Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

"Ιερός" πόλεμος για θεατρική παράσταση

- Μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής διαμαρτύρονται για παράσταση
- Παναγιώταρος: "Τέτοιες παραστάσεις στην Ελλάδα τέλος"
- Για αρκετές ώρες εγκλωβισμένοι οι ηθοποιοί που
διέφυγαν τελικά από την πίσω πόρτα
- Χρήση χημικών από την αστυνομία έξω από το θέατρο Χυτήριo
Βουλευτής απελευθερώνει προσαχθέντα! Την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις οδηγούσαν στην κλούβα έναν απο τους συγκεντρωμένους, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππας έτρεξε και τον έβγαλε. Ο προσαχθείς φώναζε “δεν έχω κάνει απολύτως τίποτα” και ο βουλευτής “αφήστε τον άνθρωπο ελεύθερο".
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς τέτοιες εικόνες είναι ντροπή για τη χώρα. Εικόνες τριτοκοσμικές, που βλέπουμε στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στο Σουδάν και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες. Στίφη φανατισμένων μουσουλμάνων που επιτίθενται σε ό,τι δεν τους αρέσει ή σε ό,τι δεν καταλαβαίνουν.
    Στη χώρα μας, που υποτίθεται ότι είναι ευρωπαίκή χώρα, είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά;
    Τι σχέση έχουν αυτές οι συμπεριφορές με τον δυτικό πολιτισμό; Τι σχέση έχουν αυτά με την κουλτούρα του Διαφωτισμού που συνεχιστής της είναι η σύγχρονη Δύση; Τι σχέση έχουν αυτά με την Δημοκρατία και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό που πρεσβεύουν την ανοχή και το σεβασμό στην διαφορετικότητα και στην άλλη άποψη;
    Σε κάθε περίπτωση στην τέχνη και στην έκφραση δεν μπορεί να τίθενται όρια. Μπορεί να κρίνεται η τέχνη ως καλή ή ως κακή, ως αποδεκτή ή όχι αλλά δεν μπορεί να φιμώνεται κανένας.
    Για αυτά τα θέματα, στον πολιτισμένο κόσμο χύθηκε αίμα. Η Δημοκρατία, η ελευθερία, η ελευθεροτυπία, η ελεύθερη τέχνη κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και συναποτελούν αυτό που λέγεται κεκτημένο του σύγχρονου δυτικού κόσμου.
    Δυστυχώς, αυτή η κοινωνία αυτοκαταστρέφεται και βουλιάζει κάθε μέρα στην παρακμή. Και δυστυχώς, αυτό δεν αφορά μόνο το σημερινό καρκίνωμα που λέγεται Χρυσή Αυγή. Την ίδια συμπεριφορά επιδεικνύουν ακροδεξιοί, κομμουνιστές, θρησκόληπτοι. Όλο αυτό το σύμφυρμα των πνευματικά καθυστερημένων, δρα σχεδόν ανενόχλητο, εδώ και πολλά χρόνια. Ποιός δεν θυμάται τον απίθανο Χριστόδουλο που ανώσεις ή ποιός δεν θυμάται τις "αριστερές" ορδές του ΠΑΜΕ όταν θεωρούν ότι δίκιο είναι αυτό που πιστεύουν εκείνοι.
    Καμία πολιτική ή πνευματική ελίτ (αν υπάρχει τέτοια) δεν έχει ποτέ αντιμετωπίσει πολιτικά, αποτελεσματικά αυτή τη σκουπιδόμαζα. Μόνο κορώνες πετάνε όταν συμβαίνει κανένα επεισοδιο και μετά από λίγο πάλι στο καβούκι.
    Με όλα αυτά, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι μπορεί να γλυτώσει η δύσμοιρη αυτή χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή