Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Πεθαίνοντας στην Αθήνα (ΠΟΛΥ σκληρές φωτογραφίες)


Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της Αθήνας. Στα στέκια των ναρκωτικών, εκεί όπου ναρκομανείς "χτυπούν" τη δόση τους σε κοινή θέα. Εικόνες από την Ελλάδα της κρίσης, που κατά τα ψέμματα, δεν είναι σημερινή ούτε των τελευταίων 2-3 χρόνων. Οι φωτογραφίες της Huffington Post είναι ΣΚΛΗΡΕΣ και
σοκαριστικές.
Το ρεπορτάζ της Φραγκίσκας Μεγαλούδη έγινε για την Huffington Post σε συνεργασία με τον φωτορεπόρτερ Δημήτριο Μπούρα. Επί δυο χρόνια "περπάτησαν" τους δρόμους της Αθήνας. Και είδαν πράγματα σκληρά, σχεδόν απάνθρωπα.
Είδαν μια 27χρονη γυναίκα, μια περιστασιακή εργάτρια του σεξ, να δείχνει πολύ μεγαλύτερη εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών και της ζωής στους δρόμους. Μια κοπέλα που έχει χάσει τα δυο μπροστινά της δόντια και έχει πάθει σοβαρή ζημιά στο δέρμα της εξαιτίας χρήσης του ναρκωτικού Sisa, της κοκαϊνης των φτωχών, που κάνει θραύση στα στέκια των ναρκωμανών τα τελευταία δυο χρόνια. Κοστίζει μόλις 2-3 ευρώ η δόση.
Αναγκάζεται να πουλάει σεξ (έναντι 10-15€) για να ζήσει. Και για να πάρει τη δόση της. Είναι φορέας του AIDS αλλά αυτό δε νοιάζει του μεσήλικους και παντρεμένους πελάτες της, που την πιέζουν για επαφή χωρίς προφυλακτικό.
Σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας, ένας 35χρονος κάθεται επάνω σε μια βρώμικη κουβέρτα. Δίπλα του, ένας 40χρονος ετοιμάζει ένα μείγμα φθηνής ηρωίνης και ηρεμιστικών, γνωστό στους δρόμους ως "ταϊλανδέζικο". Αυτό κοστίζει 5-7 ευρώ η δόση. Με τρεμάμενα χέρια ο 35χρονος "χτυπάει" το "ταϊλανδέζικο" στο εσωτερικό του μπράτσου του. Οικογένειες με παιδιά, νεαρά ζευγάρια και μετανάστες περνούν, αλλά κανείς δεν νοιάζεται για το τι βλέπουν.
Είναι μόνο δυο από τις σπαρακτικές ιστορίες που περιγράφει το συγκλονιστικό ρεπορτάζ τηςHuffington Post.
Ακόμα πιο συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες. ΠΡΟΣΟΧΗ, είναι ΣΚΛΗΡΕΣ!

















2 σχόλια:

  1. Δεν βαριέστε, αυτά δεν είναι τίποτε μπροστά στην "Αμαλία", την "Κάλλας", το κινητό των 600 ευρώ που χάρισε στην ηθοποιό ο αντιπρύτανης, τον αγρότη που έπαιρνε παράνομα επίδομα 20 ευρώ στην σύνταξη και τόσα άλλα σκάνδαλα των πολιτών που μας έφεραν σε αυτή την κατάντια.
    Όλη η Αθήνα είναι έτσι και παράνομες πόρνες γεμάτη και μάλιστα στα πιο κεντρικά σημεία ακόμη και δίπλα από αστυνομικά τμήματα! Συχνά συμβαίνουν με την... δικριτική παρουσία αστυνομικών που... κοιτάζουν αλλού. Μόνο στις περιπτώσεις που έχουν εντολή να κάνουν σόου γιατί πρέπει να τραβήξει πλάνα η τηλεόραση για το... ενδιαφέρον της πολιτείας να καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας, να μαζέψει τις παράνομες πόρνες, να κάνει τον... Ξένιο Δία, μόνο τότε συμβαίνει κάτι.
    Σε ότι τα αφορά κονδύλια για να βοηθηθούν και απεξαρτηθούν αυτοί οι άνθρωποι, τείνουν να εξαφανιστούν! Πάντως έχουμε την πολυπληθέστερη αστυνομία σε σχέση με τον πληθυσμό και πάντα παρούσα όταν πρόκειται για καταστολή. Βλέπετε η κινητικότητα του προσωπικού του δημόσιου τομέα, δεν αφορά ας πούμε τα ΜΑΤ. Τα οποία μπορούν να κοπροσκυλιάζουν τουλάχιστον 10 μήνες τον χρόνο, για να δέρνουν τους υπόλοιπους 2 όταν λάβουν εντολές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλά και να τους πιάσουν οι μπάτσοι που θα τους βάλουν; Έχει μείνει χώρος στην ψειρού μετά τις διασκευές που γίνανε για να διαμορφωθούν τα διαμερίσματα που στεγαστούν το παιδί μας ο Άκης, οι σύντροφοι Γιάννοι, οι Βαγγέληδες, οι Γιώργηδες και οι κολλητοί τους; Χώρια που θέλουν ειδικό θάλαμο για να φυλάξουν τα πολλά και διάφορα φλασάκια USB που κυκλοφορούν. Αλλά μιας και μπήκαμε στη διαδικασία, για ρίξτε μια ματιά στο Ν. 1729/1987 (όπως τροποποιήθηκε από τον Ν. 3204/2003) και ειδικώτερα στα άρθρα 12, 13 και 14 και εδώ: http://www.niotho-asfalis.gr/na/meletes14.pdf σε μια μελέτη με τίτλο:
    ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΥΣΙΩΝ: ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ;* ΕΝΑ ΨΕΥΔΟΔΙΛΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
    του Νέστορα Ε. Κουράκη , Καθηγητή Νομικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών (με εισαγωγικό σχόλιο «Λίγη ελευθερία οδηγεί στον μαρασμό, πάρα πολλή ελευθερία οδηγεί στο χάος» Μπέρτραντ Ράσσελ, Η εξουσία και το άτομο) αλλά προσέξτε μην καραφλιάσετε. (συγνώμη κύριε Διαμαντή δεν έχω τίποτα προσωπικό).
    Και μια απορία: Οι περιπτεράδες (μικρέμποροι) πληρώνουν Φ.Π.Α., τα βαποράκια (μικρέμποροι επίσης) πληρώνουν; (πάταξη της παραοικονομίας σου λέει ο άλλος. . .)

    ΑπάντησηΔιαγραφή