Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Δεν αλλάζει τίποτα!

Γράφει ο Διαμαντής Σεϊτανίδης
Η πιο μεγάλη δύναμή μου είναι η δική σας ανταπόκριση. Θα γράψω μια μέρα τι σημαίνει κατά τη γνώμη μου "το πρώτο σάιτ της πόλης", αυτό τώρα δεν είναι του παρόντος. Επειδή όμως η πόλη είχε συνηθίσει επί δεκαετίες (υπάρχουν και σήμερα άξιοι διάδοχοι) στην
αντίληψη "στηρίζω μια διοίκηση σημαίνει ότι λέω σε όλα ΝΑΙ και την αντιπολιτεύομαι σημαίνει σε όλα ΟΧΙ", πρέπει κάπως να εξηγηθούμε. Εμένα ο λόγος μου είναι συμβόλαιο κι όταν έγραψα ότι θα στηρίξω τη δήμαρχο μέχρι το τέλος της θητείας της, υπέγραψα συμβόλαιο. Τη δήμαρχο τη στηρίζω και θα τη στηρίζω ως τα τέλη του 2014, για τους εξής απλούς και κατανοητούς λόγους, που έχω αναφέρει στο παρελθόν, αλλά που αισθάνομαι ότι πρέπει να επαναλάβω:
1. Διότι την εξέλεξαν οι πολίτες. Επειδή η ψηφοφορία είναι μυστική, δεν θα πω τι έκανα εγώ στην κάλπη. Θα πω το αυτονόητο: Ότι οι πολλοί την ψήφισαν και συνεπώς αν αγαπάμε την πόλη μας, πρέπει να βοηθήσουμε την εκλεγμένη δήμαρχο και την πλειοψηφία να δώσουν στην πόλη ό,τι καλύτερο μπορούν. Σε αυτό το πλαίσιο θα στηρίζω κάθε δημοτική Αρχή, γιατί η πόλη πρέπει να παίρνει από κάθε δημοτική Αρχή το περισσότερο που αυτή η δημοτική Αρχή μπορεί να δώσει.
2. Διότι όλοι όσοι πρότειναν, ψήφισαν κι επέβαλαν την Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη στη θέση της δημάρχου, γνώριζαν πολύ καλά ότι η αιφνίδια παρουσία της στα κοινά έγινε σε συνθήκες άκρως τραγικές για την ίδια (έχασε ξαφνικά τον σύζυγό της) κι εκλήθη -ξέρουμε όλοι από ποιον...- να ηγηθεί της παράταξης της ΝέαςΠροοπτικής εν γνώσει όλων όσων την επέβαλαν ότι η πολιτική της απειρία θα ήταν ένα μειονέκτημα. Είπαμε όμως όλοι, αφού εξελέγη, άντε να τη βοηθήσουμε τη γυναίκα, εδώ που έμπλεξε, για το καλό της πόλης. Πολύ γρήγορα, όμως, αυτός που την επέβαλε σε όλους μας, της άρχισε πόλεμο, διότι η σημερινή δήμαρχος είχε τα κότσια να του πει "όχι" στην αξίωσή του ΑΥΤΟΣ να κάνει τον υπερδήμαρχο από τα παρασκήνια και η Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη να είναι ουσιαστικά μόνο η βιτρίνα. Αυτό το "όχι" της δημάρχου προς τον Π. Γρεταζελιά είναι για μένα απόλυτη απόδειξη ότι η γυναίκα διαθέτει την αξιοπρέπεια που χρειάζεται να έχει κάθε ένας ο οποίος ασχολείται με τα κοινά. Πρόσθετος λόγος να την στηρίζω.
3. Διότι η πολιτική της απειρία και επιπλέον η μοναδική ικανότητα του κ. Γρετζελιά, αυτή του παρασκηνίου, στέρησαν από τη σημερινή δήμαρχο την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, με προφανείς τις ζημιές για το δήμο, δηλαδή για την πόλη (κλασικό και πρόσφατο παράδειγμα η δημιουργία κέντρου δια βίου μάθησης). Σήμερα το να πολεμάει κανείς την Έφη Γαϊτανά είναι σαν να επιλέγει έναν πρωτοεμφανιζόμενο στα κοινά γι ανα ασκήσει επάνω του τη δική του εμπειρία. Από μόνη της αυτή η επιλογή συνιστά ντροπή για όποιον την κάνει.
Θα μπορόυσα να αναφέρω κι άλλους λόγους, αλλά σταματώ εδώ. Στηρίζω τη δήμαρχο και θα το κάνω ως το τέλος της θητείας της ανυποχώρητα. Στηρίζω, όμως, δεν σημαίνει λέω σε όλα "ναι". Αντίθετα, σημαίνει ότι επειδή λέω αυτά που θεωρώ λάθη, έχει μια αξία το επιχείρημά μου όταν στηρίζω. Ήταν λάθος να ενδώσει στο λαϊκισμό της αντιπολίτευσης (θεσμικής και αποστατών) και να μειώσει τον αριθμό των συνεργατών που ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ! Ήταν λάθος να μην εξηγεί στον κόσμο, στους πολίτες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας κάθε φορά με ανακοινώσεις, έντυπα και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο τι στερεί η στάση συγκεκριμένων πτερύγων της αντιπολίτευσης από την πόλη. Ήταν λάθος η διαχείριση του ζητήματος της ΕΔΕ για την Πρωτομαγιά. Ήταν λάθος να ορίσει αντιδημάρχους και να στείλει μετά από δυο εργάσιμες το δελτίο τύπου που στο μεταξύ είχε διαρρεύσει.
Αλλά αυτά τα λάθη της Έφης Γαϊτανά- Αποστολάκη, δεν μειώνουν καθόλου τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει η ίδια προσωπικά και όλοι όσοι της απέμειναν μετά την αποστασία, να διοικηθεί έστω στοιχειωδώς ο δήμος. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα μεγάλα προβλήματα των δυο πόλεων δεν πρόκειται να λυθούν μέσα στην επόμενη διετία. Αλλά ό,τι καλό μπορεί να γίνει μέσα σε αυτό το διάστημα, πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να γίνει.
Εμείς εδώ στην "Αλήθεια" παραμένουμε σταθεροί, στο πλευρό της εκλεγμένης δημοτικής Αρχής. Επισημαίνουμε τα αρνητικά, κι έτσι δίνουμε την αξία που πρέπει να έχει η θετική προβολή του έργου που γίνεται.
Αυτά, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις...

9 σχόλια:

  1. ετσι μπράβο γιατί όταν σε ειδα στους οριζοντες νομιζα ότι εγινες οργανακι του παντελη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δούμε και μια αντίθετη άποψη?
    1. Δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι η νόμιμη Δήμαρχος της πόλης, αφού ψηφίστηκε από τους Δημότες. Τώρα αν αυτοί που την ψήφισαν το "φυσάνε και δεν κρυώνει", θα φανεί στις επόμενες εκλογές, αν φυσικά ξανακατέβει.
    2. Το ότι ακριβώς η Δήμαρχος βρέθηκε σε τραγικές συγκυρίες τότε, μάλλον ενισχύει την άποψη, ότι ακριβώς για εκείνους τους λόγους θα έπρεπε να μη δεχτεί την πρόταση της παράταξης.

    Όταν κάποιος άνθρωπος έχει την λύπη του για την απώλεια προσφιλούς ανθρώπου, όταν πιθανόν εμφανίζονται οικονομικά προβλήματα λόγω ακριβώς του θανάτου, και τόσα άλλα που δεν χρειάζεται να αναφερθούν, το πιο "λογικό" και πιο κοντά στην μέση ανθρώπινη φύση, είναι να κάτσει να δει πώς θα καλύψει τα κενά που δημιουργούνται σε ψυχολογικό, σε συναισθηματικό και σε οικονομικό επίπεδο.

    Πώς βρέθηκε η όρεξη σε μια γυναίκα, που δεν είχε καμία ιδέα από Δημαρχιλίκια εκείνη την τραγική ώρα να αποδεχτεί την ηγεσία της παράταξης που ήταν φανερό ότι θα έβγαινε και πάλι πρώτη δύναμη, άρα η επικεφαλής θα ήταν σίγουρα Δήμαρχος, δεν μπορώ να το καταλάβω.

    Μπορώ να το εξηγήσω μόνο αν υπολογίσω την "φιλοδοξία" που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι, να ακουστούν λίγο πιο πέρα από εκεί που συνήθως ακούγονται.
    Μόνο σαν υπέρμετρη φιλοδοξία μπορώ να το δω.

    Αλλά ενώ η φιλοδοξία είναι βασικά καλό χαρακτηριστικό του ανθρώπου, σε αυτήν την περίπτωση, μάλλον χαρακτηρίζει κάκιστα αυτόν που την έχει.
    Να είσαι φιλόδοξος για να πας σε ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από εκεί που είσαι, είναι κατανοητό και εύκολα επιτεύξιμο.
    Να θέλει όμως η φιλοδοξία σου να σε πάει σε "πάρα πολλά σκαλοπάτια" πιο πάνω από τις δυνατότητες σου, είναι μάλλον αφέλεια που στο τέλος μετατρέπεται σε κωμωδία.
    Και αυτήν ακριβώς την πατάτα έκανε η Δήμαρχος.

    Εκείνες τις πρώτες μέρες, κανείς δεν μπορούσε να ισχυριστεί με βεβαιότητα ότι η Δήμαρχος ήταν λίγη για την θέση, απλά λόγω προσωπικής πείρας και εμπειριών από παρόμοιες καταστάσεις, μπορούσε κάποιος να έχει την υποψία.
    Τώρα όμως 2 χρόνια μετά, η ανικανότητα της Δημάρχου να ασκήσει τα καθήκοντα της, δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητηθεί.

    Θα ήταν ένα ατού της, όταν αντελήφθη ότι δεν μπορούσε να σκήσει τα καθήκοντα της, να γυρίσει στην παλιά της δουλειά και να τελείωναν τα πάντα.
    Θα μπορούσε να ισχυριστεί, ότι τουλάχιστον προσπάθησε να κάνει κάτι πιο πάνω από τις δυνάμεις της και απέτυχε, είτε γιατί η ίδια δεν είχε τις γνώσεις είτε γιατί η γνωστή παρέα την πολέμησε, δεν έχει και τόση σημασία.

    Αντ' αυτού όμως τι έκανε?
    Συνέχισε λες και δεν τρέχει τίποτα.
    Συνεχίζει να διοικεί τον Δήμο με μια απογοητευτική πλειοψηφία-μειοψηφία και το αποτέλεσμα είναι ένα στίγμα πάνω στην πόλη.

    Εμένα τον Δημότη δεν με ενδιαφέρει, αν η Δήμαρχος έγινε Δήμαρχος κάτω από τραγικές συνθήκες.
    Με ενδιαφέρει αν τα λεφτά με τα οποία συμβάλλω στο Δημόσιο Ταμείο, πιάνουν τόπο.
    Αν τα παίρνουν κάποιοι που προσφέρουν έργο.

    συνεχίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. από συνέχεια...

    Εμένα τον Δημότη δεν με ενδιαφέρει, αν η Δήμαρχος έγινε Δήμαρχος κάτω από τραγικές συνθήκες.
    Με ενδιαφέρει αν τα λεφτά με τα οποία συμβάλλω στο Δημόσιο Ταμείο, πιάνουν τόπο.
    Αν τα παίρνουν κάποιοι που προσφέρουν έργο.

    Και να αποδεχτώ ότι αυτή η "δυσλειτουργία" του Δήμου οφείλεται στην απειρία της Δημάρχου.
    Ανθρώπινο και αυτό.
    Αυτούς που είχε προσλάβει για να την συμβουλεύουν (τους πληρώναμε και αυτούς), πού τους βρήκε?
    Στου κασίδι του κεφάλι όλοι οι πονεμένοι και φτωχοί?
    Για όνομα του Θεού, έτσι εννοείται η άσκηση Δημόσιας Διοίκησης?
    Με γνωστούς και φίλους?
    Χάθηκαν οι επιστήμονες του είδους?

    Νομίζω όμως ότι πληρώνω, και ανταποδοτικά δεν έρχεται σε μένα παρά ένα μικρό - μικρό μέρος.
    Αν κάποιος έχει αντιρρήσεις σε αυτό, του παραθέτω μερικά χαρακτηριστικά της Δημάρχου, που δεν χρειάζεται βρε αδελφέ να έχει σπουδάσει Δημόσια Διοίκηση κάποιος για να μπορέσει να τα καταλάβει.

    (α) Η πόλη στα περισσότερα σημεία της είναι βρωμερή. Μη πάτε μακρυά, πηγαίνετε στην Πλατεία Πατριάρχου, Κυριακή πρωί να δείτε την βρώμα. Θα σιχαθείτε να κάτσετε ακόμα και στο παγκάκι.
    (β) Όταν πάτε να πετάξετε σκουπίδια σε κάδο μη κάνετε το λάθος και πιάσετε την λαβή με το χέρι σας. Θα πάθετε τύφο. Δεν πρέπει οι κάδοι να έχουν πλυθεί αυτά τα 2 χρόνια.
    (γ) Μια Φιλαρμονική είχαμε, και αυτή μας τελείωσε.
    (δ) Κάτι μαθήματα γίνονταν στο Πν. Κέντρο. Ελάχιστα συνεχίζουν.
    (ε) Το άλσος μας, που διαλαλούσαμε με καμάρι ότι είμαστε ένας Δήμος με 450 στρέματα δάσους, πάψαμε πλέον να το λέμε σαν προτέρημα. Νταβατζήδες, χασικλήδες, μπαχαλάκηδες, και άλλα φρούτα της Ελληνικής πραγματικότητας το έχουν πλέον για στέκι τους. Τα λουλούδια και δέντρα, το ένα μετά το άλλο πεθαίνουν από έλλειψη νερού και φροντίδας. Μετρήστε μόνο πόσοι φοίνικες πέθαναν μέσα στην πόλη μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια και θα καταλάβετε.
    (στ) Κάποιοι άποροι μέχρι πριν 1 χρόνο έτρωγαν ένα πιάτο φαϊ από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Κάποια στιγμή τους πάσαραν αυτούς τους ανθρώπους στο συσσίτιο της Παναγίτσας. Ο Παντελεήμων ζήτησε από τον Δήμο μαζί με τους ανθρώπους, να στείλει ο Δήμος και το ανάλογο ποσό.
    Το αποτέλεσμα? Ακόμη περιμένει.
    Τους έδιωξαν και από την Παναγίτσα αφού ο Παντελεήμων βάστηξε μόνο όσους άπορους έχει η ενορία του.
    (η) Να υπενθυμίσω ότι η Δήμαρχος επί 2 χρόνια δεν έχει στην ουσία καμία επαφή με τους Συλλόγους, που καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της Πολιτιστικής κίνησης στον Δήμο μας. Την έχετε δει πολλές φορές να συμμετέχει στις "επίσημες Κοινωνικές εκδηλώσεις" του Δήμου μας?

    Πόσα ακόμα πρέπει να αναφερθούν, για να φανεί ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο πόλεμος χαρακωμάτων που της κάνουν οι διάφοροι Παντελήδες, αλλά ότι και η ίδια είναι παντελώς αδιάφορη για τα του Δήμου?

    Με λίγα λόγια γιατί εγώ ο Δημότης πρέπει να πληρώσω την τραγικότητα του γεγονότος ενός θανάτου (πριν 2 χρόνια), που θα έπρεπε αυτό το γεγονός να είναι οικογενειακή και όχι Δημόσια υπόθεση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ περιπτερά, η επιχειρηματολογία σου είναι δομημένη, αλλά όχι πολύ ισχυρή. Να τα δούμε ένα- ένα;
      Το 1, ουσιαστικά ενισχύει τις απόψεις μου. Πάμε στο 2.Το έχει απαντήσει δημόσια η δήμαρχος: Ήθελε να μη χαθεί το έργο του Αποστολάκη. Αυτό της τέθηκε ως βασικό επιχείρημα και προσωπικά το βρίσκω πολύ θεμιτό. Συνυπολογίζω και την "εν θερμώ" αποδοχή της στην πρόταση Γρετζελιά, καλά είναι να τα λέμε τώρα, από την άνεσή μας, αλλά τότε που έπρεπε να πάρει αποφάσεις όχι σε μέρες, αλλά σε ώρες, δεν ήταν τόσο εύκολο. Δεν μπορώ να κρίνω με τόση βεβαιότητα όσο εσύ ότι η δήμαρχος είναι ανίκανη να είναι δήμαρχος. Λεώ ότι μπήκε στη θέση αυτή ενώ ΟΛΟΙ ξέραμε ότι δεν είναι πολιτικά έμπειρη, άρα όλοι όσοι νοιαζόμαστε για το καλό της πόλης έπρεπε να τη βοηθήσουμε. Εσύ πιστεύεις ότι γενικά ως τώρα η Εφη Γαϊτανά βοηθήθηκε -γενικά- ή πολεμήθηκε; Έχω εμπιστοσύνη στην ειλικρίνεια της απάντησής σου.
      Λες πιο κάτω "όταν αντελήφθη ότι δεν μπορεί να γυρίσει στην παλιά της δουλειά". Είναι μια άποψη. Ερωτώ, όμως εγώ: Και ποιος μπορεί; Ο άνθρωπος που μας τη φόρτωσε και τώρα την πολεμάει λυσσαλέα; Γιατί δεν σκέπτεσαι ότι χωρίς τη Γαϊτανά ίσως η Νέα Προοπτική να ήταν 3 ή 4 ή 5 κομμάτια και η διοίκηση του Δήμου παντελώς αδύνατη; Πώς υποθέτεις ότι με την απουσία της τα πράγματα θα ήταν καλύτερα; (μην μου πεις ότι χειρότερα δεν γίνεται, γιατί σε διαβεβαιώνω ότι ΓΙΝΕΤΑΙ).
      Σε αντίθεση με σένα, εμένα ως δημότη και διαχειριστή ενός δημόσιου μέσου ενημέρωσης- παρέμβασης, ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ κάτω από ποιες συνθήκες έγινε δήμαρχος και ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΙΓΟΥΡΟΣ αν η απουσία της, τότε ή και τώρα, θα έκανε τα πράγματα χειρότερα. Χωρίς να κάνω φυσικά κανέναν παραλληλισμό, σκεφτείτε ότι οι πολίτες το 2009 ψήφισαν για να έλθει ένας καλύτερος πρωθυπουργός από τον Καραμανλή. Η απουσία του Καραμανλή όμως δεν έκανε καλύτερα τα πράγματα, κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον.
      Είναι ενδιαφέρον, όχι όμως πειστικό, ότι επιχειρείς να ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ στη δήμαρχο ποιους συνεργάτες θα έχει. Με την ίδια λογική θα υπαγορεύσεις σε έναν πρωθυπουργό τους υπουργούς του, πράγμα που οι θεσμοί της Δημοκρατίας ΔΕΝ επιτρέπουν. Θα πάρει αυτούς που εμπιστεύεται και που χρειάζεται και θα κριθεί συνολικά. Και η πίεση της αντιπολίτευσης για τους συνεργάτες της ήταν άκρως υποκριτική και προσχηματική. Δεν άκουσα, βλέπεις, το φίλο μου τον Χάρη Τομπούλογλου να δεσμεύεται ότι ως δήμαρχος εκείνος θα έχει μόνο 3 ή 2 ή 1 συνεργάτη, όταν κατακεραύνωνε τη δήμαρχο για την πληθώρα των συνεργατών της. Εσύ τον άκουσες; Καλά, από την ομαδούλα των αποστατών δεν περιμένω τέτοιες ευαισθησίες, αλίμονο...
      Τέλος, θεωρώ ότι πρέπει να συμπεριλάβεις στον προβληματισμό σου τα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ μειωμένα κονδύλια που ήλθαν από την κεντρική εξουσία στο δήμο. Η αντίληψη "με Γαϊτανά είμαστε βρώμικοι, με τον τάδε θα ήμασταν καθαροί" είναι εξαιρετικά απλοϊκή για να είναι αληθινή. Το Άλσος ποιος το κοίταξε ουσιαστικά, όχι μόνο για επικοινωνία; Κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι ο δήμος δεν έχει πολιτική μέριμνας για τους απόρους κλπ, ρωτήστε την Νίκη Καβακοπούλου.
      Τέλος πάντων, δεν λέω ότι όλα είναι καλά, προς Θεού, αλλά λέω ότι το πρόβλημα για μένα δεν είναι η Έφη Γαϊτανά, αν ήταν έτσι θα τη διώχναμε στις επόμενες εκλογές και τελείωε. Το πρόβλημα είναι ότι οι περιστάσεις μας έφεραν μια πολιτικά αδύναμη δήμαρχο κι αντί να τη στηρίξουμε για το καλό του Δήμου, πολλοί, πιο πολλοί από όσο η δική μου λογική ανέχεται, την πολεμούν προς ζημιά του δήμου και για ίδιον όφελος.
      Κι αυτό, ξέρετε, με άλλη μορφή, μπορεί να συμβεί και με τον όποιον επόμενο δήμαρχο. ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα όχι η Γαϊτανά.

      Διαγραφή
    2. "...Εσύ πιστεύεις ότι γενικά ως τώρα η Εφη Γαϊτανά βοηθήθηκε -γενικά- ή πολεμήθηκε;..."

      Φυσικά και πολεμήθηκε από τους δικούς της ανθρώπους.
      Από αυτούς που μας παρουσίαζε κάτι σαν τους πολιούχους αγίους της πόλης μας.

      Πολεμήθηκε από ένα μέρος της αντιπολίτευσης (ας το δεχτούμε κάτι σαν φυσικό).
      Και είδα πόσο πολύ έλαβε υπ' όψη της τις επισημάνσεις ενός άλλου κομματιού της αντιπολίτευσης που της δήλωσε ότι θέλει να βοηθήσει την Διοίκηση στην διαχείρηση της πόλης.
      Θυμάστε την αλαζονεία της Διοίκησης απέναντι σε αυτό το δεύτερο κομμάτι της αντιπολίτευσης.
      Θυμάστε (όσο βάστηξε ο μεγάλος τους έρωτας που τους κρατούσε ενωμένους) τα σκυλιά που αλύχταγαν στα Δημ. Συμβούλια σε οποιαδήποτε επισήμανση της αντιπολίτευσης που τόλμαγε να θίξει τους διάφορους παντελήδες.

      Δεν είχαν ανάγκη κανέναν, έτσι νόμιζαν οι δύσμοιροι.

      2. "...Ερωτώ, όμως εγώ: Και ποιος μπορεί; Ο άνθρωπος που μας τη φόρτωσε και τώρα την πολεμάει λυσσαλέα;..."

      Δεν νομίζω.
      Ας βρουν τρόπο να παραιτηθούν όλοι και να γίνουν επαναληπτικές.
      Να δούμε όλοι μας, πόσοι θα πάνε σπίτι τους.
      Τώρα που τα μυαλά των συμπολιτών μας ημέρεψαν και το συναίσθημα του θανάτου, έδωσε την θέση του στην λογική(?).

      3. "...ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ κάτω από ποιες συνθήκες έγινε δήμαρχος..."

      Ακριβώς το ίδιο με ενδιαφέρει και μένα.
      Το έσχατο σκαλί της πολιτικής λαμογιάς.
      Πεθαίνει στην μάχη ή στο κρεβάτι του, ο Βοναπάρτης και χρήζεται Αυτοκράτειρα η γυναίκα του.
      Που να το πείς? ότι συμβαίνουν και αυτά στην χώρα σου και μη σε θεωρήσουν αστείο λαό.

      Και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου όταν είδαν, ότι είναι πολύ μικροί για να τα βγάλουν πέρα, έφυγαν βράδυ και βασικά ταπεινωμένοι.
      Έχει γίνει πολλές φορές αυτό και σε πολλές χώρες.
      Το αντίθετο όμως, το να είσαι γατζωμένος σε μια καρέκλα και πάσει θυσία να περάσουν τα 4 χρόνια, να έχεις γίνει ανέκδοτο μεταξύ των συμπολιτών σου, είναι κατάντια.

      4. ...Είναι ενδιαφέρον, όχι όμως πειστικό, ότι επιχειρείς να ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ στη δήμαρχο ποιους συνεργάτες θα έχει. ..."

      Δεν υπαγορεύω τίποτα τέτοιο.
      Απαιτώ όμως τα λεφτά μου (ναι αυτά που σε εμένα τα έκοψαν αλλά στους αιρετούς έδιναν την άνεση να έχουν 4-5 συμβούλους) να πιάνουν τόπο.
      Αν αυτοί οι σύμβουλοι έφερναν ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ στον Δήμο, αν ανέβαζαν την ποιότητα ζωής μου, τότε χαλάλι τους.
      Αλλά αυτό δεν έγινε.
      Αντίθετα βρέθηκαν μερικοί γνωστοί να φάνε ένα ξεροκόματο από το Πρυτανείο της πόλης.
      Σκεφτείτε να μην είχε καθόλου συμβούλους.
      Πόσο χειρότερα θα ήταν αυτή η πόλη?

      5. "...θεωρώ ότι πρέπει να συμπεριλάβεις στον προβληματισμό σου τα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ μειωμένα κονδύλια που ήλθαν από την κεντρική εξουσία στο δήμο..."

      Βεβαίως και δεν υπάρχουν λεφτά.
      Φρόντισαν κάποιοι άλλοι στις κεκτρικές αυλαίες και τα ροκάνισαν.
      Ας αναπληρώσουμε λοιπόν το χαμένο χρυσόμαλλο δέρας.
      Ακόμη περιμένω να μάθω πού είναι τα απωλεσθέντα χρήματα από την Πρωτομαγιά του προηγούμενου έτους.
      Και αντ΄ αυτού τι βλέπω?
      Κανείς δεν φταίει λόγω αμφιβολιών.
      Είναι αστεία αυτά τα πράγματα.
      Απλά βρίσκουν και τα κάνουν γιατί δεν περιπολεί στην γειτονιά μας κανείς Εισαγγελέας.

      6. "...Κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι ο δήμος δεν έχει πολιτική μέριμνας για τους απόρους κλπ, ρωτήστε την Νίκη Καβακοπούλου...."

      Δεν ξέρω το λοιπό Κοινωνικό έργο. Σας μίλησα για το συσσίτιο που "πάσαραν" στον Παντελεήμονα. Του είπαν "πάρτους" και εξαφανίστηκαν.
      Τώρα ποιός τους ταϊζει αυτούς του γέρους, ούτε και ξέρω.

      Δεν θέλω να κάνω άλλο κατάχρηση του χώρου σας.
      Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικός τρόπος σκέψης, διαφορετική κατάληξη του νου.

      Διαγραφή
    3. Στα περισσότερα συμφωνούμε. Αλλά και σε αυτά που διαφωνούμε, θα συμφωνήσουμε: πρόγραμμα ΕΣΠΑ έφερε, το δια βίου μάθηση, αλλά η κάθε λογής αντιπολίτευση το καταψήφισε. Το αν τα λεφτά μας πιάνουν τόπο θα το κρίνουμε στις επόμενες κάλπες. Ως τότε έχουμε -πιστεύω- χρέος να στηρίζουμε τη δημοτική αρχή για το καλό της πόλης.
      Στα άλλα συμφωνούμε αγαπητέ, μη γελιέστε.

      Διαγραφή
  4. Εκτός από το "Δια Βίου Μάθηση" ο Τομπούλογλου καταψήφισε και άλλο πρόγρμμα ΕΣΠΑ. Πέρυσι υπήρχε πρόγραμμα που είχε ως σκοπό να μπει θερμοπρόσωψη στο 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο και φωτοβολταϊκά στην ταράτσα και ο Τόμπυ με τους δικούς του το καταψήφισε με την δικαιολογία ότι θα χάλαγε η αισθητική του σχολείου. Η θερμοπρόσωψη προσθέτει ένα πάχος θερμομνόνωσης 5 εκατοστών εξωτερικά των τοίχων κι αυτό θεώρησε ότι χαλούσε την αισθητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 12:05 μήπως μπορείς να μας πεις ποιοι άλλοι καταψήφισαν το πρόγραμμα που αναφέρεις και με ποιες δικαιολογίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή