Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Αλλάζουν όλα στη φορολογία

«Κληρώνει στο 30» για τις ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος καθώς το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει μείωση στο 30% του ανώτατου φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς και συνταξιούχους, επιβολή ενιαίου φόρου 30% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις και μάλιστα από το πρώτο ευρώ και περιορισμό στο 30% της συνολικής
φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων.
Με τις επικείμενες αλλαγές στα κλιμάκια και τους συντελεστές, το υπουργείο Οικονομικών υπόσχεται ελαφρύνσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρήσεις, ενώ βάζει στο στόχαστρο των φορολογικών επιβαρύνσεων τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Δίνοντας το στίγμα της νέας φορολογικής μεταρρύθμισης, πηγή του υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο για ξήλωμα του ισχύοντος συστήματος με βασικούς στόχους: την εξασφάλιση πρόσθετων και μόνιμου χαρακτήρα εσόδων, το χτύπημα της φοροδιαφυγής., τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών και τη μείωση των συντελεστών για μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η αύξηση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους σταδιακά στα 8.000 ευρώ από 5.000 ευρώ που είναι σήμερα, ο περιορισμός των κλιμακίων σε 4 από 8 με ταυτόχρονη αναπροσαρμογή προς τα κάτω των φορολογικών συντελεστών. Επίσης θα υπάρξει κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για τα εισοδήματα του 2013 και αντικατάστασή τους από έκπτωση συγκεκριμένων δαπανών από το εισόδημα.

6 σχόλια:

  1. Αφού κατέβασαν το αφορολόγητο απ τα 12000 στα 5000 € (αυτό εννοούσε τελικά Γιωργάκης όταν μιλούσε για διεύρυνση της φορολογικής βάσης) και πληρώνουν φόρο ακόμα και όσοι παίρνουν επίδομα ανεργίας (να που υπήρχαν τα λεφτά) τώρα μας υπόσχονται ότι θα ανεβάσουν το αφορολόγητο σταδιακά στα 8000€. Τι να πω ρε παιδιά, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Διαμαντή διάβασα πως ο συντελεστής φορολόγησης των επιχειρήσεων θα πάει στο 30%. Επίσης διάβασα στο www.euro2day.gr/news/world/125/articles/725426/ArticleNewsWorld.aspx το παρακάτω άρθρο:

    Σουηδία: Ψαλίδι στη φορολογία επιχειρήσεων

    Σε μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις προχωρά η Σουηδία. Συγκεκριμένα, η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στον προϋπολογισμό του 2013, ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις θα μειωθεί στο 22% από 26,3%. Ο νέος φορολογικός συντελεστής θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2013.
    «Στόχος είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες για νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις στη Σουηδία. Η σημαντική μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις θα ενισχύσει το επενδυτικό κλίμα και την ανάπτυξη στη Σουηδία» δήλωσε η κυβέρνηση της χώρας.
    Ανέφερε μάλιστα ότι ο μέσος φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 23,4%, ενώ στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 25,5%. «Κατά συνέπεια, με την προτεινόμενη αλλαγή, η φορολογία στη Σουηδία θα βρίσκεται σε επίπεδα κατώτερα από τον μέσο όρο της ΕΕ» αναφέρει η κυβέρνηση.
    Η τελευταία φορά που η Σουηδία μείωσε την φορολογία των επιχειρήσεων ήταν το 2009, όταν ο σχετικός συντελεστής μειώθηκε στο 26,3% από 28%.

    Μήπως μπορείτε παρακαλώ κύριε Διαμαντή να με διαφωτίσετε, μ@λ@κες είναι οι Σουηδοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι να σε πληροφορήσει καλέ μου!

      Δεν είναι μ@λ@κες, νεοφιλελεύθεροι είναι, μέχρι την στιγμή που θα ανακαλύψουμε την τραγωδία στην οποία οδηγούν τον κόσμο. Βέβαια τότε θα είναι αργά για πολλούς...

      Διαγραφή
    2. Εγώ που είμαι μικρή και δεν ξέρω από αυτά, δεν ξέρω τι ακριβώς είναι οι Σουηδοί, αλλά ξέρω ότι είναι έτη φωτός πιο μπροστά από εμάς. Και ότι (όπως οι περισσότεροι Έλληνες) θα επιθυμούσα να ζω σε μια τέτοια κοινωνία.

      Διαγραφή
  3. Προτείνω εάν χρησιμοποιούμε πολιτικούς όρους, πρώτα να συνεννοούμαστε για το περιεχόμενο και το νόημά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή στη Σουηδίας έχουν Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική Νεοφιλελεύθερη Σοσιαλδημοκρατία; Κι εμείς εδώ τι έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή