Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Κλείνουν αύριο και για δυο ημέρες οι Δήμοι

Κλειστοί θα παραμείνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη οι δήμοι της Αττικής, με απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για τον οικονομικό στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης». Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, των
φορέων των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας και κατοίκων, ενώ στην κινητοποίηση θα κατέλθουν και απορριμματοφόρα.
Σύμφωνα με την ΠΕΔΑ, οι δήμοι της Αττικής διεκδικούν τη διατήρηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων ΚΑΠ τουλάχιστον στα 2,7 δισ. για το 2012 και αντιδρούν «στις αιφνιδιαστικές και εξοντωτικές πρόσφατες μειώσεις που διαμορφώνουν τη μηνιαία δόση των ΚΑΠ σε επίπεδα κάτω από τις στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες της Αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα οι Δήμοι να οδηγούνται στο κλείσιμο».
Για την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ορίστηκε και η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με αντικείμενο τα οικονομικά προβλήματα στους ΟΤΑ.
Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα αποτιμηθούν σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που θα ακολουθήσει στις 15.00. Θα συζητηθούν ακόμη τα θέματα της χρηματοδότησης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΔΑΠ.
Την επόμενη ημέρα θα συγκληθεί έκτακτο συνέδριο της Ενωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου