Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ένταση και στη Βουλή

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί η κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία του νομοσχεδίου-σκούπα που περιλαμβάνει έξι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που ρυθμίζουν μία σειρά από
ετερόκλητα ζητήματα.

Δείτε τη συνεδρίαση της Βουλής ζωντανά πατώντας εδώ

Το ενδιαφέρον στρέφεται στο ΠΑΣΟΚ με το Βαγγέλη Βενιζέλο να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τις διατάξεις εκείνες που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και δεν συνδέονται με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.
«Εμείς στηρίζουμε τις διατάξεις εκείνες που έχουν να κάνουν με τις υποχρεώσεις της χώρας, όμως η κυβέρνηση να κάνει μία πράξη σεβασμού προς τη Βουλή και να αποσύρει όλες τις διατάξεις εκείνες που δεν έχουν σχέση με τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις».
Σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει στρέψει τα πυρά της κατά της κυβέρνησης, τόσο για τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της διαδικασίας, όσο και για το περιεχόμενο του α.53 του νομοσχεδίου που προβλέπει ότι: «Ούτε το δικαιούχο κράτος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδας, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής- ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση Τροποποίησης».
Με αφορμή την εν λόγω διάταξη σύσσωμη η αντιπολίτευση έκανε λόγο για «εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας», ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «λέει ψέματα ενσυνειδήτως και αποπλανά τη συνείδηση του πολίτη». «‘Οσοι λένε ότι αυτή η σύμβαση μπορεί να θίξει τα κοιτάσματα, τα μνημεία και τον φυσικό πλούτο της χώρας λένε ψέματα. Έλεος και ντροπή» είπε ο κ. Βενιζέλος.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Χρήστος Σταικούρας εκτίμησε ότι «στα δημόσια οικονομικά η χώρα πέτυχε τους δημοσιονομικούς στόχους της χωρίς πρόσθετα μέτρα». «Αυτό δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς, δεν επιτρέπει εφησυχασμό, είναι δύσκολος και μακρύς ο δρόμος και απαιτείται συνέπεια», συμπλήρωσε ο κ. Σταικούρας.
Τέλος, με αλλαγές που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών εξαιρέθηκαν τα σκάφη αναψυχής από τον φόρο πολυτελείας. Αρμόδιες πηγές υποστήριζαν ότι ο λόγος της εξαίρεσης έχει να κάνει με γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής που υποστηρίζει ότι λόγω επιβολής προηγούμενου φόρου κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε διπλή φορολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου