις του Δήμου προς προμηθευτές χωρίς να γίνεται επιλεκτική εξόφλησή τους, η μακροχρόνια (10ετής) διάρκεια του δανείου, το χαμηλότερο επιτόκιο αλλά και το γεγονός ότι οι τοκοχρεολυτικές δόσεις που θα πληρώνει ο Δήμος από το 2013 μειώνονται στο μισό σε σχέση με σήμερα, επιτρέπουν να ανταποκριθεί ο Δήμος στις υποχρεώσεις του (ο Δήμος μας το 2011 είχε περίπου τοκοχρεολυτική υποχρέωση από δάνεια €1.650.000, το 2012 περίπου €1.700.000, αλλά το 2013 που θα αρχίσει να εξοφλείται το νέο δάνειο θα έχει €800.000, ενώ από το 2014 μειώνεται και άλλο).
Ωστόσο η κ. Γαϊτανά πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της.
Τη ρωτάμε λοιπόν ευθέως, για τελευταία φορά, ανήκουν στην Παράταξή της οι 9 Δημοτικοί Σύμβουλοι (Π. Γρετζελιάς, Β. Αγαγιώτου, Χ. Δημακόπουλος, Β. Μαυράκη, Γ. Παπακώστας, Ε. Παπαλουκά, Κ. Παπανίκα, Ν. Παπανικολάου, Ζ. Χωρινός) που δεν ψήφισαν τον Προϋπολογισμό που η ίδια έφερε ή όχι; Το ερώτημα αυτό θέσαμε στην κ. Γαϊτανά και στην επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να πάρουμε καμία απάντηση. Εάν η κ. Γαϊτανά εξακολουθήσει να σιωπά, είμαστε υποχρεωμένοι να αναθεωρήσουμε και εμείς τη στάση μας στο μέλλον.
Ο λαός της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας πρέπει να γνωρίζει τα πράγματα με το ΟΝΟΜΑ τους, ώστε να δώσει και την πρέπουσα λύση σε 2 περίπου χρόνια.

8 σχόλια:

  1. Χα χα χα χα

    "ο Καραγκιόζης φούρναρης"...

    με καταλαβαίνετε, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΜΠΑ Ο ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ
    ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ!

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΓΑΙΤΑΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ...
    "ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΑ ΤΟΝ ΧΩΤΟΦΥΛΑΞ..."

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ...
    ΠΡΩΗΝ ΝΕΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πανικός που διακατέχει τον Χάρη, δεν κρύβεται με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ αγορίνα μου δεν είσαι ΠΑΝΙΚόΣ. ΠΑΝίΚΑΣ είσαι.
      Πιο γραφικός κι από τον Ψωμιάδη.
      Τι πανικός μπορεί να πιάσει κάποιον που παίζει χωρίς αντίπαλο;

      Διαγραφή
    2. Και όμως.... Μπορεί να παίζει μόνος του και να έρθει δεύτερος.

      Διαγραφή
  4. κ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ:
    ΑΥΤΗΚΟΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΟΧΙ ΑΥΤΗΚΟΕΣ!!
    (ο αυτήκοος ,οι αυτήκοες//αυτόπτης, οι αυτόπτες)
    (ΣΣ1 ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ;)
    (σσ2 ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ!//ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΑΡΓΑΡΕΣ, ΜΟΝΟΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από όλη την ανακοίνωση αυτό βρήκες να σχολιάσεις; Μου θυμίζεις το ανέκδοτο "άντε γ..... εσύ κι ο γρύλος σου".

      Διαγραφή
    2. στην πολιτική κρινόμαστε κυρίως από τα λάθη και όχι από τα λοιπά

      Διαγραφή