Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ολοκληρώθηκε η πορεία των αντιεξουσιαστών

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η πορεία των αλληλέγγυων στους συλληφθέντες της Βίλας Αμαλίας χωρίς να δημιουργηθεί επεισόδιο. Προηγήθηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια, απ΄ όπου ξεκίνησε η πορεία, μέχρι τα
δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου οι διαδηλωτές παρέμειναν για λίγη ώρα. Σταδιακά, ομαλοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους της Αθήνας, οι οποίοι είχαν παραλύσει καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης. Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας για την αποτροπή ενδεχόμενων επεισοδίων, καθώς ένα μέρος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια. 
newsbeast

14 σχόλια:

  1. 30 -40 μαλλιαδες σε καθε συνελευση...χμμμμμ.
    12.000 κοσμος σημερα. Μα ποσες καταληψεις υπαρχουν τεσπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 12.000 που το είδες; Γιατί δεν ήταν πάνω από 600 στη διαδήλωση αυτή. Αλλά, πέρα από τα νούμερα, δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι η ελληνική κοινωνία δεν υποστηρίζει αυτές τις λογικές και τις πρακτικές; Ότι καταδικάζει την ανομία, την παραβατικότητα και την αλητεία; Εκατομύρια ανθρώπων περνούν δύσκολα, αλλά δεν γυρίζουν σαν αλήτες να καταστρέφουν τα πάντα.
      Και να είναι βέβαιοι, ότι δεν θα τους ανεχτεί για πολύ ακόμα η υπόλοιπη κοινωνία.

      Διαγραφή
    2. Ζιζέλ, για προσπάθησε να μετρήσεις τον κόσμο σ' αυτό το βίντεο...

      Διαγραφή
    3. Μικρή μου Ζιζέλ. Δεν αντέχεις την πραγμάτικοτητα με τίποτα. Δεν αντέχεις το οτι όμοιοι σου νεοφιλελεύθεροι αλήτες, έχουν φέρει τον κόσμο σε αυτό το σημείο. Και ο κόσμος το καταλαβαίνει αυτό. Δεν αργεί μικρή μου Ζιζέλ η μέρα ,που αυτο το ποτάμι ανθρώπων (600 άτομα χαχαχαχαχα) θα πνίξει εσένα και τους ομοίους σου...Σαμαροπρετεντεροζιζέλ μου.

      Διαγραφή
    4. Καλά, μπορεί να λές ότι θέλεις. Το πρόβλημα είναι ότι, ειδικά στη χώρα αυτή δεν υπήρξε, ούτε υπάρχει νεοφιλελευθερισμός, για να δούμε τι αποτελέσματα θα είχε. Η χώρα αυτή διακατέχεται από μια ιδιότυπη και πεισματική κρατικίστικη λογική. Αυτή μας έφερε εδώ. Και δυστυχώς, εκτός από την κοινωνία, το σύνδρομο του κρατισμού επικυριαρχεί τόσο στην πολιτική όσο και στην οικονομική και την πνευματική (όση και αν υπάρχει) ελιτ.
      Διότι οι πόροι, τόσο αυτοί που παράγονται, όσο και αυτοί που έρχονται ως βοήθεια απέξω καταλήγουν στην αδηφάγο χοάνη της συντήρησης του κρατικοκεντρικού συστημικού συμπλέγματος. Και στο σύμπλεγμα αυτό μετέχει όλη η κοινωνική πυραμίδα, κατακόρυφα.
      Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όσο θα υπάρχει τεράστιο κράτος, θα υπάρχουν κρατικές προμήθειες. Και όσο υπάρχουν προμήθειες θα υπάρχουν μίζες και διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Όσο υπάρχουν υπηρεσίες φαντάσματα και κρατικές επιχειρήσεις που "μπαίνουν μέσα" τόσο θα φορολογούμαστε για να καλύπτονται οι ζημιές. Όσο μισθοδοτούνται δημόσιοι υπάλληλοι που δεν χρειάζονται, τόσο θα κόβονται μισθοί από τους υπολοίπους. Όσο υπάρχει μονοπώλιο της ΔΕΗ, τόσο θα αυξάνεται το ρεύμα και σε όποιον αρέσει. Αν δεν σου αρέσει, να αγοράσεις κεριά.
      Και οι πάσης φύσεως "αντιεξουσιαστές" στην ουσία λακέδες αυτής της σαπίλας είναι, είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι.

      Διαγραφή
    5. Ζιζέλ το πρόβλημα είναι ότι αντί να αναγνωρίζεις ότι έκανες λάθος ως προς την ποσότητα του κόσμου, προσπαθείς να πετάξεις τη μπάλα στην εξέδρα. Τώρα σου φταίει η "τελευταία σοβιετική δημοκρατία της ευρώπης", λες και ο "υπαρκτός νεοφιλελευθερισμός" έχει δείξει καλύτερα δείγματα γραφής. Για δες τι γίνεται με τα δημόσια έργα στη Γερμανία.

      Διαγραφή
  2. Δε θέλω να μου πειράζεται τα παιδιά του Τσύριζα.
    Αυτή είναι η εκλογική του πελατεία.
    Κατ' ευθείαν από το γήπεδο, μετά στον καφενέ και μετά στην βίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να οι 600 της ζιζελ

    http://www.youtube.com/watch?v=gxcaICY2y2o&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Διαμαντή με συγχωρείτε αλλά τι εννοείτε αντιεξουσιαστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοώ αυτό ακριβώς που σημαίνει ο όρος. Αν υπάρχει ανακρίβεια σας παρακαλώ να την εντοπίσετε, αν και προτιμώ να είμαι ακριβολόγος, χωρίς να παλεύω με τις λέξεις

      Διαγραφή
  5. Μα πώς να δημιουργηθεί επεισόδιο, όλοι ήταν εκεί. Υπήρχε και περιφρούρηση μην κάνει κανείς καμιά πατάτα . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν πολλοί μου φαίνονται πράγματι. Γιατί δεν κάνουν κόμμα να πάρουν τις εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και αλλο ενα

    http://pitsirikos.net/2013/01/12-01-2013-%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B1%CF%83/#more-25907

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή η Ζιζέλ πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα ήταν ανάγκη να την πετάξεις έξω απ το γήπεδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή