Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Δημιουργικό ποδόσφαιρο θέλει ο Λίνεν

Η εικόνα της ΑΕΚ στην Τούμπα στο ματς του περασμένου Σαββάτου απέναντι στον ΠΑΟΚ, εκλήφθηκε από αρκετούς ως ελπιδοφόρα. Η Ενωση ηττήθηκε (0-1), δεχόμενη ξανά γκολ στην πρώτη απειλητική επίσκεψη του αντιπάλου στα καρέ της, έδειξε προσηλωμένη στην αμυντική τακτική που
επέλεξε ο κ. Εβαλντ Λίνεν και σε γενικές γραμμές ακολούθησε πιστά το σχέδιο του προπονητής της.
Ωστόσο η δυσμενής θέση της δεν βελτιώθηκε… Παραμένει ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα με μόλις 2 βαθμούς (και καμία νίκη!) ύστερα από επτά αγώνες πρωταθλήματος και ενώ το ερχόμενο Σάββατο αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ τον Πλατανιά, ματς το οποίο πλέον φαντάζει ως τελικός αν αναλογιστεί κανείς ότι έπονται οι δύσκολες αναμετρήσεις απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντιστοίχως!
Γυρίζει τον… διακόπτη!
Αναλογιζόμενος ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στον δημιουργικό και επιθετικό τομέα, ο γερμανός προπονητής της ΑΕΚ πέρασε στη δεύτερη φάση του σχεδίου του επιχειρώντας να μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της αντίπαλης εστίας.
Στην κατάσταση που βρίσκεται, η Ενωση δεν διαθέτει άλλα περιθώρια για απώλειες στο ματς της Κυριακής, ενώ ο κ. Λίνεν έχει ελάχιστο χρόνο μπροστά του για να γυρίσει τον διακόπτη και να δει αποτελέσματα.
Τουλάχιστον θα έχει στη φαρέτρα του επιπλέον δύο όπλα καθώς ο βασικός επιθετικός της ομάδας Νίκος Κατσικοκέρης ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ ο βραζιλιάνος επιτελικός μέσος Ρότζερ Γκερέιρο ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει από τη Βραζιλία την ερχόμενη Τετάρτη (24/10). Είχε μεταβεί στην πατρίδα του για να παραστεί στη γέννηση του πρώτου παιδιού του!
Από τις χειρότερες στην Ευρώπη!
Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ΑΕΚ είναι το στατιστικό στοιχείο που την κατατάσσει στις χειρότερες ομάδες όλων των πρωταθλημάτων πρώτης κατηγορίας που διεξάγονται σε χώρες-μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (ΟΥΕΦΑ).
Η Ενωση είναι μεταξύ 713 ομάδων η μία εκ των 28 που δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν νίκη στην λίγκα της χώρας τους. Ανάμεσα τους συγκαταλέγεται η ελβετική Σερβέτ, η μοναδική που δεν το έχει καταφέρει μετά από 13 αγώνες πρωταθλήματος   και η Ζαπορίζια η οποία παραμένει χωρίς νίκη μετά από 12 αγωνιστικές στην πρώτη κατηγορία της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου