Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Δήμος- σουρωτήρι

Γράφει ο Διαμαντής Σεϊτανίδης
Οι εξελίξεις και όσα συμβαίνουν εδώ και ενάμιση χρόνο στο δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, δικαιώνουν πανηγυρικά την "Αλήθεια" για τη θέση που έλαβε εξαρχής απέναντι στην τωρινή διοίκηση του δήμου.Είπαμε εξαρχής ότι εμείς την Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη ούτε την ξέραμε, ούτε πολύ περισσότερο την επιλέξαμε ως διάδοχο του μακαρίτη Γιώργου Αποστολάκη και
υποψήφια δήμαρχο της πόλης. Άλλοι την επέλεξαν, άλλοι την ψήφισαν για επικεφαλής της Νέας Προοπτικής κι όλοι αυτοί έχουν χίλιες φορές μεγαλύτερη ευθύνη από ότι έχουμε εμείς εδώ, που εξαρχής είπαμε ότι θα τη στηρίξουμε γιατί πρέπει να διοικηθεί ο δήμος και να γίνουν όσα καλά μπορούν να γίνουν στην πόλη, ως το τέλος της θητείας αυτής εδώ της διοίκησης.
Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Διότι πια η μπάλα έχει χαθεί. Πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο η διοίκηση δεν έχει. Υφίσταται ένα λυσσαλέο πόλεμο από τον Π. Γρετζελιά και την ομαδούλα του κι έναν ανυποχώρητο πόλεμο από την αξιωματική αντιπολίτευση- η διαφορά είναι ότι ο λαός έταξε τον Τομπούλογλου στην αντιπολίτευση, άρα του έδωσε εντολή να κάνει κριτική και να διαφωνεί, όχι να στηρίζει τη διοίκηση, ενώ την ομαδούλα των αποστατών της είχε δώσει εντολή να στηρίζει και να μετάσχει στη διοίκηση. Άρα ο Τομπούλογλου κάνοντας αντιπολίτευση ουσιαστικά εκτελεί τη λαϊκή εντολή, ενώ η ομαδούλα Γρετζελιά την προδίδει.
Η μπάλα έχει χαθεί, λοιπόν, και μόνο ένα θαύμα μπορεί να επαναφέρει τη σοβαρότητα στη διοίκηση του δήμου. Θέλετε απόδειξη; Χθες υπεγράφη ο διορισμός των αντιδημάρχων και ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ώστε να έχουμε και επισήμως όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τις πληροφορίες που σας γράφαμε από τριημέρου. Έτσι, ένα χαρτί που σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας το έχουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέσα ενημέρωσης, στην πόλη μας έγινε πάλι αντικείμενο διαγκωνισμών μεταξύ των τοπικών media. Κι αυτό έγινε εξ αιτίας μιας ακόμα απαράδεκτης και ανεξήγητης παράλειψης της διοίκησης, που φαίνεται ότι δεν μπορεί, πια, να εκδώσει ούτε ένα δελτίο τύπου.
Εμείς εδώ, θα πούμε και πάλι τα πράγματα με το όνομά τους: Όταν ο Π. Γρετζελιάς ξεκίνησε την διάσπαση της Νέας Προοπτικής, γνώριζε καλά ότι την πολλή δουλειά στο γραφείο της δημάρχου τη έβγαζαν οι Τσιδήμας- Σαραντόπουλος. Μπορεί κανείς να τους συμπαθεί ή να τους αντιπαθεί, να τους θεωρεί καλά παιδιά ή όχι, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι δυο τους έβγαζαν συντριπτικά την περισσότερη δουλειά.
ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ είχαν στόχο όλες οι βρώμικες επιθέσεις της ομαδούλας εναντίον των συνεργατών της δημάρχου, όχι τον Βαλασσά ή το Νούλα. Το Γιώργο και το Βασίλη ήθελαν να ακυρώσουν. Η ηττοπαθής διοίκηση, αντί να αποκαλύψει το παιχνίδι και να ξεμπροστιάσει τους αποστάτες (είπαμε: ο Τομπούλογλου κάνει τη δουλειά του ανάλογα με τη λαϊκή εντολή, το πρόβλημα είναι η αποστασία Γρετζελιά και της ομαδούλας), η ηττοπαθής λοιπόν διοίκηση άρχισε να αποψιλώνει το επιτελείο της δημάρχου. Και η καταψήφιση του Κέντρου δια βίου μάθησης, κτύπημα στο Γιώργο Σαραντόπουλο ήταν- και κατ' επέκταση στη διοίκηση και στους πολίτες του δήμου. Πριν λίγο καιρό ο Βασίλης Τσιδήμας -ο οποίος, να θυμίσουμε, ότι εξελέγη στο τοπικό συμβούλιο Χαλκηδόνας και παραιτήθηκε για να βοηθήσει τη δήμαρχο- έλαβε άδεια άνευ αποδοχών για να κάνει ένα φιλόδοξο ακαδημαϊκό βήμα στην Αμερική. Προσωπικά πιστεύω ότι αν όλα στο δήμο πήγαιναν κατ' ευχήν, αν υπήρχε μια διοίκηση που θα συνέχιζε επαξίως το έργο του Γιώργου Αποστολάκη, ο Τσιδήμας ίσως δεν θα έφευγε, αλλά κι αν έφευγε, θα υπήρχε στο τρίτο όροφο του δημαρχείου ένα επιτελείο που θα έκανε την απουσία του να μην είναι καθοριστική.
Και τώρα, έμεινε μόνος του ο Σαραντόπουλος. Ένας, δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Ο δήμος χθες δεν ήταν ικανός να στείλει ούτε ένα δελτίο τύπου για τον επίσημο διορισμό των αντιδημάρχων. Η διοίκηση και προσωπικά η δήμαρχος δέχεται μια αήθη επίθεση από την ομαδούλα και λόγω της εξαρχής γνωστής πολιτικής της απειρίας, ενδίδει. Αποψιλώνει τους συνεργάτες της και κάνει τη διοίκηση του δήμου όλο και λιγότερο ικανή να ανταποκριθεί. Χθες, εξ αιτίας αυτής της απαράδεκτης ανικανότητας να σταλεί ένα δελτίο τύπου, επιβεβαιώθηκε ότι έχουμε έναν δήμο- σουρωτήρι, που κάθε έγγραφο το οποίο έπρεπε να αποσταλεί κανονικά και με το νόμο στα τοπικά media, γίνεται κτήμα όποιου προλάβει να περάσει από το δημαρχείο πρώτος, ή επιλέγεται από κάποιον που έχει το χαρτί για τη "διαρροή". 
Ε! άει στην οργή, στο τέλος- τέλος...

2 σχόλια:

  1. Έσπασαν ρεκόρ ασχετοσύνης κι ανικανότητας γενικώς, αλλά και ειδικώς σε ότι αφορά την πλειοψηφία και τα... στελέχη που είχαν υπεύθυνα πόστα δεν πήγαν πίσω! Το κακό είναι ότι και οι καινούριες επιλογές κι ο σκιώδης μαέστρος που... πάλι συμβουλεύει, κάθε άλλο παρά εγγύηση για κάτι έστω λιγότερο χειρότερο, μπορούν να αποτελέσουν.
    Είναι αδιανόητο ένας δήμος με εκατοντάδες άτομα προσωπικό, με 7-8 μετακλητούς, με έμπειρη Γ.Γ. να μην μπορεί ένας αντιδήμαρχος, κάποιος εκτός από τον μισθό του, εκτός από το να Κοτσάρει καρτελάκι στο στήθος με όνομα-ιδιότητα και να βάζει στην σειρά τον κόσμο(!) για τα αγροτικά προϊόντα, να μην υπάρχει ένας υπεύθυνος να ενημερώνει τον... έξω κόσμο!!!
    Για αυτό/α δεν φταίει μόνο ή κυρίως η ασχετοσύνη και η απειρία της δημάρχου. Όλοι αυτοί που την περιστοιχίζουν και παριστάνουν τους... σπουδαίους και έμπειρους παράγοντες, δεν είναι παρά οι κυρίως υπεύθυνοι παράγοντες για το ρεζιλίκι!
    Δεν είναι τυχαίο που ο Γρετζελιάς αμέσως μετά τον θάνατο του Γιώργου Αποστολάκη κυριάρχησε και κυριαρχεί πάνω σε όλους τους, άμεσα ή έμμεσα... Μπορεί η υπόθεση να είναι φαρσοκωμωδία, αλλά για τον δήμο είναι τραγωδία! Γι΄ αυτό δεν αντέχω να ακούω για σοβαρούς κι αξιόλογους ανάμεσα τους. Αποδείχθηκε πως στην Χαλκηδόνα όλος ο συνδυασμός ήταν ο Αποστολάκης, και στους Φιλαδελφειώτες ο βασιλεύων μονόφθαλμος είναι ο Γρετζελιάς. Αλλά δεν υπήρξε ούτε κάποιος ικανός από την αντιπολίτευση, που θα ανέβαζε το επίπεδο και θα ανάγκαζε τον κάθε ας μην πω... της συμπολίτευσης να σοβαρευτεί, να διαβάσει, να μάθει, να κινητοποιηθεί... Οι σκοπιμότητες καθόριζαν την στάση τους, άλλος παριστάνοντας τον σοβαροφανή, άλλος τον καβγατζή ή τον καραγκιόζη, άλλος με την... γραμμή του τρένου στο στόμα, άλλος με τον... αυτισμό του!
    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λιγο υπομονη ακομη η λυση ερχεται και θα κανει παταγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή