Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει...


Το εκλογικό αποτέλεσμα στις 6 Μάη αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής των πολιτικών του μνημονίου και της λιτότητας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα μήνυμα ειρηνικής επανάστασης, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους λαούς ολόκληρης της Ευρώπης και δείχνει ότι ο λαός μας δε μπορεί να συμβιβαστεί με τα μνημόνια της βαρβαρότητας. Οι πολίτες με την ψήφο τους δίνουν εντολή να ξημερώσει μια καινούρια μέρα στη χώρα μας, χωρίς μνημόνια βάρβαρων μέτρων, αλλά μία μέρα
αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ισότητας.

Οι πολίτες με την ψήφο τους καταδίκασαν μαζικά τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια ερήμην τους, αποτελώντας πλέον μειοψηφία στον ελληνικό λαό και απονομιμοποίησαν πλήρως τις υπογραφές τους.

Κατανοούμε πλήρως ότι η μεγάλη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στο Δήμο μας, όσο και πανελλαδικά, δεν αποτελεί επιβράβευση ενός κόμματος ή ενός προσώπου, αλλά επιβράβευση της πολιτικής μας πρότασης. Της πρότασής μας για άμεση και πλήρη ανατροπή του μνημονίου, για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που με τη στήριξη του λαού μας θα βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και θα ανατρέψει την πορεία που μας επέβαλαν χωρίς καμία νομιμοποίηση οι τραπεζίτες, ο ΣΕΒ, η τρόικα, και τα αστικά πολιτικά κόμματα που τους υπηρετούν.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες συνδημότες και συνδημότισσές μας, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες που με την ψήφο τους έδωσαν την εντολή για την ανατροπή των μνημονίων και της αντιλαϊκής-αντιδραστικής πολιτικής των κυβερνήσεων και της τρόικα.

Τους καλούμε να ξεκινήσουμε μαζί ένα ταξίδι για την ολοκλήρωση της νίκης του λαού μας, μία δύσκολη πορεία για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Θα επιδιώξουμε να οικοδομήσουμε μια στέρεη σχέση μαζί τους, να μην αποφασίζουμε ερήμην τους, ως την τελική δικαίωση της νικηφόρας πορείας μας.

Τέλος, ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο μας και τους καλούμε να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την πάλη μας, δίπλα στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες. Να συνεχίσουμε τους αγώνες μας στους χώρους δουλειάς και σπουδών, στις πλατείες, να σταθούμε δίπλα στα κοινωνικά στρώματα που υποφέρουν, να διεκδικήσουμε με αισιοδοξία ένα μέλλον αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ισότητα.

31 σχόλια:

  1. Δεν σας βλέπω και τόσο πρόθυμους να κάνετε κυβέρνηση της αριστεράς, όμως.

    Σας αρέσει η αντιπολίτευση.

    Και παιδιά, βρέστε κάποιον που να μας πει, τι ακριβώς θα κάνετε με την οικονομία, όταν κάνετε την επανάστασή σας.

    Ο Γλέζος είπε να δώσουν οι πολίτες από 100 ευρω στο Κράτος σαν δάνειο.
    Ο Στρατούλης είπε, ότι θα χρησιμοποιήσετε τις καταθέσεις των αποταμιευτών.
    Ο Δραγασάκης βγήκε και τους άδειασε.

    Μαθητευόμενοι μάγοι, μήπως?
    Στις πλάτες μας θα παίξετε μπιλιάρδο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυβερνήστε κύριοι, ΠΑΣΟΚ και Δημ.Αρ. σας δίνουνε ψήφο εμπιστοσύνης και η ΝΔ ψήφο ανοχής, γιατί δεν κυβερνάτε;;;;;;;;;;;;;;;;

    Στα λόγια όλοι καλοί είμαστε, στις πράξεις όμως;

    Ευτυχως ο κόσμος σιγά σιγα σας καταλαβαίνει. Μόνο για να ουρλιάζετε είστε και εσείς και οι φίλοι σας οι Καμμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η στάση των κομμάτων της Αριστεράς είναι ανέντιμη.

    Όταν πείτε όλη την αλήθεια στο εκλογικό σώμα, και όχι την μισή, τότε θα δούμε τι ποσοστό αυτού θα πάρετε.


    Ή θα εφαρμόσουμε το μνημόνιο και θα μείνουμε στο ευρώ
    ή θα αρνηθούμε και θα προετοιμάσουμε τη συντεταγμένη αποχώρηση της χώρας από την ευρωζώνη
    ή θα παριστάνουμε τους θαρραλέους δηλώνοντας «όχι στο μνημόνιο» και «ναι στο ευρώ».

    Διαλέξτε σύντροφοι της Αριστεράς τι από όλα θέλετε, και τότε πεστε το στο εκλογικό σώμα για το τι ακριβώς θέλετε να κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ! ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ν.Δ. (ΒΑΤΟΠΕΔΙ,κ.α) ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (ΑΚΗΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ κ.α.)ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΠΑΡΕΙ! ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο και να φωνάζετε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σας κάνει τη χάρη να δώσει συγχωροχάρτι και να κυβερνήσει με αυτούς που μας έφεραν εως εδώ και να δώσει αριστερό άλλοθι στην πολιτική τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί δεν λέει ευθέως ότι θέλει εκλογές και μάλιστα ότι επιδιώκει την αυτοδυναμία; Γιατί αν δεν έχει αυτοδυναμια, με κάποιους θα κυβερνήσει.
      Απλή, κοινή λογική είναι. Με το Συριζα χάνεται και η λογική, μάλλον.
      Τέλος πάντων, τι ακριβώς θέλει ο Συριζα;

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος14 Μαΐου 2012 4:21 μ.μ.

    σύντροφε, ηρέμησε και απάντησε επί της ουσίας,
    Αυτά που σου γράφω δεν είναι δικές μου διαπιστώσεις.
    Ο δικός σας σύντροφος, Αλαβάνος τα λέει.
    Εγώ έχω ακόμη χειρότερη γνώμη για σας, αλλά δεν έχει σημασία.

    Θέλεις να μάθεις ακριβώς τι είπε ο σύντροφος Αλαβάνος?

    1. «Τα πράγματα γίνονται, δεν λέγονται» ή «λέγονται με δόσεις». Υπάρχει η άποψη ότι αν η αριστερά πει στον κόσμο όλη την αλήθεια (ότι η έξοδος από το μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ) θα χάσει την επαφή της με την κοινωνία. Εδώ όμως διαχωρίζεται η αριστερά από τις άλλες δυνάμεις. Εκείνες παρασκήνια και κόλπα, αυτή αλήθεια και όλη την αλήθεια. Η αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική. Του δίνει τη δυνατότητα να επεξεργασθεί την ανησυχία του, που δεν είναι αβάσιμη. Δεν τον αφήνει να βρεθεί σε άγνωστο λιμάνι, να αιφνιδιασθεί, να στραφεί τελικά με μένος ενάντια στους υπαιτίους.

    2. Μια χώρα είτε θα έχει χαμηλούς φόρους είτε θα έχει γενναίες δαπάνες για Παιδεία και Υγεία. Η οικονομία και η ιστορία θέτει τα δικά της διλήμματα, κάθε εποχή, εκεί που πολλοί θα ήθελαν οι δύο πόλοι να συμβιώνουν. Έτσι ακριβώς τίθεται το θέμα «ακύρωση του μνημονίου» και «παραμονή στην ευρωζώνη». Ή το ένα ή το άλλο (κι εδώ περιπλέκεται σε βάθος το πρόβλημα γιατί στην Ελλάδα ένα πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ του ευρώ ακυρώνει ένα ακόμη ισχυρότερο πλειοψηφικό ρεύμα απελευθέρωσης από το μνημόνιο). Στο δίλημμα αυτό παρά τους κανόνες της λογικής πέρα από τις δύο μπορεί να εμφανισθεί και τρίτη απάντηση. Η μία είναι η επιλογή της «παραμονής στο ευρώ» με επιβίωση του μνημονίου - τις άγριες επιπτώσεις τις βιώνουμε. Η δεύτερη είναι η «ακύρωση του μνημονίου» με οργανωμένη, προετοιμασμένη και προγραμματισμένη έξοδο από την Ευρωζώνη – πολύ σύντομα θα έρθει η άνοιξη. Η τρίτη είναι η «ακύρωση του μνημονίου» με ανοργάνωτη, απροετοίμαστη και απρογραμμάτιστη έξοδο από το ευρώ, με επιβολή απέξω, με πανικό του λαού, με χάος, με ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, με άγνωστη έκβαση – επιλογή χειρότερη και από την πρώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να υλοποιήσει το πρόγραμμα που δεν έχει θέλουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, όχι και δεν έχει πρόγραμμα.

      Όποιος θέλει αύξηση να την παίρνει.
      Να προσληφθούν όλοι οι άνεργοι στο Δημόσιο.
      Να απαγορευθεί η είσοδος σε οποιονδήποτε απεσταλμένο της Ε.Ε.
      Στενότερες σχέσεις με τα Προοδευτικά και Κοινωνικά κινήματα του κόσμου.
      Δάνειο των πολιτών προς το κράτος 100 ευρω.
      Απλή αναλογική για να μην έχουμ εποτέ Κυβέρνηση.
      Θα φτιάξουμε κολχόζ στις γειτονιές.

      Διαγραφή
    2. Βρε τουλάχιστον η Παπαρήγα το είπε ξεκάθαρα.

      Μη μας ενοχλείτε.
      Εμείς καλά είμαστε στην αντιπολίτευση.

      Μια φορά τους έλαχε και αυτωνών να μπορέσουν να κάνουν κυβέρνηση της αριστεράς και την πέταξαν.

      Διαγραφή
    3. Τελικά δεν είναι τυχαίο που η ιστορία της αριστεράς στην Ελλάδα είναι γεμάτη λάθη και χαμένες ευκαιρίες. Μάλλον είναι στην ψυχοσύνθεσή της η λάθος απόφαση τη λάθος στιγμή.

      Διαγραφή
  8. Παιδιά μη το ψάχνετε.
    Είναι ένας από τους περιοδεύοντες θιάσους για ανεγκέφαλους.

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ τα τσιπράκια.
    Ένα αστείο κάνανε πριν τις εκλογές, και εσείς πήγατε να τους κάνετε την ζημιά, να εφαρμόσουν αυτά που λέγανε προεκλογικά.

    Έχουν μείνει σε πρακτικές πολλών 10ετιών πίσω.
    Τότε ίσως αυτές οι ιδέες να δούλευαν.
    Οι σημερινές εποχές θέλουν άλλες πρακτικές, αλλά στα παιδιά αυτά μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, θα ήταν απλώς μια γραφική κατάσταση αν επρόκειτο μόνο για φοιτητική παράταξη. Εδώ πρόκειται για τη χώρα, της πορείας της οποίας έχει γίνει ρυθμιστής ο τσίπρας, ο οποίος μεταβάλλει την ολιτική και το Κοινοβούλιο σε φοιτητικό αμφιθέατρο. Και,σκεφτείτε, μόνο με 16%.

      Διαγραφή
    2. Δεν αφηνετε ΖΗΖΕΛ καιΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ της μπουρδολογιες και της αμπελοσοφιες της πλατειας. Εχετε γινει τα πιο λυσασμενα σκυλια των ποιο αντιδραστικων κυκλων,πρεπει να ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ οτι τα ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ,καιρος ν'αλλαξετε επαγγελμα.

      Διαγραφή
    3. Κλασικό ύφος της καθυστερημένης αριστεράς. Αντί για επιχειρήματα εκτοξεύουμε εκφράσεις τύπου "λυσσασμένα σκυλιά" των πιο "αντιδραστικών κύκλων" και άλλα που ακούμε το τελευταίο καιρό. Η φρασεολογία και η "πολεμική" διατύπωση, παρεμπιπτόντως, δεν διαφέρει από εκείνη της Χρυσής Αυγής.
      Τέρμα η ιδιότυπη αυτή ασυλία που η αριστερά απολάμβανε στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδί.

      Διαγραφή
  9. Ωχ, συγνώμη σύντροφε, δεν θα το ξανακάνουμε, γιατί πού ξέρεις, μπορεί κάποτε να σας δώσει το εκλογικό σώμα αυτοδυναμία και κάποια από τις τόσες συνιστώσες (αλήθεια πόσες είσαστε?) να μας στείλει σε κανένα στρατόπεδο.
    Άσε να βαστάμε και μια πισινή.
    Τις πλατείες τι τις ήθελες και τις ανέφερες?
    Εσείς κάνετε κυβερνήσεις της πλατείας.


    Θα ακούμε μόνο τσιπρό-λογους, θα διαβάζουμε μόνο Αυγή, και θα δανείσουμε και το Κράτος με 100 ευρώ όπως ζήτησε ο Γλέζος.

    Και αν μάθεις και λίγο ορθογραφία δεν θα ήταν άσχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνεχιζεται τις ΦΝΗΝΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ τηςΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ,δεν ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΑΙ ΑΚΟΜΗ οτι ο ΧΡΟΝΟΣ σας ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Δεν μπορειται να ΔΕΧΤΕΙΤΕ το ΗΧΗΡΟ ΜΥΝΗΜΑ που ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ στις 6 ΜΑΙΟΥ,και θα το ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ στις 17 του ΙΟΥΝΗ.Δεν ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΑΙ οτι ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ τα ΚΟΚΚΑΛΑ, αλλαξτε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.

      Διαγραφή
    2. έλεος ρε παιδί μου,
      εντάξει, είπαμε τα πολλά γράμματα δεν τα κατέχεις, αλλά ζήτα από κάποιον που να ξέρει λίγα Ελληνικά να σου διορθώνει τα λάθη!!!

      Συνεχιζεται ...Συνεχίζετε
      ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΑΙ ... ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ
      μπορειται ...μπορειτε

      έχεις ακούσει τίποτα για Παθητικές και Ενεργητικές φωνές?

      Διαγραφή
    3. εχεις δικιο,δεν προσεξα τον μικρο που τωρα μαθαινει.

      Διαγραφή
  10. ΓΑΛΛΙΚΕ ΠΡΑΣΙΝΕ ΜΑΙΝΤΑΝΕ ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ! ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ! Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ! ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μας είπες ποιάς απ΄όλες τις αριστερές. Του Τσιπράκου, του Κουβέλη, της Αλέκας ή της Λούκας; Α! ξέχασα και τον αριστερό ογκόλιθο Καστανίδη. Αληθεύει ότι στη νέα μεγάλη αριστερή δημοκρατική παράταξη θα συμμετέχει και ο Λεβέντης;

      Διαγραφή
  11. Μακάρι η άνοδος της Αριστεράς να συνοδευόταν και από την επιθυμία της να κυβερνήσει, μαζί με άλλα κόμματα εφαρμόζοντας το κάθε κόμμα τόσο τοις εκατό των προγραμμάτων του, ανάλογα με το ποσοστό που της έδωσε το εκλογικό σώμα.

    Αλλά εδώ συμβαίνει το "αλήτικο στυλ" να θέλουν όλοι να κυβερνήσουν αλλά να εφαρμοστεί στο ακέραιο το δικό τους εκλογικό πρόγραμμα, ωσάν να τους έδωσε ο λαός την απόλυτη πλειοψηφία.

    Και εφευρίσκουν διάφορους γελοίους λόγους ο καθένας, να μη θέλει να παίξει τα κουβαδάκια του με τους άλλους.

    Οι μεν λένε, ότι ναι μεν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Δημ. Αριστερά αθροίζουν πλειοψηφία, αλλά θέλουν οπωσδήποτε και τον Σύριζα μαζί τους, διότι δήθεν αυτό είναι το δημοκρατικότερο.
    Δεν λένε ότι φοβούνται να κάνουν κυβέρνηση διότι γνωρίζουν, ότι κάθε κυβέρνηση υφίσταται φθορά.

    Και τι να κάνουμε βρε παλληκάρια της πλάκας, αφού ο Σύριζα αισθάνεται καλύτερα στην αντιπολίτευση, όπως και η Παπαρήγα?
    Να τους βάλουμε με το ζόρι να ορκιστούν?
    Γιατί δεν προχωράτε μόνοι σας, και ας χάσετε σε ψήφους λόγω των αποφάσεων που θα πάρετε?
    Αυτό σημαίνει να είσαι υπεύθυνος πολιτικός άντρας και όχι τσουτσέκι του κερατά.

    Ο δε Σύριζα δεν θέλει να παίξει μαζί τους, διότι και αυτός ξέρει ότι θα υποστεί φθορά μόλις μπει σε κυβέρνηση.
    Άρα προτιμά να κάτσει στην αντιπολίτευση να λέει, ότι νεφέλωμα του κατεβεί στο μυαλό, αλλά επίσημα λέει ότι δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με τους "άρχοντες του σκότους" ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
    Δεν μπορεί να κάνει πίσω στο "προεκλογικό του πρόγραμμα".

    Ποιό πρόγραμμα?
    Αυτό που μιλάει για δάνειο των πολιτών προς το κράτος, επαναπρόσληψη όλων των ανέργων, αύξηση όλων των μισθών και ικανοποίηση όλων των πικραμένων.
    Που θα βρει τα λεφτά?
    Μα από τις καταθέσεις των ιδιωτών στις τράπεζες.
    Τόσο μακρυά νυχτωμένοι.
    Δεν έχουν φαίνεται κανέναν στο κόμμα τους να έχει σπουδάσει τα βασικά και στοιχειώδη Οικονομικά.

    Πιο κεί έχουμε έναν κατα-Καμμένο να ψεύδεται ασύστολα, ότι δεν παρέδωσε κανένα χαρτί στον Πρόεδρο.
    Δεν ξέρει λέει, ποιός το έδωσε.
    Μπορεί να το έδωσαν οι Νεφελίμ.
    Και αυτό το παλληκάρι το παίζει ως ο μόνος "ανεξάρτητος έλληνας" λες και οι υπόλοιποι είναι "εξαρτημένοι".
    Τόση κατάντια.

    Άνθρωποι που οι περισσότεροι δεν έχουν κάνει κανένα μεροκάματο στην ζωή τους, εκτός από το σκαρφάλωμα στις κολώνες για να κολλήσουν τις βρωμερές αφίσες των κομμάτων τους.

    Άνθρωποι που τους πληρώνουμε παχυλό μισθό κάθε μήνα και τους δίνουμε σε 2 τετραετίες και σύνταξη - τρομάρα τους - και δεν μπορούν να συντάξουν μια κυβέρνηση τουλάχιστον σε όσα λίγα συμφωνούν.

    Και αποφασίζουν να δώσει το κράτος - δηλαδή εμείς - άλλα 70 εκατομμύρια σε έξοδα δικαστικών για να κάνουνε για μια ακόμη φορά το κομμάτι τους, και να κάνουμε πάλι εκλογές για να πάρουμε μια από τα ίδια.

    Και όταν μετά τις επόμενες εκλογές πάλι δεν θα βγαίνουν τα κουκιά της πλειοψηφίας, τότε τι θα κάνουν?
    Πάλι εκλογές?
    Ή τότε θα ανακαλύψουν εντελώς ξαφνικά, ότι ναι βρε αδελφέ για το "Εθνικό καλό" μπορούν να κάνουν μια οικουμενική κυβέρνηση για 1-2 χρόνια?
    Θα μας κάνουν και χάρη.

    Μήπως ήρθε ο καιρός αυτά τα 7 κόμματα να τα πατώσουμε στις εκλογές, ώστε να εξαφανιστούν από προσώπου γης, όλοι αυτοί που έκαναν την χώρα μας να είναι ένα ρεντίκολο?

    Δόξα τω θεώ έχουμε να διαλέξουμε.
    Έχουν μείνει εκτός Βουλής Ο Μάνος, η Μπακογιάννη, Η Δημιουργία ξανά, οι Οικολόγοι-Πράσινοι.
    Όσοι αισθάνονται "συντηρητικοί" ψηφοφόροι άνετα θα μπορούσαν να ψηφίσουν Μάνο και Μπακογιάννη.
    Όσοι αισθάνονται "κεντρώοι" άνετα θα ψήφιζαν Δημιουργία Ξανά.
    Όσοι αισθάνονται "αριστεροί" θα μπορούσαν να ψηφίσουν Οικολόγους-Πράσινους

    Τουλάχιστον όλοι αυτοί που προανέφερα λένε καθαρά χωρίς να φοβούνται, ότι είναι οπαδοί της ιδέας ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει μαζί με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες στην ίδια πλευρά, σε αντίθεση με αρκετά από τα 7 κόμματα που κάνουν "επανάσταση" με ξένα κόλυβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόφαγες και σύ περιπτερά. Ασχολείσαι με το «χαρτί» που έδωσε ή δεν έδωσε κάποιος στον χρηματοδότη του κωλόσπιτου της «αρρεβωνιάρας» του μακαρίτη και όχι με τι 7 προτάσεις του Καμμένου που αναφέρονται στα πρακτικά:
      1. Άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ που θα περιλαμβάνει ΟΛΗ την Ελληνική επικράτεια.
      2. Άμεση ανάληψη του καταστατικού ελέγχου και της μετοχικής πλειοψηφίας της Τράπεζας της Ελλάδος απ το Ελληνικό δημόσιο
      3. Συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους της χώρας από το 1974
      4. Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων επί τη βάσει των αρχών που καθορίζονται στις ευρωπαϊκές συνθήκες.
      5. Αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών.
      6. Ενημέρωση του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας σχετικά με τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι και σήμερα.
      7. Εξάντληση του συνόλου των νομικών, πολιτικών και άλλων εργαλείων για την είσπραξη του συνόλου των οφειλών της Γερμανίας από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
      Εσύ σε ποια διαφωνείς;

      Διαγραφή
    2. Μπορώ να απαντήσω εγώ; Με τα περισσότερα! Να τα δούμε ένα- ένα: 1. ΑΟΖ: η άμεση ανακήρυξη προτείνεται για να έλθει χρήμα όπως στην Κύπρο. Η Κύπρος όμως έκανε πάνω από μια 10ετία να αρχίσει την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Αυτό οι ΑΝΕΛ δεν το λένε, γιατί άραγε; 2. Θα το συζητούσα αν μας λέγατε δυο πράγματα: για πόσα χρήματα μιλάμε, πώς τα προσδιορίσατε και, κυρίως, που θα βρείτε τα χρήματα για να κρατικοποιήσετε το τραπεζικό σύστημα. Ακόμα εδώ πρέπει να μας πείτε ΓΙΑΤΙ θέλετε την κρατικοποίηση. 3. Πρόκειται για λαϊκισμό της κακιάς συμφοράς. Σε δουλειές να βρισκόσαστε. Κάτι τέτοιο θα είχε νόημα ΜΟΝΟ αν μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε αυτό το χρέος. Για να καταλάβει κι ο κόσμος που δεν έχει τριβή με τα οικονομικά, είναι σαν να έχει πάρει κάποιος στεγαστικό δάνειο από μια τράπεζα, μετά ένα καταναλωτικό, μετά ένα επισκευαστικό κλπ κι επειδή δυσκολεύεται να αποπληρώσει το 10ο δάνειό του, λέει στην τράπεζα "θα ξαναδούμε τα επιτόκια και των 10 δανείων που πήρα". Ακόμα κι αν δεχτούμε αυτό τον τσαρλατανισμό, ερωτώ: τότε τι αξία έχει το 4; Αν θέλετε να καταγγείλετε το τελευταίο δάνειο, τι νόημα έχει να το ελέγξετε λογιστικά; Καραγκιοζιλίκια... Πάμε στο 5, εκεί συμφωνούμε αλλά ελπίζω να δέχεσαι ότι έχει λεχθεί πολύ πριν ιδρυθούν οι ΑΝΕΛ. Ο Καραμανλής το συμπεριέλαβε στην πρόταση Αναθεώρησης που τελικά δεν προχώρησε λόγω... Γιωργάκη. Το 6 είναι βεγγαλικό, όχι πολιτική πρόταση. Το 7 θέλει κουβέντα, υπάρχουν πολλά υπέρ αλλά και πολλά κατά.

      Διαγραφή
    3. να απαντήσω και εγώ σε όσα από τα 7 σημεία έχω την γνώση:
      1. Ωραίο ακούγεται. Για να κάνεις κάτι τέτοιο θα πρέπει πριν, να έχεις αποφασίσει ότι όποιος γείτονας σου κουνηθεί, θα τον λιώσεις στρατιωτικά. Εσύ τι λες έχουμε την στρατιωτική δύναμη να την επιβάλλουμε? Γιατί και με τον εναέριο χώρο που λέμε ότι είναι παγιωμένος πλέον, κάθε μέρα, μας τον κάνουν σουρωτήρι τα αντίπαλα αεροσκάφη. Φαντάσου, ότι αν δίπλα στην Τουρκία αντί για την Ελλάδα ήταν η Γαλλία ή το Ισραήλ ή η Ιταλία, θα τόλμαγαν οι Τούρκοι να κάνουν μαγκιές? Άρα τι προτείνει ο Καμμένος? Να κάνουμε τους ξεβράκωτους μάγκες? Αν παρατήρησες, οι Κύπριοι έκαναν πρώτα στρατιωτική συμφωνία με το Ισραήλ και μετά προχώρησαν σε εξόρυξη. Καθαρίζουν αυτοί για αυτούς. Τέτοιες μαγκιές έκαναν και οι αντίπαλοι του Βενιζέλου στην Μικρά Ασία και στο τέλος μας πήραν τα σώβρακα.
      2. Αν θες να πάρεις στα χέρια σου την Τράπεζα Ελλάδος, πρέπει να βγεις από την ΕΕ. Όλες οι Τράπεζες των χωρών της ΕΕ δεν διοικούνται από τις χώρς αλλά από την ΕΚΤ. Όταν μπήκαμε στην ΕΕ αυτό το δεχτήκαμε σαν βασική προϋπόθεση. Αν δεις, και ο Ούγγρος Πρωθυπουργός πήγε να κάνει κάτι αντίστοιχο, αλλά του τρίξαν τα δόντια οι της ΕΚΤ και έκανε πίσω. Τρέχει εκ των υστέρων και αυτός να πάρει δάνειο. Άρα αν θέλετε να πάρετε τον έλεγχο της Τ.τ.Ε. πρέπει να βγείτε από την ΕΕ.
      4. Καταγγελία λες των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, βάσει των αρχών που καθορίζονται στις "ευρωπαϊκές συνθήκες". Οι ευρωπαϊκές συνθήκες που επικαλείσαι, λένε ότι δεν μπορείς πρώτα να παίρνεις δάνεια και μετά να μη τα αποπληρώνεις.
      5. Όλοι το λένε, κανείς δεν το κάνει. Όποιος το κάνει να του βγάλω το καπέλο.
      6. Την ενημέρωση τι την θες? Τόσα χρόνια δεν ζείτε στην Ελλάδα? Δεν ξέρετε ποιός πήρε μίζες, ποιός διόριζε σωρηδόν στο Δημόσιο, ποιός έδινε επιχορηγήσεις σε διάφορες πλευρές, ποιός έκανε νοικοκύρηδες τους επαγγελαμτίες συνδικαλιστές, ποιός έφτιαχνε υπηρεσίες για να βολέψει αποτυχημένους πολιτικούς? Θες ενημέρωση από τους διατελέσαντες Πρωθυπουργούς? Όλοι τους λένε, ότι όλα αυτά, τα έκαναν για το "καλό του Έθνους".
      7. Βεβαίως να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν. Τόσα χρόνια όμως μετά τον πόλεμο, τώρα θυμηθήκαμε να τα ζητήσουμε? Και είσαι σίγουρος ότι δεν έχουμε πάρει καμία αποζημίωση? Είσαι σίγουρος ότι όποιες αποζημιώσεις πήραμε δεν πήγαν σε κάποιες τσέπες και όχι στο Δημόσιο Ταμείο?

      Αλλά πες μου κάτι.
      Τι νόημα έχουν τα 7 σημεία, όταν διατυπώνονται από έναν που φανερά πλέον ψεύδεται?
      Ένα που δεν έχει το θάρρος να πει, "ναι εγώ το έδωσα στον Πρόεδρο".

      Γιατί, μη μου πείς ότι ο Πρόεδρος έκατσε και το γέννησε!!!
      Αυτός είναι ο Καμμένος, ένας κοινός ψεύτης και ένας που έχει την ίδια μούρη με τους υπόλοιπους ψεύτες.
      Και κάθεσαι εσύ μετά να κάνεις κουβέντα στα 7 σημεία που αράδιασε ένας ψεύτης.

      Διαγραφή
    4. 1. Αφού λοιπόν θα χρειαστεί μια δεκαετία γιατί να μην ξεκινήσουμε από ΑΥΡΙΟ την ανακήρυξη της ΑΟΖ που θα περιλαμβάνει ΟΛΗ την Ελληνική επικράτεια; The sooner the better, που θάλεγε και ο GAP.
      2. Ποιος μίλησε για κρατικοποίηση ΟΛΟΥ του τραπεζικού συστήματος; Αναφορά γίνεται MONO για την Τράπεζα της Ελλάδος. Ας δούμε τι λένε τα πρακτικά: «άμεση ανάληψη του καταστατικού ελέγχου και της μετοχικής πλειοψηφίας της Τράπεζας της Ελλάδος. . . ., διότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ουσιαστικά εκείνη η οποία έχει υπογράψει μαζί με τους δανειστές τις συμβάσεις δανεισμού. Δεν μπορεί, λοιπόν, η Τράπεζα της Ελλάδος να βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών και μάλιστα μη Ελλήνων.»
      3. Αν δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε το χρέος τότε ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ; Αλλά ακόμα κι αν το δεχθούμε τι θα διαπραγματευθούν, την υπογραφή τους;
      4. Η καταγγελία με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει έγκριση από την Βουλή των Ελλήνων βάζει το θέμα σε διαπραγμάτευση από μηδενική βάση. Έπεται χρονικά του 3 όπου προσδιορίζεται το χρέος και σε τι οφείλεται, ποια θάπρεπε να είναι τα επιτόκια κλπ. Κανείς δεν αρνείται να πληρώσει τα χρωστούμενα που θα προκύψουν ΠΛΗΝ ΤΗΣ Κας ΠΑΠΑΡΗΓΑ. Εξ άλλου το ότι η ΕΚΤ δανείζει τις Τράπεζες τα χρήματα των κρατών μελών με 1% περίπου και οι τράπεζες δανείζουν στα κράτη μέλη ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ με 3% (ας πούμε) δεν ηχεί «κάπως» παράδοξο;
      5. Αφού λοιπόν ο Καραμανλής συμφώνησε δεν θάπρεπε να συμφωνήσει και ο Σαμαράς;
      6. «με παράλληλη αποδέσμευση όλων των εγγράφων, συμφωνιών και τυχόν κρυφών πρωτοκόλλων που έχουν συμφωνηθεί ή υπογραφεί από μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων» γράφουν παρακάτω τα πρακτικά. Μήπως θάπρεπε να ρωτήσουμε τον Καραμανλή και τον Παπαθανασίου πόσο «βεγγαλικό» είναι η πρόταση; Ή το «ενημερωτικό έγγραφο» του Παπαδήμα;
      7. «Θέλει κουβέντα, υπάρχουν πολλά υπέρ αλλά και πολλά κατά». Έγινε κουβέντα;
      Καταλήγουμε λοιπόν πάλι στο ερώτημα: μήπως μας έριξαν το «χαρτί» που έδωσε ή δεν έδωσε κάποιος στον χρηματοδότη του κωλόσπιτου της «αρρεβωνιάρας» του μακαρίτη για να ασχολούμαστε με αυτό αντί με τα παραπάνω;

      Διαγραφή
    5. Περιπτερά μην ανησυχείς για την ΑΟΖ, οι γείτονες μας δεν πρόκειται να κινηθούν. Τρέμουν τα υποβρύχια που γέρνουν και προμηθευτήκαμε από την Ferrostaal καθώς και εκείνα που αγόρασαν οι Πορτογάλοι επί Μπαρόζο και θάρθουν να βοηθήσουν. Επίσης τρέμουν το οπλικό σύστημα TOR-M1 που ακόμα δεν έχει συνδεθεί με το ενιαίο αμυντικό σύστημα της χώρας και τους πυραύλους S300 που σκουριάζουν κάπου στην Κρήτη. Μόλις πάνε να παραβιάσουν τα Ευρωπαϊκά μας σύνορα θα εμποδιστούν από τους τελωνοφύλακες της FRONTEX που τα φυλάνε, όπως εμποδίστηκαν και οι λαθρομετανάστες (;) που προσπάθησαν να τα περάσουν και μην ακούς τη Χρυσή Αυγή που υποστηρίζει ότι τα σύνορα πρέπει να τα φυλάει ο Ελληνικός στρατός. Αυτοί είναι «νεοναζί». Εγώ πάντως κοιμάμαι ήσυχος και, τώρα που μπήκε το καλοκαιράκι, θα πηγαίνω τα Σαββατοκύριακα στο εξοχικό μου στη Ραφήνα να βλέπω και τα Τούρκικα αεροπλάνα να περνάνε και να καμαρώνω τους συμμάχους μου. Αυτοί που λένε ότι και στην Κέρκυρα Τούρκικα αεροπλάνα βλέπουν είναι παπαγαλάκια του Καμμένου. Γιαυτό σου λέω, θα ψηφίσω πάλι μνημονιακά κόμματα. Εκτός που μούρχεται οικονομικά αφού παίρνω δύο σε ένα, αποδείχτηκε πως είναι τα μόνα σοβαρά που μπορούν να εξασφαλίσουν και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Όμως έχω μια απορία: Τι εννοεί όταν γράφει στον Ν.3986 (ΦΕΚ 152 Α/1-7-2011) Άρθρο 11.Β.1.ι, 2.θ κλπ. «θρησκευτικοί χώροι»; Μην εννοεί τα ξωκλήσια με τους γουρλομάτηδες άγιους που λέει ο Καζαντζάκης; Μπα, δεν είναι δυνατόν να τα έχουν παραχωρήσει και αυτά.

      Διαγραφή
  12. @ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ! ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΠΑΡΑ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΠΟΙΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ! ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ!ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ! ΑΛΛΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ! ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΕΙΝ ΣΑΦΩΣ ΜΑΣ ΛΕΣ "ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΔΑ"! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά έχετε πολύ επίπεδο.
      Πολύ θα ήθελα να ήξερα ποιανού κόμματος είσαι οπαδός.

      Διαγραφή
  13. Ρεβιζιονιστής είναι ο περιπτεράς.

    Τι τους κάνουμε τους εχθρούς του λαού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω στην Ελλάδα, αλλά στα ολοκληρωτικά καθεστώτα τύπου Στάλιν, Κουνγκ Σου, Χίτλερ, Μουσολίνι κτλ, τους αντιδραστικούς και εχθρούς του λαού, τους τρώει το μαύρο σκοτάδι.

      Στην δουλειά σας όλο και κάποιον αλλοδαπό θα έχετε από Ρωσία, Αλβανία, Ρουμανία.
      Ρωτήστε τους, αυτοί ξέρουν.

      Διαγραφή