Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Μια εκπληκτική είδηση...

Το διάβασα στην ιταλική Ρεπούμπλικα και μου έκανε ΦΟΒΕΡΗ εντύπωση, γι αυτό γράφω αυτή την ανάρτηση που πραγματικά ΑΞΙΖΕΙ να τη διαβάσετε:
Το γνωστό Πανεπιστήμιο ΜΙΤ έχει αναπτύξει πολλά προγράμματα, ανάμεσά τους κι ένα με τίτλο "ένα λάπτοπ σε κάθε παιδί". Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, ένας (ευφυής, ως αποδεικνύεται) εγκέφαλος, πρότεινε να στείλουν λάπτοπς ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΔΗΓΙΑ ΧΡΗΣΕΩΣ μέσα στα κουτιά, στα παιδιά πέντε χωριών της Αφρικής, τα οποία αναγκάζονται να περπατήσουν μιάμιση ώρα κάθε μέρα, προκειμένου να γεμίσουν τα κιούπια τους με πόσιμο νερό. Φυσικά δεν μιλάμε για εκπαίδευση, σχολεία κλπ. Τα παιδιά είναι παντελώς αναλφάβητα.
Πριν την υλοποίηση του προγράμματος, οι φωστήρες του ΜΙΤ ανέπτυσσαν διάφορα σενάρια. Άλλος είπε ότι τα παιδιά θα παίζουν κυρίως με τα κουτιά, με τη συσκευασία, κι όχι με τα λάπτοπς, άλλος υποστήριξε ότι πριν περάσει ένας μήνας κανένα παιδί δεν θα μπορέσει να εξερευνήσει μερικά στοιχειώδη προγράμματα (word, excell κλπ) σε έναν φορητό υπολογιστή.
Και τώρα, δείτε τα πραγματικά αποτελέσματα αυτού του πρότζεκτ:
Μέσα στο πρώτο 24ωρο, αυτά τα ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΑ παιδιά είχαν μπει σε ΟΛΑ τα προγράμματα των λάπτοπς.
Μέσα στις πρώτες ημέρες είχαν τον ΠΛΗΡΗ έλεγχο των συσκευών. Ένα παιδί, αναφέρει η Ρεπούμπλικα, κατά λάθος την πρώτη ημέρα είχε πατήσει μια εντολή που απενεργοποιούσε την κάμερα του λάπτοπ, και ΜΟΝΟ του κατάφερε να την επανενεργοποιήσει λίγο αργότερα.
Και το πιο εντυπωσιακό, για να μην πω επαναστατικό, σοκαριστικό: Μέσα στον πρώτο μήνα, κάποιο από αυτά τα παιδιά που ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥΣ, που είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΑ, ένα τέτοιο λοιπόν παιδί, κατάφερε να γίνει hacker, και να "σπάσει" κωδικούς ιστοσελίδων του δυτικού κόσμου. Επαναλαμβάνω, δεν τα λέω εγώ αυτά, η έγκυρη ιταλική Ρεπούμπλικα τα αναφέρει.
Τι να σας πω, εμένα η είδηση με σόκαρε, θεωρώ ότι είναι η εντυπωσιακότερη είδηση που έχει πέσει στην αντίληψή μου για πολύ καιρό. Ο κόσμος μας αλλάζει με ΤΑΧΥΤΑΤΟΥΣ ρυθμούς, η Τεχνολογική Επανάσταση αλλάζει όλα τα μέχρι τώρα στερεότυπα.
Ας πάψουμε να ασχολούμαστε με τα επουσιώδη κι ας εκμεταλλευθούμε με τον καλύτερο τρόπο τις ατέλειωτες δυνατότητες της Τεχνολογίας, προκειμένου να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας και τη ζωή των γενεών που έρχονται μετά από εμάς.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου