Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Τα ωραιότερα Πανεπιστήμια του κόσμου

Οξφόρδη, Χάρβαρντ, κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, της Βομβάης και του Μπέλφαστ… Κάποια θυμίζουν πολυτελή ξενοδοχεία, άλλα παραμυθένιες κατοικίες και ιδανικούς προορισμούς διακοπών.

Μια ματιά στα 16 από τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου μπορεί να σε πείσει να
ξαναγυρίσεις στο θρανίο ή να μαζεύεις χρήματα μια ζωή ώστε να στείλεις τα παιδιά σου. Αυτά αν είσαι πάνω από 18, διότι αν είσαι νεότερος μήπως να κάνεις μια αίτηση;

1. Η ονειρεμένη αρχιτεκτονική της Οξφόρδης έχει εμπνεύσει γενεές και γενεές μαθητών.
Τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου (8)
2. Το Χάρβαρντ είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Αμερικής, το οποίο χρονολογείται από το 1636 και είναι διάσημο για τα κόκκινα κτίρια και τις κατάφυτες αυλές του.
Τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου (4)
3. Τα κτίρια του πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα, αλλά το φόντο με τα πανύψηλα βουνά πίσω του είναι μοναδικό στον κόσμο.
Τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου (3)
4. Μπορεί να μοιάζει με πολυτελές ξενοδοχείο, αλλά είναι το κρατικό πανεπιστήμιο της Μόσχας. Ένα από τα πιο έγκριτα πανεπιστήμια της Ρωσίας, το κύριο κτίριο του οποίου θεωρείται η πιο ισχυρή εκπαιδευτική δομή του κόσμου.
Τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου (5)
5. Στη Μπολόνια της Ιταλίας βρίσκεται το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου, το οποίο ιδρύθηκε το 1088.
Τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου (1)
6. Το πανεπιστήμιο του Τορόντο ιδρύθηκε το 1827 και τα χιονισμένα κτίρια του γοητεύουν τον χειμώνα.
Τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου (14)
7. Οι επισκέπτες του Cambridge συχνά θαυμάζουν το εκκλησάκι King’s College Chapel στην γραφική περιοχή του ποταμού που είναι γνωστή ως “backs”, καθώς στις “πλάτες” του βρίσκονται πολλά κολλέγια.
Τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου (2)
8. Το πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα στη δυτική Ισπανία ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα και χτίστηκε με το περίτεχνο τοπικό στιλ “plateresque”.
Τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου (12)
9. Ο πύργος Rajabai του πανεπιστημίου της Βομβάης έχει ως πρότυπο τον Big Ben και είναι από τα πιο διάσημα αξιοθέατα.
Τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου (6)
10. Το νεο-γοτθικό πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ σχεδιάστηκε την δεκαετία του 1850 από τον αρχιτέκτονα Edmund Blacket.
Τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου (13)
11. Το Royal Holloway στο Surrey, μέρος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, κυριαρχείται από κόκκινο τούβλο και βρίσκεται μέσα σε 136 στρέμματα δάσους. Αρχικά ήταν αποκλειστικά κολλέγιο γυναικών.
Τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου (11)
12. Το πανεπιστήμιο Otago στη Νέα Ζηλανδία είναι μια σειρά εντυπωσιακών κτιρίων του 19ου αιώνα νεο-γοτθικής δομής και βρίσκεται δίπλα σε ποτάμι.
Τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου (7)
13. Η γκρι πέτρα είναι το σήμα κατατεθέν του Πρίνστον.
Τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου (9)
14. Το Xiamen διαθέτει μια από τις πιο γραφικές πανεπιστημιουπόλεις στην Κίνα, με πολλά δέντρα, θάλασσα γύρω του και εντυπωσιακά κτίρια ανατολικού και δυτικού μείγματος στιλ.
Τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου (15)
15. Το Queen’s University ιδρύθηκε το 1845 από την βασίλισσα Victoria και έχει πάνω από 300 κτίρια στα καταπράσινα προάστεια του Μπέλφαστ.
Τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου (10)
16. Πολλά από τα διάσημα κτίρια του Yale χτίστηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα και ο αρχιτέκτονας James Gamble Rogers χρησιμοποίησε τεχνάσματα ώστε να φαίνονται πιο παλιά.
Τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου (16)

6 σχόλια:

  1. κάτι σαν τα δικά μας δηλαδή.

    γραμμένοι όλοι οι τοίχοι με συνθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, δεν έχεις δίκιο. Κοίτα τι αντιαισθητικά και ξενέρωτα είναι όλα αυτά τα κτίρια. Ενώ εδώ, έτσι όπως είναι όλα μουτζουρωμένα, ζωγραφισμένα και γραμμένα μοιάζουν με έργα τέχνης. Άσε που τα δικά μας πανεπιστήμια "συνδέονται με την κοινωνία". Επιτελούν ευρύτερο κοινωνικό έργο. Λειτουργούν και ως ξενώνες όπου "φιλοξενούνται" διάφοροι άσπροι, μάυροι, κόκκινοι, κίτρινοι, γύφτοι, πρεζόνια κλπ. Λειτουργούν επίσης και ως αποθηκευτικοί χώροι που διάφοροι αλλοδαποί λαθρομετανάστες μικροπωλητές αποθηκεύουν το εμπόρευμά τους. Γενικώς ο οποιοσδήποτε έχει θέση στο ελληνικό πανεπιστήμιο και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αφου ο χώρος έχει άσυλο.
      Στα ελληνικά πανεπιστήμια, άλλωστε ζει και βασιλεύει η δημοκρατία. Ούτε το πρόγραμμα μαθημάτων δεν μπορεί να βγει αν δεν ερωτηθούν οι φοιτητικές παρατάξεις. Άσε, δε, που τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι σε πρωτη προτεραιότητα από τους φοιτητές των ελληνικών ιδρυμάτων. Έτσι και υπάρχει απεργία, όποιος καθηγητής τολμήσει να κάνει μάθημα, χτίζεται πάραυτα.
      Αλλά που να καταλάβουν εκείνοι εκεί οι ξένοι από τέτοια; Αυτοί είναι ψυχροί καπιταλιστές και ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος. Δεν είναι για το λαό, όπως στην Ελλάδα.
      Ακόμα και η λίστα που δημοσιεύεται κάθε χρόνο με την κατάταξη των πανεπιστημίων και φέρνει στις πρώτες θέσεις το Χάρβαρντ, το Στάνφορντ, το Μπέρκλευ, το Κέϊμπριτζ, το ΜΙΤ, ψέμματα λέει. Τα στημένα και πληρωμένα ΜΜΕ την αναπαράγουν για να καταργήσουν τη δημόσια δωρεάν παιδεία.
      Φυσικά, δεν τους πιστεύουμε. Τι, νεοφιλελεύθεροι θα γίνουμε;

      Διαγραφή
  2. Ευτυχώς εκεί δεν έχει αναρχοσυριζαίους να τα γεμίζουν αφίσσες για "λευτεριά στο τάδε ρεμάλι" ούτε κουρελόπανα που δεν τα μαζεύουν κιόλας και κινδυνεύει να χτυπήσει κάνας άνθρωπος από τις ξύλινες άκρες όταν φυσσάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι μας δείχνεις τώρα, κύριε Διαμαντή; Ούτε ένα graffity, ούτε ένα σύνθημα με spray; Δεν υπάρχει ούτε ένα σωρουλάκι με αμμοχάλικο, ούτε ένα σακί τσιμέντο, ούτε μια εκατοντάδα τούβλα για το χτίσιμο των καθηγητών. Τι σόι πανεπιστήμια είναι αυτά; Τι είδους γράμματα μαθαίνουν τα παιδιά εκεί; Τι πολίτες παραδίνουν στην κοινωνία; Και καλά οι κουτόφραγκοι, αλλά και οι Κινέζοι; Αυτό πια που το πας. Εκτός κι αν μπαλαμούτιασες τις φωτογραφίες με το photoshop . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να αφήσουνε τις «κακιούλες» για λίγο;
    Διάβασα στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ο περιπλανώμενος Οδυσσέας φοιτά στο Stanford»
    . . . . . . . . .
    Με τη συμμετοχή επαγγελματιών καλλιτεχνών και διδασκόντων, το 2ο καλύτερο Πανεπιστήμιο στον κόσμο και το 1ο στην επεξεργασία θεμάτων αρχαίου δράματος και κλασικών σπουδών, έρχεται από τις ΗΠΑ με την παράσταση που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και μεγάλη αποδοχή από το κοινό.
    . . . . .
    Διαβάστε το υπόλοιπο στο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2233428, έχει ενδιαφέρον.
    ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΡΕ ΑΥΤΟΣ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ; ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκεί είναι ξενέρωτοι οι Πρυτάνεις.

    Ενώ εδώ η Βουλή ψηφίζει αλλαγή νόμου για την διοίκηση των Πανεπιστημίων και οι ηρωϊκοί Πρυτάνεις παίρνουν τα όπλα και βγαίνουν στο βουνό.
    Και μετά μάλιστα τους κάνουμε και Υπουργούς Παιδείας.

    Και κάποιοι άλλοι πρυτάνεις (Πάντειος?) καταδικάζονται γιατί λέει παρουσίασαν τιμολόγια με τσακούζι!!!

    Εκεί στους τοκογλύφους Ευρωπαίους και Αμερικανούς, ο Πρύτανης μπορεί να φτιάξει χέστρες πολυτελείας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή