Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Σήμερα τα μέτρα στη Βουλή- οριακές ψήφοι

Οριακό το σημείο της σημερινής ημέρας για την Κυβέρνηση. Από το Μαξίμου μετρούν αυτή τη στιγμή το πολύ 155 βουλευτές που θα που “ναι” στο πακέτο των μέτρων, όμως αυτό δεν αρκεί καθώς με ένα μίνιμουμ ψήφων αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στο 152, όλα είναι ανοιχτά. Ένα ... ατύχημα αρκεί για να μην περάσουν τα μέτρα.Έτσι δικαιολογούνται οι χθεσινές συναντήσεις με τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο να “μαρκάρουν” στενά τον Φώτη Κουβέλη ώστε να περάσει το πακέτο και να μην μπει η χώρα σε εκλογική περιπέτεια, καθώς κάτι τέτοιο θα σημάνει η καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου.Τα μέτρα κατατίθενται σήμερα.
Στα τρία κόμματα η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική.
Στη Ν.Δ. η αίσθηση είναι πως η κοινοβουλευτική ομάδα θα είναι... μασίφ. Ο Α. Σαμαράς μετράει με “ναι” όλους τους βουλευτές, ωστόσο στο ΠΑΣΟΚ μένουν τα ερωτήματα.
Η Ιπποκράτους μοιάζει με βαβελ. Ενώ τα μέτρα έρχονται σε ένα άρθρο υπάρχουν βουλευτές που λένε όχι σε επιμέρους θέματα λέγοντας ότι θα τα καταψηφίσουν, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν ολόκληρο το πακέτο.
Πολλοί κοιτούν προς τη μεριά του Κ. Σκανδαλίδη που βρίσκεται λένε πολλοί μεταξύ “όχι” και αποχής. Όποια επιλογή από τις δύο και αν κάνει θα ισοδυναμεί με μια λιγότερη ψήφο, ενώ η απόφασή του αναμένεται να επηρεάσει και άλλους.
Κάπως έτσι οι απώλειες ψήφων από το ΠΑΣΟΚ μετρώνται μεταξύ 4 και 6.
Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της συνεδριάζει για μια ακόμη φορά σήμερα.
Ο Φ. Κουβέλης στη συνάντηση που είχε με τον Α. Σαμαρά επέμεινε στο όχι στα εργασιακά, άφησε να εννοηθεί ότι η ΔΗΜΑΡ θα πει “ναι” στον προϋπολογισμό, όμως βγαίνοντας απ' τη σύσκεψη μίλησε με... χρησμούς.
Δήλωσε πως η ΔΗΜΑΡ δεν επιθυμεί να δημιουργήσει ρήγμα στην κυβέρνηση, ωστόσο ένα “παρόν” ή ένα “όχι” στα εργασιακά με αυτό ισοδυναμεί.
Κάπου εδώ έρχεται η προσπάθεια για άνοιγμα από τη μεριά του Α. Σαμαρά με τη ρήτρα ισοδύναμων μέτρων που από την πρώτη στιγμή αποτελούσε απαίτηση της ΔΗΜΑΡ, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στα εργασιακά.
Αυτά ωστόσο σε βάθος χρόνου και με την προϋπόθεση να περάσουν τα μέτρα και η χώρα να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά.
Το παζάρι συνεχίζεται εντός, ενώ εκτός αυξάνεται ο βαθμός πίεσης για τους βουλευτές με τις μαζικές όπως αναμένονται κινητοποιήσεις όλων των επαγγελματικών ομάδων τις επόμενες δύο ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου