Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Δυστυχώς, καμία επαφή με την πραγματικότητα!

Είναι πράγματι κάποιες φορές που η πραγματικότητα μας ξεπερνά! Γράφαμε προχθές Σάββατο ότι ο Δήμος μας έχει γίνει σουρωτήρι, καθώς έγγραφα που υπογράφονται από τη Δήμαρχο (ή απευθύνονται προς τη Δήμαρχο) βρίσκονται μέσα σε ώρες-ή και σε λεπτά...- στα
χέρια μέσων ενημέρωσης. 
Για τον ορισμό των αντιδημάρχων, την Παρασκευή το έγγραφο διέρρευσε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, το οποίο το δημοσίευσε (καλά έκανε, εννοείται!) και μάλιστα έκανε και παρατηρήσεις στους συντάκτες, καθώς μετά το εδάφιο Η είχαν βάλει εκ παραδρομής προφανώς, το εδάφιο ΣΤ (για δεύτερη φορά).
Σήμερα, Δευτέρα, προς το μεσημεράκι, ο Δήμος εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο μας στέλνει την ανακοίνωση που... διέρρευσε την Παρασκευή, χωρίς φυσικά να διορθώσει το εκ παραδρομής σφάλμα. Απλώς κάποιος βρέθηκε πρόχειρος, έβαλε το έγγραφο ως συνημμένο σε ένα ιμέιλ, και το έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αυτό το έγγραφο που διέρρευσε και δημοσιεύτηκε την Παρασκευή. Το έστειλε επισήμως και χωρίς να κάνει την παραμικρή αλλαγή ο Δήμος, το μεσημέρι της Δευτέρας. Σαν να μην τρέχει τίποτα.
Να ρωτήσω "που είναι η μπάλα ρε παιδιά;" ή θα θεωρηθεί πολύ φιλόδοξο ερώτημα;
Η ανακοίνωση, για την ιστορία, έχει ως εξής:


ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 4 /2013
                                                  Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                       ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
 Έχοντας υπόψη:
 1)     Τις διατάξεις των αρθ. 59 και 282 παρ. 16 του Ν. 3852/2010/ΦΕΚ Α΄/87/7-6-2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης», όπως ισχύει κάθε φορά, αναφορικά με τον ορισμό των Αντιδημάρχων και την αναπλήρωση της Δημάρχου.
2)     Το γεγονός ότι ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος έχει δύο (2) Δημοτικές Ενότητες.
3)     Το γεγονός ότι ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 59 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 και επομένως μπορούν να ορισθούν 5 (πέντε) Αντιδήμαρχοι.
4)     Τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 3ε και 3στ  του Ν.4051/2012 (ΦΕΚ 40/Α΄/29-2-2012) , σύμφωνα με τις οποίες, ο αριθμός των δικαιούμενων αντιμισθία Αντιδημάρχων , ορίζεται ως εξής : «……έως πέντε (5) Αντιδήμαρχοι οι τρεις (3)…». «Οι ανωτέρω Αντιδήμαρχοι οι οποίοι δικαιούνται αντιμισθίας , ορίζονται με την απόφαση του άρθρου 59 του Ν. 3852/2010».
5)     Τον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος ( ΦΕΚ 3013/Β’/13-11-2012).
  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
 Α. Ορίζει Αντιδήμαρχο, από 15-1-2013 έως 31-8-2014 τον  Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας, κ. Καραβία Γεώργιο του Αντρέα, και του μεταβιβάζει
  α. Καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες :
 •        την υπογραφή και την ευθύνη για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων των Γραφείων και των Τμημάτων της Δ/σης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, όπως αυτές καθορίζονται από τον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου ( ΦΕΚ 3013/Β’/13-11-2012) , πλην των αρμοδιοτήτων:
Ø      που άπτονται του Τμήματος Κοιμητηρίου.        

·         Να συνυπογράφει τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των δαπανών, οι οποίες έχουν εκκαθαριστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Τον ορίζουμε υπεύθυνο για τη διαχείριση  του τραπεζικού λογαριασμού όψεως του Δήμου που τηρείται στην τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Ο ανωτέρω Αντιδήμαρχος ορίζεται ως υπεύθυνος διαχείρισης του λογαριασμού, ο οποίος μπορεί να κινεί αυτόν υπογράφοντας από κοινού με τους υπεύθυνους υπαλλήλους , υπό τη σφραγίδα του Δήμου.
Επί πλέον ορίζουμε τον κ. Καραβία Γεώργιο Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής.
 β.Κατά τόπο τις αρμοδιότητες στη δημοτική ενότητα Νέας Χαλκηδόνος
•        Υπεύθυνος για όλα ανεξαιρέτως τα θέματα που αφορούν την πόλη και τους πολίτες της Νέας Χαλκηδόνος συντονίζοντας με ευθύνη του, όλες ανεξαιρέτως τις εργασίες και το έργο και των λοιπών Αντιδημάρχων και υπηρεσιών του Δήμου σε όλα τα επίπεδα των προβλημάτων και των αναγκών της Πόλης της Νέας Χαλκηδόνος που καθημερινά και εκάστοτε θα προκύπτουν , προκειμένου να δίδονται άμεσα οι αναγκαίες λύσεις στην πόλη και τα αιτήματα των πολιτών.
 Β. Ορίζει Αντιδήμαρχο, από 15-1-2013 έως 31-8-2014 τον  Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας, Παπανικολάου Νικόλαο του Γεωργίου,   και του μεταβιβάζει
 Καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες :
 •        την υπογραφή και την ευθύνη για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων των Γραφείων και Τμημάτων της Δ/σης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, όπως αυτές καθορίζονται από τον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου (ΦΕΚ 3013/Β’/13-11-2012) .
  •        Επίσης ορίζεται ως αναπληρωτής του Τοπικού Αντιδημάρχου Νέας Χαλκηδόνας.
Επί πλέον ορίζουμε τον κ. Παπανικολάου Νικόλαο Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
 Γ. Ορίζει Αντιδήμαρχο, από 15-1-2013 έως 31-8-2014 τον  Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας, Παϊδα Αδαμάντιο του Ευάγγελου και του μεταβιβάζει
 α. Καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες :
 ·         την υπογραφή και την ευθύνη για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων των Γραφείων και Τμημάτων της Δ/σης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, όπως αυτές καθορίζονται από τον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου ( ΦΕΚ 3013/Β’/13-11-2012).
 β. Κατά τόπο τις αρμοδιότητες στη δημοτική ενότητα Νέας Φιλαδέλφειας
      Υπεύθυνος για όλα ανεξαιρέτως τα θέματα που αφορούν την πόλη και τους πολίτες της  Νέας Φιλαδέλφειας  συντονίζοντας με ευθύνη του, όλες ανεξαιρέτως τις εργασίες και το έργο και των λοιπών Αντιδημάρχων και υπηρεσιών του Δήμου σε όλα τα επίπεδα των προβλημάτων και των αναγκών της Πόλης της Νέας Φιλαδέλφειας   που καθημερινά και εκάστοτε θα προκύπτουν , προκειμένου να δίδονται άμεσα οι αναγκαίες λύσεις στην πόλη και τα αιτήματα των πολιτών.
 Δ.  Ορίζει Αντιδήμαρχο, από 15-1-2013 έως 31-8-2014 την  Δημοτική Σύμβουλο της πλειοψηφίας,  Χατζηδάκη Μαρία του Ερνέστου - Γρηγορίου,  και της  μεταβιβάζει
  Καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες :
 •        την υπογραφή και την ευθύνη για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων της Δ/σης Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου, όπως αυτές καθορίζονται από τον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου ( ΦΕΚ 3013/Β’/13-11-2012).                                     
 Ε. Επί πλέον μεταβιβάζουμε και στους τέσσερις (4) Αντιδημάρχους την αρμοδιότητα της τέλεσης των πολιτικών γάμων.
          ΣΤ. Στους ανωτέρω δεν μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες των :
·         παρ. 1α ( εκπροσώπηση του Δήμου στα Δικαστήρια και κάθε Δημόσια Αρχή) ,
·         παρ. 1δ ( αρμοδιότητα πειθαρχικού προϊστάμενου)
·         παρ. 1 ε ( υπογραφή βεβαιωτικών καταλόγων )
              του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010.
 •        Καθώς επίσης και οι υπογραφές όπως αυτές ανατέθηκαν στην υπ’ αριθ. 3/71/4-1-2013 προγενέστερη απόφασή μας.
Ζ.  Σε περίπτωση απουσίας ή  κωλύματος Αντιδημάρχου, τις αρμοδιότητες τις ασκεί η Δήμαρχος.
 Η.  Όταν η Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά της σύμφωνα με το (αρθ. 89/Ν.3463/2006 όπως ισχύει κάθε φορά) θα ασκεί ως Α! Αναπληρωτής  Δημάρχου ο Αντιδήμαρχος κ. Καραβίας Γεώργιος. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Α! Αναπληρωτή Δημάρχου, τα καθήκοντα της θα ασκεί ο Β! Αναπληρωτής Δημάρχου ο Αντιδήμαρχος κ. Παπανικολάου Νικόλαος.
 ΣΤ. Από τους ανωτέρω Αντιδημάρχους , οι δικαιούμενοι αντιμισθίας θα είναι ο Αντιδήμαρχος κ. Καραβίας Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος κ. Παπανικολάου Νικόλαος και ο Αντιδήμαρχος κ. Παϊδας Αδαμάντιος ( άρθρο 3 παρ. 3ε και 3στ του Ν. 4051/2012).
 Η παρούσα απόφαση ισχύει από 15/1/2013.
Η  παρούσα να δημοσιευθεί μία φορά σε μία ημερήσια εφημερίδα του Νομού ή σε μία εβδομαδιαία της Πρωτεύουσας του Νομού, να αναρτηθεί στην «Εφημερίδα της Υπηρεσίας» στην ιστοσελίδα του Δήμου και στο Πρόγραμμα «Διαύγεια».

2 σχόλια:

  1. Όλοι τους παλιότεροι και νεότεροι είναι διαλεγμένοι ένας-ένας...
    Ειδικά οι... καινούριοι σκοτώθηκαν όπως βλέπετε να το επιβεβαιώσουν! Το αστείο είναι πως μερικοί ανάμεσα τους θέλουν να γίνουν και δήμαρχοι! Μη... θέσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή