Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Χριστοδουλάκης πάει ΔΗΜΑΡ...

Ο «αμετανόητος σημιτικός» Νίκος Μπίστης, συγγραφέας του βιβλίου «Προχωρώντας και αναθεωρώντας», ανέλαβε υπεύθυνος για τη διεύρυνση της ΔΗΜΑΡ, υπό τον Γραμματέα της κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Σπύρο Λυκούδη. Υπό την πίεση μεγάλου μέρους της κοινωνικής της βάσης, στρέφεται προς την κεντροαριστερά, την ίδια μάλιστα
στιγμή που ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλούσε στα στελέχη του κόμματός του για στρατηγική συμμαχία και συμπόρευση των δυο χώρων.
Υπέρ του Φόρουμ
Η επιλογή του Νίκου Μπίστη ως υπευθύνου για τη διεύρυνση, σηματοδοτεί την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να στραφεί περισσότερο στη λεγόμενη κεντροαριστερά. Παράλληλα, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία το «Φόρουμ των Δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας», όπως είχε ζητήσει σε παλαιότερη ομιλία του στη ΔΗΜΑΡ ο ορισθείς υπεύθυνος για τη διεύρυνση.

Προ των πυλών ο Χριστοδουλάκης;

Υπενθυμίζεται επίσης ότι προεκλογικά ο Ν. Μπίστης, μαζί με άλλα στελέχη, είχαν επιμείνει ιδιαιτέρως στην συστράτευση ή και την ένταξη στη ΔΗΜΑΡ του Νίκου Χριστοδουλάκη, χωρίς όμως να πείσουν την ηγεσία του κόμματος. Οι εξελίξεις προϊδεάζουν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών βρίσκεται προ των πυλών της ΔΗΜΑΡ, ενώ εξαιρετικές είναι οι προοπτικές με πρόσωπα όπως ο Στέφανος Μανίκας, ο Νίκος Διακουλάκης κ.ά..

Η «Μεταρρύθμιση»

Κομβικό σημείο αναμένεται να παίξει και η κίνηση «Μεταρρύθμιση», στην οποία ηγούνται ο Γιάννης Μεϊμάρογλου και ο Ν. Μπίστης. Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της «Μεταρρύθμισης» αρθρογραφούν, μεταξύ άλλων, σε μόνιμη βάση οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, Σπύρος Δανέλλης και Άννυ Ποδηματά, αλλά και πολλά ανένταχτα στελέχη.

Με το ΠΑΣΟΚ

Ο Ν. Μπίστης θα επιδιώξει επικοινωνία με την Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ φέρεται να εκτιμά πως από το διάλογο δεν μπορεί να αποκλειστεί το επίσημο ΠΑΣΟΚ.

Χατζησωκράτης-Παπαθανασίου

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αναλαμβάνει υπεύθυνος Προγράμματος της ΔΗΜΑΡ και ο Σάκης Παπαθανασίου υπεύθυνος Πολιτικού σχεδιασμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου