Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Κλειστά και σήμερα τα φαρμακεία

Σφοδρή επίθεση στους φαρμακοποιούς εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος κατηγορώντας τους για αδιαλλαξία και απροθυμία να προσαρμοστούν σε συνθήκες κρίσης. Μάλιστα ο υπουργός επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εκταμιευτεί 2,5 δισ. ευρώ για φαρμακευτική δαπάνη εκ των οποίων τα 500 εκατ. ευρώ αποτελούν
καθαρό κέρδος για τους φαρμακοποιούς.
Πέραν αυτού οκ. Λυκουρέντζος κατήγγειλε πρακτικές καρτέλ στον χώρο των προμηθευτών του κλάδου υγείας και αποκάλυψε ότι εταιρία επιχείρησε να πουλήσει προϊόν σε 3πλάσια τιμή από αυτή που πωλούσε στην Κύπρο.
Συγκεκριμένα ο κ. Λυκουρέντζος μιλώντας στην Βουλή είπε ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δαπανών του τομέα υγείας απαιτούνται συνέργειες τόσο από τα υπουργεία όσο και από τους κοινωνικούς φορείς και επισήμανε πως «Αναμένω από τους φαρμακοποιούς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις και αντί αυτού ο πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου μου απαντά και εμφανίζεται αδιάλλακτος και προσβλητικός. Συνομιλώ μαζί τους και οι συνδικαλιστές που υποτίθεται είναι στην ΝΔ μου λένε δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί έχουν απέθαντη τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και αντίστροφα. Έτσι όμως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».
Αποκάλυψε μάλιστα ότι πρόσφατα έγινε «διαγωνισμός για φίλτρα τεχνητού νεφρού και οι εταιρίες που συμμετείχαν έδωσαν τις ίδιες τιμές, περίπου 30 με 35 ευρώ. Μια από αυτές μάλιστα έδινε το ίδιο προϊόν στην Κύπρο στο 1/3 της τιμής που το δίνει σε εμάς. Τελικά απευθυνθήκαμε στην επιτροπή ανταγωνισμού… και μια εταιρία επανήλθε με χαμηλότερες τιμές και παρα ταύτα μας κατηγορούν ότι εκπροσωπούμε συμφέροντα».
Επιπροσθέτως, ο κ. Λυκουρέντζος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου εξήγησε ότι προωθούνται πρωτοβουλίες για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων.
Ειδικότερα είπε ότι: «Η πολιτική ηγεσία οφείλει να διατηρήσει ανοικτό το σύστημα υγείας στους συμπολίτες που πλήττονται από την κρίση και είναι ανασφάλιστοι… Θα υπάρξουν 2ετή προγράμματα για να καλυφθούν 100.000 συμπολίτες ανά έτος μέσω του εισιτηρίου παροχής υγείας. Θα υπάρξουν και άλλες δράσεις όπως περίθαλψη κατ’ οίκον και εμβολιασμοί παιδιών. Οι δαπάνες θα ανέλθουν στα 90 εκατ. ευρώ και θα καλύπτονται 160.000 πολίτες ανά έτος (ανασφάλιστοι, κατ’ οίκον περίθαλψη, εμβολιασμοί παιδιών). Είναι η συμβολή του υπουργείου υγείας για να αποφύγουμε η κρίση να γίνει κοινωνική». Τέλος σημείωσε ότι θα εξεταστούν προτάσεις όπως να μειωθεί το όριο ενσήμων για θεώρηση βιβλιαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου