Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Σήμερα αξίζει να πάτε στο Ηρώδειο...

Τη μουσική συνάντηση του Θάνου Μικρούτσικου με την Μαρία Φαραντούρη θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το αθηναϊκό κοινό την Τετάρτη, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Ο Έλληνας συνθέτης και η σπουδαία ερμηνεύτρια θα συναντηθούν μουσικά, καθώς αυτή η συνεργασία ήταν όνειρο και των δύο από την αρχή σχεδόν της σταδιοδρομίας τους να συνυπάρξουν πάνω στη σκηνή. Από την εποχή, δηλαδή, που η Μ. Φαραντούρη διέγραφε τη λαμπρή της μουσική σταδιοδρομία, σαν μούσα του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι, συνεργαζόταν με
ξένους μουσικούς, όπως ο Τζον Ουίλλιαμς και ο Ζουλφί Λιβανελί, και τραγουδούσε με τις σπουδαιότερες ορχήστρες στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, ενώ ο Θάνος Μικρούτσικος, την ίδια ακριβώς εποχή, έγραφε μουσική για θέατρα στην Ευρώπη και συμμετείχε στα μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ.
Στη συναυλία η Μαρία Φαραντούρη θα ερμηνεύσει τραγούδια του Θ.Μικρούτσικου και εκείνος θα παίξει για εκείνη στο πιάνο τραγούδια του Χατζιδάκι, του Κουρτ Βάιλ, του Λούτσιο Ντάλα και του Μίκη Θεοδωράκη. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς θα είναι η παρουσίαση του κύκλου τραγουδιών «Κατάσταση Πολιορκίας», που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Σύμφωνα με τον Θ.Μικρούτσικο το έργο αυτό (σε ποίηση Ρένας Χατζηδάκη), αποτελεί ένα ποιητικό χείμαρρο πολιτικής και ερωτικής εξομολόγησης – ένα ντοκουμέντο – και ταυτόχρονα έργο υψηλής αισθητικής και διανόησης.


Το έργο θα παρουσιαστεί σε νέα ενορχήστρωση στο Ηρώδειο. Ο Θ.Μικρούτσικος το έχει ενορχηστρώσει για δύο φωνές, δύο πιάνα, πνευστά και επτά εκτελεστές κρουστών. Εκτός από τον ίδιο και τη Μαρία Φαραντούρη, στη σκηνή θα βρεθούν μαζί τους ο Κώστας Θωμαΐδης, η τραγουδίστρια Άννα Λινάρδου, καθώς και οι σολίστ Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο) και Νίκος Τουλιάτος (κρουστά).Πληροφορίες: Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 21:00 μ.μ.Τιμές εισιτηρίων: 10 (φοιτητικό), 15, 20, 30, 48, 60, 78 ευρώ Πώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr τηλ.210.7234567 Παραγωγή: Cricos production (συμπαραγωγός: Sui Generis Music/Θέατρο Ακροπόλ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου