Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Αγαγιώτου: Υπάρχουν άνεργοι με πτυχία, άρα πρόγραμμα δεν χρειάζεται (video)

Περίεργη χαρακτήρισε η Β. Αγαγιώτου την
επιμονή της διοίκησης για Κέντρο δια βίου μάθησης. Και το καταψήφισε. Δείτε το βίντεο:

3 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΜΑΝΤΑΜ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ.ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχικά, οφείλω να διευκρινήσω ότι σέβομαι απολύτως το δικαίωμα και την ανάγκη κάθε ανθρώπου, να εργαστεί. Όμως, όταν ασχολείται κάποιος με τα κοινά, οφείλει να μην μπλέκει τα της εργασίας του, με τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα που απαιτούν οι θεσμικοί ρόλοι. Ένας σοβαρός άνθρωπος θα είχε υποβάλλει την παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο, οπότε ως απλός πολίτης θα είχε απόλυτο δικαίωμα να υποστηρίξει ό,τι και όποιον θέλει. Ακόμα όμως και έτσι, ο καθένας που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, οφείλει να διατηρεί χαμηλούς τόνους και να μην προκαλεί, είτε με εμπρηστικό περιεχόμενο, είτε με εμπρηστικό ύφος και εκφορά λόγου.
    Η κα Αγαγιώτου υπερβαίνει, σχεδόν πάντα τα εσκαμμένα. Μέχρι σήμερα απολαμβάνει μιας άτυπης ασυλίας και δεν στιγματίζεται δημόσια η επιρροή που δέχεται από την εργασιακή της σχέση/εξάρτηση με τον επικεφαλής της ομάδας στην οποία ανήκει. Όμως αυτό δεν θα γίνεται εσαεί αποδεκτό. Κάποια στιγμή θα αρχίσει να επισημαίνεται αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα αποδυναμώνει, αντικειμενικά, κάθε θέση και κάθε ισχυρισμό της, ως προϊόν ιδιοτελούς κινήτρου.
    Γιατί, κα Αγαγιώτου, το μαύρο δεν γίνεται άσπρο επειδή έτσι σας αρέσει. Σε προγράμματα δια βίου μάθησης θα έπρεπε να παρακαλά κάθε Δήμος να συμμετέχει και όχι να ασκείται αυτή η πολεμική, στην οποία ανεπιτυχώς και χονδροειδώς επιχειρείτε να προσδώσετε και πολιτικά χαρακτηριστικά.
    Να ξέρετε, λοιπόν, ότι τα προγράμματα δια βίου μάθησης απευθύνονται κυρίως προς εργαζόμενους, οι οποίοι κινδυνεύουν στο μέσο του εργασιακού τους βίου να ξεπεραστούν από τις εξελίξεις. Και που η ανεργία σε αυτούς, σε ηλικίες 45,50,55 και άνω, είναι πολύ χειρότερη από τους νέους που ξεκινούν τώρα.
    Απευθύνονται επίσης σε ανθρώπους που, λόγω γενιάς και ηλικίας, δεν έχουν την κατάλληλη εξοικείωση με την ψηφιακή τεχνολογία που τα παιδιά, σήμερα, μαθαίνουν από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Και που, μπορεί, να αποτελέσει και για αυτούς μια διέξοδο για ένα επιπλέον εισόδημα. Άλλωστε σήμερα αναπτύσσεται ταχέως το μοντέλο εργασίας από τον υπολογιστή του σπιτιού.
    Κανένας δεν είπε ποτέ ότι από τα προγράμματα αυτά θα βγουν επιστήμονες.
    Αυτό είναι, αν θέλετε και το πολιτικό στοίχημα. Ασφαλώς το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με τα προγράμματα δια βίου μάθησης και κανένας δεν ισχυρίστηκε τέτοιο πράγμα.
    Προφανώς, για να μην ισχύουν τα όσα σας απέδωσα, η αρνητική ψήφος σας προέρχεται από άγνοια του σκοπού του προγράμματος. Γιατί αν δεν υπάρχει άγνοια, υπάρχει η σκοπιμότητα που είναι πολλαπλώς πιο επικίνδυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή δημοτική σύμβουλος της κάτω ρούγας…
    Ακούγοντας με μεγάλη προσοχή αυτά που είπατε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, εξεπλάγην.
    Ούτε εσείς η ίδια δεν πιστεύετε αυτά που λέγατε..
    Αλήθεια φαντάζομαι αν ζούσε ο Αείμνηστος Αποστολάκης θα το καταψηφίζατε;
    Έτσι δεν είναι; Αυτό ήταν το προεκλογικό σας πρόγραμμα, να βλέπετε τους Δημότες ως ιθαγενείς; (νοοτροπία παλαιοκομματισμού δεκαετίας του 50)

    Με πια λογική απορρίπτετε θέματα τα οποία είναι προς όφελος των δημοτών;
    Είστε ειδικός επιστήμων και μπορείτε να κρίνετε τι ωφελεί τους πολίτες και τι όχι;
    Αλήθεια δεν ωφελούν τους δημότες τα σεμινάρια που προσφέρονται δωρεάν, δεν σας
    ενδιαφέρει η συμμετοχή σε κάτι, που θα τον βγάλει από το σπίτι και θα πάψει συνέχεια να σκέπτεται όλα αυτά τα δυσάρεστα που μας συμβαίνουν;
    Ακόμα και ο καφές έξω καταργήθηκε από πολλούς λόγω οικονομικής ανέχειας.
    Με αυτή τη λογική, να καταργηθούν και τα προγράμματα του πνευματικού, γιατί
    και αυτά δεν προσφέρουν επαγγελματικά εφόδια.
    Νομίζω πως συμπεριφερόσαστε υποκριτικά και το μόνο που κάνετε είναι να ρίχνετε
    νερό στο μύλο του μεγαλοϊδεατισμού, του Πασά μας, ο οποίος ούτε την υστεροφημία του δεν σκέπτεται.
    Φαντάζεται πώς είναι ακόμη Δήμαρχος και άγεται και φέρεται ως Δήμαρχος.
    Αυτό είναι ένα σύνδρομο που δεν ξεπερνιέται εύκολα
    Έχει καταντήσει, να είναι η τροχοπέδη του Δήμου και δυστυχώς συναινείτε και εσείς.
    Θα πρέπει να γνωρίζετε πως ο Πασάς μας, έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
    ¨Ότι ήταν να δώσει το έδωσε, ο λαός της Φιλαδέλφειας τον έχει απορρίψει, αλλά αυτός δεν το καταλαβαίνει και συνεχίζει ακάθεκτος στην αποδόμηση του Δήμου,
    στην οποία συμμετέχετε και εσείς.
    Αυτό ήταν το όραμα του Αείμνηστου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή