Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Τι γράφουν σήμερα οι εφημερίδες

Ποια θέματα κυριαρχούν: η συνεδρίαση του αυριανού Eurogroup και η αναμενόμενη εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, η
εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Αντίστροφη... μέτρηση για εκταμίευση 34,4 δισ.". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αντίστροφη μέτρηση για την εκταμίευση των 34,4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του εγχειρήματος της επαναγοράς των ομολόγων. Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup ενημερώθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης για την επαναγορά των ομολόγων και αναμένεται να λάβουν την απόφαση για εκταμίευση της δόσης αύριο Πέμπτη".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ερχεται η δόση. Στοίχημα τώρα η ανάπτυξη". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με τη χθεσινή ολοκλήρωση της επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, μέσω της οποίας κυρίαρχη αίσθηση στην αγορά είναι πως προκύπτει καθαρή διαγραφή χρέους περίπου 21 δισ. ευρώ, ανοίγει ο δρόμος για μια θετική απόφαση του Eurogroup αύριο για την αποδέσμευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ προς την Αθήνα".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στο Eurogroup η πολιτική αξιολόγηση της επαναγοράς". Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο αυριανό Eurogroup παραπέμπεται η έγκριση του αποτελέσματος της επαναγοράς των ομολόγων που ολοκληρώθηκε χθες, μετά την παράταση που δόθηκε. Σήμερα πριν το άνοιγμα των αγορών ενδέχεται να υπάρξει ανακοίνωση από τον ΟΔΔΗΧ για τη διαδικασία και το αποτέλεσμά της".
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ποιοι έχουν τα πιο πολλά!". Η εφημερίδα γράφει "δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων για τη χρήση του 2010, με την παράσταση να κλέβουν για ακόμα μία φορά οι... έχοντες. Αυτό που ωστόσο εύστοχα σημείωσαν πολλοί είναι ότι για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι τυχόν «λαδιάρηδες» δεν θα συλληφθούν ποτέ από τα «πόθεν έσχες» τους ούτε, φυσικά, θα αποκαλυφθεί από αυτά το μαύρο πολιτικό χρήμα".
ΕΘΝΟΣ: "Ελεύθερα τα δίδακτρα στα ιδιωτικά". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την άρση των περιορισμών στη διαμόρφωση των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία δρομολογεί η κυβέρνηση. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από το νέο έτος. Κατά πάγια πρακτική, οι σχολικές μονάδες οριστικοποιούν μέχρι τον Φεβρουάριο τις αμοιβές για τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες τους".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση στη Συρία!". Σύμφωνα με την εφημερίδα "2013: Το έτος του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου;! «Οταν αρχίσει το κακό από την Συρία να αρχίσετε να προσεύχεστε! μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου, Αντώνιος".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι 9 αλλαγές στο ασφαλιστικό για 700.000 επαγγελματίες". Η εφημερίδα γράφει "πότε βγαίνουν στη σύνταξη ασφαλισμένοι με 15, 25, 35 και 37 χρόνια εργασίες. Ποιοι παγιδεύονται στα 67 και ποιοι εξαιρούνται. Η δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών ετών και τι ισχύει για τις γυναίκες".
ΕΣΤΙΑ: "Ο χαμένος «τζίρος» της Κυριακής". Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας υπάρχει ένα καταλυτικό αντίδοτο: Περισσότερη εργασία, παραγωγή και εν τέλει κατανάλωσις. Αν γινόταν αυτό, θα περιορίζετο ο ρυθμός μειώσεως του ακαθαρίστου εγχωρίου προϊόντος και θα φθάναμε ταχύτερα στην ανάπτυξη. Ομως κάθε πρότασις προς την κατεύθυνση αυτή προσκρούει στις αντιδράσεις των θιγομένων. Οπως συμβαίνει τώρα με τον εμπορικό κόσμο, ο οποίος αντιδρά στην πρόταση για προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή".
Η ΑΥΓΗ: "Νεκρώνει η Ελλάδα" Η εφημερίδα επισημαίνει "ΔΕΗ: Αυξήσεις - φωτιά έως 48% ξυλιάζουν τα νοικοκυριά.
Χαράτσι: διακοπή ρεύματος θέλει ο Στουρνάρας. Διαθεσιμοτητα: Μείωση 25% στους μισθούς λίγο πριν από την απόλυση. Αυτοδιοίκηση: Κλειστοί οι δήμοι, στο Σύνταγμα οι δήμαρχοι. Υγεία:Χιλιάδες πολίτες χωρίς φάρμακα. Πείνα: Θεσσαλονίκη: 40% αύξηση μαθητών στα συσσίτια".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Συντάξεις: Ολες οι αλλαγές για τους ελεύθερους επαγγελματίες". Η εφημερίδα γράφει ότι "τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης λόγω γήρατος όπως διαμορφώνονται με βάση τον τελευταίο νόμο (4093/2012), με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, περιλαμβάνει η εγκύκλιος του οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ)".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Καγκελαρία του Αντώνη". Σύμφωνα με την εφημερίδα "από πρωθυπουργός καγκελάριος φιλοδοξεί να γίνει ο Αντώνης Σαμαράς με το σχέδιο νόμου που εισήγαγε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή ο υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης. Συστήνεται μια Γενική Γραμματεία Συντονισμού παρά τω πρωθυπουργώ, που θα αποτελεί «έναν δυναμικό βραχίονα στην άσκηση των πρωθυπουργικών αρμοδιοτήτων». «Το ανώτατο επιτελικό κυβερνητικό όργανο» θα χαράσσει στρατηγική, θα παρακολουθεί την εκτέλεση του κυβερνητικού έργου και θα παρεμβαίνει για την άρση των διαφωνιών, όπου διαπιστώνονται, κατ΄εντολή του πρωθυπουργού".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Λαϊκή ανυπακοή φοβάται ο Σαμαράς". Η εφημερίδα γράφει ότι "η μαζικοποίηση ενός κινήματος τύπου «Δεν πληρώνω» είναι το εφιαλτικό σενάριο για την κυβέρνηση. Αυτό που φοβάται πάνω απ΄όλα είναι τη μαζική άρνηση των μικρομεσαίων και των μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας να πληρώσουν φόρους, χαράτσια και κάθε είδους υποχρέωση προς το κράτος".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ενστάσεις από ΔΝΤ για τις κλίμακες φορολογίας". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ενστάσεις σε επιμέρους σημεία του φορολογικού νομοσχεδίου, μεταξύ των οποίων και η κλίμακα φορολογίας μισθωτών και συνταξιούχων, εξακολουθεί να διατυπώνει η τρόικα και κυρίως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γεγονός που αναγκάζει το υπουργείο Οικονομικών να αναβάλει την κατάθεσή του στη Βουλή έως την Παρασκευή".
Η ΝΙΚΗ: "Πώς να κουρέψετε έως 70% την πιστωτική σας κάρτα". Η εφημερίδα γράφει ότι "δραστικές λύσεις, πέρα από τη μείωση των αγορών, χρειάζεστε προκειμένου να μειώσετε την οφειλή σας στις πιστωτικές κάρτες που κατέχετε. Η πρώτη λύση η οποία μπορεί να σας αποφέρει ακόμη και «κούρεμα» 70% στο υπόλοιπο της κάρτας σας, είναι να έχει κτυπήσει «κόκκινο» και εσείς κατά προτίμηση να μην έχετε τίποτε στο όνομά σας".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Εφαρμόζεται η διαθεσιμότητα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην εφαρμογή του νόμου για τη διαθεσιμότητα, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά την άρνηση ορισμένων διευθύνσεων προσωπικού (υπολογίζονται σε 30 με 40 δήμους) να αποστείλουν τα απαραίτητα στοιχεία των υπαλλήλων που εντάσσονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας κι ενώ είχε εκπνεύσει η προθεσμία που είχε τεθεί από το υπουργείο".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αυξήσεις φωτιά μέχρι 48,7% βάζει η ΔΕΗ στα λαϊκά νοικοκυριά". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με βάση τις ανακοινώσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, έρχονται εξοντωτικές αυξήσεις από τη ΔΕΗ στο ηλεκτρικό ρεύμα των λαϊκών νοικοκυριών. Η προτεινόμενη μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων χαμηλής τάσης ανέρχεται σε 24,9% επί του συνολικού λογαριασμού ρεύματος ενός καταναλωτή. Ειδικά, όμως, για το οικιακό τιμολόγιο χαμηλής τάσης οι αυξήσεις θα κυμαίνονται από 14,5% έως 48,7%".
ΤΑ ΝΕΑ: "Πολιτική κουζίνα. Διασπάσεις και νέες συμμαχίες". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε τροχιά αναδιάταξης, με διασπάσεις κομμάτων, αλλά και νέες συμμαχίες, εισέρχεται το πολιτικό σκηνικό μετά την αναμενόμενη εκταμίευση της δόσης - μαμούθ των 44 δισ. ευρώ και την αλλαγή κατεύθυνσης που συνεπάγεται για τη χώρα".
6ΜΕΡΕΣ: "Αδίστακτοι εισπράκτορες». Σύμφωνα με την εφημερίδα "διατάζουν αυξήσεις 48% στη ΔΕΗ. Επιμένουν παρά τη δικαστική απόφαση στο χαράτσι. Συνεχίζουν με το νέο φορολογικό να ξεζουμίζουν μισθωτούς - μικρομεσαίους. Εφεραν το εισόδημα των νοικοκυριών 20 χρόνια πίσω, ενώ οι προοπτικές απασχόλησης για το 2013 απλώς δεν υπάρχουν".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Φοβούνται λουκέτα οι μισές επιχειρήσεις". Η εφημερίδα γράφει ότι "απογοητευτικά για το μέλλον των επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης αλλά και για την οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουν τα νοικοκυριά είναι τα στοιχεία νέας έρευνας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ενας στους δύο φοβάται το λουκέτο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου