Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Και πάλι στο προσκήνιο ο "Καβαλιέρε"

Την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή ανακοίνωσε και επίσημα το μεσημέρι του Σαββάτου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «με λύπη» -όπως χαρακτηριστικά είπε- «και με αίσθημα ευθύνης». Ο Καβαλιέρε ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία στις εκλογές που θα γίνουν το 2013. «Παίρνω μέρος στο ματς για να κερδίσω, όχι για να πετύχω απλώς μια καλή επίδοση» δήλωσε ο Μπερλουσκόνι από το Μιλάνο. Xαρακτήρισε και πάλι
«ανεύθυνους» τους δικαστικούς, ενώ σε σχέση με την διακυβέρνηση της χώρας από τον Μάριο Μόντι τους τελευταίους δώδεκα μήνες σημείωσε: «Επιδείξαμε μεγάλο αίσθημα ευθύνης και επί ένα χρόνο στηρίξαμε αυτή την κυβέρνηση τεχνοκρατών. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε τα μέτρα που δεν μας έπειθαν και επαναλαμβάναμε συνεχώς ότι η πολιτική λιτότητας σε μια οικονομία που δεν αναπτύσσεται προκαλεί ζημιές. Ζημιές που τελικώς έγιναν». Η κίνηση αυτή ήλθε δύο μόλις 24ωρα μετά την απόφαση του κεντροδεξιού Λαού της Ελευθερίας (PdL) να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση του τεχνοκράτη Μάριο Μόντι με μόνη εξαίρεση τον προϋπολογισμό του 2013.
Ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι χαρακτήρισε με την σειρά του «ανεύθυνη» τη στάση του Μπερλουσκόνι και την απόφαση να αποχωρήσει το κόμμα Λαός της Ελευθερίας από την κυβερνητική πλειοψηφία, τη στιγμή μάλιστα που «επί τρία χρόνια η συντηρητική παράταξη αρνιόταν ότι είχε αρχίσει η οικονομική κρίση».
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας, η πιθανότερη ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες είναι η 10η Μαρτίου. Οι εκλογές θα διεξαχθούν, όπως φαίνεται, σε συνδυασμό με τις περιφερειακές εκλογές της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου (Λομβαρδία) και της μικρής περιφέρειας Μολίζε, στην κεντρική Ιταλία.
H πιθανότερη ημερομηνία για τη διάλυση της Βουλής και της Γερουσίας είναι η 15η Ιανουαρίου, ώστε, στο μεταξύ, να μπορέσουν να εγκριθούν ο κρατικός προϋπολογισμός του 2013 και κάποιοι άλλοι νόμοι.
Στις Κάννες, όπου συμμετείχε σε οικονομικό φόρουμ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι είπε, πάντως, στους συνεργάτες του: «Δεν ανησυχώ διότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, αφού σε μια Δημοκρατία αυτά συμβαίνουν».
«Πρέπει να καιροφυλακτούμε πάντα κατά της επανεμφάνισης κάθε μορφής εθνικισμού και λαϊκισμού, που μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει και στην Ευρώπη» είπε στην ομιλία του ο Μόντι.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί εκ νέου με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο είχε τις προηγούμενες ημέρες σειρά επαφών με τους ηγέτες των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Μόντι. Σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι περιμένει να «καταστεί δυνατή μια εποικοδομητική και ορθή πορεία σε θεσμικό επίπεδο, προς το συμφέρον της χώρας και της διεθνούς εικόνας της».
Κατέστησε επίσης σαφές ότι «θα πληροφορήσει το συντομότερο τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, για τα αποτελέσματα» των επαφών του και ότι μαζί του «θα συζητήσει όλες τις συνέπειες των νέων συνθηκών που διαμορφώθηκαν μετά την απόφαση της κεντροδεξιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου