Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ελληνίδα Δήμαρχος στο Μοντρεάλ;


Η ελληνικής καταγωγής δημοτική σύμβουλος, Έλεν Φωτόπουλος, υπεύθυνη πολιτισμού και γυναικείων θεμάτων στο δήμο του Μοντρεάλ, ενδέχεται να αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα δήμαρχο, Ζεράλντ Τραμπλέ, μέχρι το τέλος της θητείας του δημοτικού συμβουλίου, όπως αναφέρει η έγκριτη
γαλλόφωνη εφημερίδα La Presse του Μοντρεάλ.

Πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Μοντρεάλ θέλουν να προωθήσουν την Έλεν Φωτόπουλος στη θέση του προσωρινού δημάρχου, καθώς ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής και αντιδήμαρχος, Μάικλ Άπλμπομ, δεν μιλάει ικανοποιητικά τη γαλλική γλώσσα.
Η Έλεν Φωτόπουλος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, δήλωσε ότι αυτή είναι απόφαση του Union Montreal, κόμματος του πρώην δημάρχου, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα μέσα σε ορυμαγδό σκανδάλων, κατά την εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας της επιτροπής Σαρμπονό, γύρω από τις παράνομες μίζες για την ανάθεση δημοτικών έργων σε συγκεκριμένες κατακευαστικές εταιρείες.
Την ίδια ώρα στο δήμο του Λαβάλ, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο του μητροπολιτικού Μοντρεάλ, ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος Βασίλης Αγγελόπουλος και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντικαθιστά προσωρινά τον δήμαρχο, Ζιλ Βαγιανκούρ, οποίος επίσης φέρεται να εμπλέκεται σε ατασθαλίες σχετικά με την ανάθεση δημοτικών έργων και προσωρινά τελεί σε άδεια για λόγους υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου