Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Κλειστοί (και πάλι...) οι Δήμοι

Συγκεντρώσεις ενάντια στην εφαρμογή του νόμου περί διαθεσιμότητας αλλά και στο σύνολο των ρυθμίσεων που περιορίζουν τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει προγραμματίσει για σήμερα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρά στην εφαρμογή του νόμου, μετά από την
άρνηση κάποιων από τις διευθύνσεις προσωπικού να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων που εντάσσονται στο καθεστώς διαθεσιμότητας.
Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα το πρωί και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που κατηγορεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την κυβέρνηση ότι υπηρετούν κατά γράμμα τις επιταγές της τρόικας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναμένεται να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.
Για τις 11 π.μ. έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, και εκπροσώπους της κυβέρνησης, προκειμένου να κοινοποιηθούν οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, για τις 11:30 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στις 3.30 μ.μ. θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και θα γίνει εκτίμηση των αποτελεσμάτων της κινητοποίησης. Θα συζητηθούν επίσης και οι εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των δήμων καθώς και προτάσεις για τη σύνταξη των προϋπολογισμών των Δήμων για το 2013.
Εξάλλου, τη σύγκληση, την Παρασκευή, έκτακτης γενικής συνέλευσης αποφάσισε και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ), ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις απολύσεις και τους όρους της διαθεσιμότητας, καθώς και να συζητηθεί το θέμα των προσεχών κινητοποιήσεων και δράσεων.
Οι αντιδράσεις των εργαζομένων κλιμακώνονται μετά την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, παρά την άρνηση ορισμένων διευθύνσεων προσωπικού να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων που υπόκεινται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Το υπουργείο από το βράδυ της Δευτέρας αντλεί τα στοιχεία των υπαλλήλων από τη βάση δεδομένων της απογραφής, και θέτει σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους του διοικητικού κλάδου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου