Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Έμεινες άνεργος; Ψωνίζεις πιο φθηνά!

Θες γιατί θέλουν να βγάλουν προς τα έξω το κοινωνικό τους πρόσωπο, θες γιατί πραγματικά πιστεύουν ότι πρέπει να βοηθήσουν, θες γιατί θέλουν μέσα από αυτή τη διαδικασία να προβληθούν, εκατοντάδες επιχειρήσεις ανακοινώνουν ειδικές τιμές για τους ανέργους. Σε ορισμένες περιπτώσεις όπως αυτή, το
αποτέλεσμα μετράει. Και το αποτέλεσμα είναι ότι με λίγο ψάξιμο (κυρίως διαδικτυακό) όσοι είχατε την ατυχία να χάσετε τη δουλειά σας μπορείτε να βρείτε χαμηλότερες τιμές ακόμη και σε προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την κάλυψη άμεσων αναγκών.
Την πληροφορία για το ποιες επιχειρήσεις προσφέρουν ειδικές τιμές σε ανέργους, ανέλαβε να συγκεντρώσει ο ΟΑΕΔ. Μέσα από την  ανανεωμένη πύλη του (www.oaed.gr) μπορείτε να επισκεφτείτε μια ολόκληρη ιστοσελίδα (eidikestimes.oaed.gr) αφιερωμένη στις επιχειρήσεις που κάνουν ειδικές τιμές για τους ανέργους.
Ποιες είναι;
Οι επιχειρήσεις είναι κατανεμημένες σε κατηγορίες. Θα βρείτε ειδικές τιμές σε διάφορους κλάδους. Όπως για παράδειγμα στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας όπου τόσο η Cosmote όσο και η Wind κάνουν εκπτώσεις που φτάνουν ακόμη και στο 15% επί του ύψους του παγίου. Στον χώρο των τροφίμων θα βρείτε αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και κρεοπωλεία ενώ ειδικές τιμές κάνουν και μεγάλες αλυσίδες εστίασης (Everest, Pizza Hut, Goody’s, Flocafe, La Pasteria). Στην κατηγορία «υγεία» θα εντοπίσετε φαρμακεία αλλά και διαγνωστικά κέντρα ενώ υπάρχουν προσφορές και για το αυτοκίνητο (κυρίως ΚΤΕΟ).
Η NEL κάνει εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ενώ μπορείτε να βρείτε καλύτερες τιμές και για βιβλία (π.χ Παπασωτηρίου) ή για θεάματα (π.χ Ελληνική Θεαμάτων και Μουσείο Μπενάκη). Μέχρι και κομμωτήρια περιλαμβάνει  ο μακρύς κατάλογος των επιχειρήσεων.
Ασφαλώς σε μια περιεκτική αναφορά όπως αυτή του imoney, δεν αποσκοπεί στο να καταγράψει το σύνολο των επιχειρήσεων που προσφέρουν χαμηλότερες τιμές για τους ανέργους. Ο στόχος είναι άλλος:
  1. Να σας κεντρίσει το ενδιαφέρον ώστε να αναζητήσετε την καλύτερη τιμή. Δεν σημαίνει ότι η επιχείρηση που προβάλλεται επειδή κάνει καλύτερες τιμές για ανέργους, σας εξασφαλίζει και την φθηνότερη λύση. Όμως, μέσα από σελίδα του ΟΑΕΔ, μπορείτε να σχηματίσετε μια πρώτη εικόνα.
  2. Δια της δημοσιότητας, μπορεί να ενδιαφερθούν και άλλες επιχειρήσεις και ο κατάλογος να γίνει ακόμη πιο μακρύς. Η ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ έχει περίπου 3000 like στο facebook. Αν πολλαπλασιαστούν, θα γίνουν περισσότερες και οι προσφορές
Προσοχή:
Οι εταιρείες που κάνουν προσφορές, θα σας ζητήσουν την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Φροντίστε να την έχετε εκδώσει (ή ανανεώσει).
imoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου