Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Το πλαστικό χρήμα προσπαθεί να σαγηνεύσει

Φθινοπώριασε και πέρα από τη γλυκιά μελαγχολία που φέρνει η εποχή, συνοδεύεται και από πρόσθετα έξοδα. Εάν συνυπολογιστούν και όλες οι δαπάνες που προκύπτουν από τις φορολογικές και άλλες απαιτήσεις του δημοσίου (που δεν είναι και λίγες), τα βάρη γίνονται πιο πιεστικά. Μια λύση για να αντιμετωπίσουμε τις καταναλωτικές ανάγκες είναι η χρήση πιστωτικών καρτών. Μπορεί να έχουμε «καεί» στο πρόσφατο παρελθόν από
την αλόγιστη χρήση πλαστικού χρήματος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι κάρτες δεν είναι ένα εργαλείο που διευκολύνει τη ζωή μας.
Αντιθέτως, αν αξιοποιήσουμε σωστά τις παροχές που συνοδεύουν τις πιστωτικές κάρτες, μπορούμε να έχουμε κέρδος. Οι τράπεζες ενόψει φθινοπώρου, λανσάρουν προγράμματα επιβράβευσης για τη χρήση των καρτών, δίνοντας στους κατόχους εκπτώσεις, μετρητά ή άτοκες δόσεις.
Ωφελημένοι είναι όσοι διαθέτουν πιστωτικό όριο για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές και να κερδίσουν από τη συνετή – και συστηματική – χρήση της πιστωτικής τους κάρτας.
Η έμφαση αυτή την περίοδο δίνεται σε αγορές σχολικών ειδών και αθλητικών, σε λίγο καιρό σε αγορές πετρελαίου θέρμανσης ενώ παγίως, οι αγορές από σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα  ευνοούνται, μεταξύ άλλων, από τα προγράμματα επιβράβευσης.
Ψάξτε τα προγράμματα
Τα προγράμματα που προσφέρουν οι τράπεζες επιτρέπουν τη συγκέντρωση ευρώ ή πόντων, την επιστροφή μετρητών ή δίνουν άτοκες δόσεις. Για παράδειγμα, υπάρχουν προγράμματα στα οποία ο κάτοχος της κάρτας συγκεντρώνει από τις αγορές του σε συγκεκριμένο δίκτυο επιχειρήσεων ευρώ, τα οποία μπορεί να ξοδέψει σε συνεργαζόμενες επίσης επιχειρήσεις. Τα ευρώ προκύπτουν από ένα ποσοστό επί της αξίας των συναλλαγών που πραγματοποιεί, το οποίο εξαρτάται από το πρόγραμμα και μπορεί να είναι από 1% ως 10% ή και μεγαλύτερο.
Με την ίδια λογική λειτουργεί και η συγκέντρωση πόντων από τις συναλλαγές στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Οι πόντοι εξαργυρώνονται επίσης στο δίκτυο των επιχειρήσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.
Η επιστροφή μετρητών από την άλλη πλευρά επιτρέπει αυτομάτως τη μείωση του λογαριασμού χωρίς να χρειάζεται η επόμενη αγορά, με προϋποθέσεις πάντως που ισχύουν ανά τράπεζα ενώ πιο διαδομένη είναι η προσφορά άτοκων δόσεων, όπως ισχύουν για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος ή θα προσφερθούν για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Go National με την Εθνική
Ειδικές προσφορές για την περίοδο αυτή διαθέτουν οι τράπεζες όπως η Εθνική στο πλαίσιο του Go National δίνει άμεση επιστροφή μετρητών από 5% ως 40% στις αγορές για τη νέα σχολική χρονιά και σε μια σειρά από επιχειρήσεις όπως βιβλιοπωλεία, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, ωδεία, καταστήματα αθλητικών ειδών. Με τις δαπάνες αυτές, πέρα από την επιστροφή μετρητών, ο κάτοχος των καρτών της Εθνικής έχει μόνιμο κέρδος 1% και μπορεί να εξαργυρώσει ευρώ από προηγούμενες αγορές.
Επιστροφή από τη Eurobank
Στο πλαίσιο του προγράμματος Επιστροφή, η πιο πρόσφατη συνεργασία της Eurobank είναι αυτή με τα Jumbo,μέσω της οποίας η τράπεζα δίνει επιστροφή μετρητών 5% και εξαργύρωσή τους στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.
Εμπορική Επιβράβευση
Μέσω του προγράμματος Εμπορική Επιβράβευση, οι κάτοχοι των καρτών Προνόμιο Υγείας της Εμπορικής Τράπεζας κερδίζουν 3% από αγορές σε όλα τα σούπερ μάρκετ, βιβλιοπωλεία, καταστήματα σχολικών ειδών και παιχνιδιών ως τις 31 Οκτωβρίου. Από την 1 Νοεμβρίου ως το τέλος του έτους, η τράπεζα δίνει επιστροφή μετρητών σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα πρατήρια καυσίμων, περιλαμβάνοντας στις προσφορές τις πληρωμές για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Oλες δε, οι τράπεζες έχουν προγράμματα, τα οποία εμπλουτίζονται περιοδικά και παρέχουν οφέλη από τη συχνή χρήση της κάρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου