Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ψηφίζουν για συνέδρους στο ΠΑΣΟΚ


Άρχισε το πρωί και συνεχίζεται η ψηφοφορία στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των συνέδρων που θα πάρουν μέρος στο 9ο Συνέδριο του Κινήματος που θα διεξαχθεί από 1-3 Μαρτίου. Συνολικά αναμένεται να ψηφίσουν περί τα 45.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ και για τον σκοπό αυτό στήθηκαν 600 κάλπες σε
κάθε Καλλικρατικό δήμο.
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί σε μια κρίσιμη περίοδο για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναζητά, υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον δρόμο για την έξοδο από την παρατεταμένη κρίση που περνά, καθώς οι δημοσκοπήσεις το φέρουν σταθερά στην τέταρτη θέση, με πολύ χαμηλά ποσοστά.
Ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ αλλάζει μέσα από το Συνέδριο, αλλά οι συγκεκριμένες αλλαγές, που υπονοούνται ή και αναφέρονται στα κείμενα προσυνεδριακού διαλόγου, αμφισβητούνται από πολλούς και ειδικότερα στα σημεία εκείνα που αφορούν στη φυσιογνωμία, τον χαρακτήρα και την ιδεολογική ταυτότητα του Κινήματος, καθώς, όπως αναφέρουν οι διαφωνούντες, γίνεται προσπάθεια να αντικατασταθεί ο όρος «σοσιαλιστικό Κίνημα» από τον όρο «κόμμα της Κεντροαριστεράς».
Την προηγούμενη εβδομάδα ανέκυψαν έντονες διαφωνίες σχετικά με τη σημερινή διαδικασία, καθώς αμφισβητήθηκε έντονα η πρόθεση της ηγεσίας να διασφαλίσει τη γνησιότητα του Συνεδρίου. Καταγγελίες έγιναν από τον πρώην γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη και από τον επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος επανήλθε σήμερα με νεώτερη δήλωση, στην οποία κάνει λόγο για «μαγείρεμα των πάντων».
Ενόψει της εκλογής των συνέδρων του επικείμενου Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ευχαριστώ, καταρχάς, θερμά τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, την κοινωνική μας βάση, που μετέχουν στη σημερινή διαδικασία με σθένος, πίστη, αισιοδοξία, εγγυώνται τις διαδικασίες, εγγυώνται την προοπτική της Παράταξης.

Γιατί σήμερα, προετοιμάζοντας το Συνέδριό του που θα αρχίσει σε λίγες μέρες, το ΠΑΣΟΚ μετασχηματίζεται, αλλάζει. Κρατάει όλα τα καλά της μεγάλης ιστορικής του διαδρομής, αλλά αποβάλει παθογένειες.
Το ΠΑΣΟΚ με ειλικρίνεια πάντα μιλάει στην ελληνική κοινωνία, αναγνωρίζει τα λάθη, θυμάται τις κατακτήσεις, τους κοινούς αγώνες και εγγυάται την σταθερότητα και την προοπτική.
Έχει γίνει κατανοητό ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει άλλη εθνική στρατηγική. Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ασφαλέστερη λύση.
Οι θυσίες είναι μεγάλες, ο πόνος είναι μεγάλος, αλλά μόνο έτσι αποφύγαμε τα τρισχειρότερα, μόνο έτσι διασφαλίζουμε την προοπτική για την ανάσταση της οικονομίας, της κοινωνίας και του έθνους».
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της τονίζει:
«Tο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι αφετηρία αλλαγής. Είναι η αρχή και όχι η ολοκλήρωση της προσπάθειας να αφήσουμε πίσω τον κυβερνητισμό και την εσωστρέφεια και να παρουσιάσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και εξόδου από τα μνημόνια. Το σχέδιο που μπορεί να φέρει την ελπίδα, που μπορεί να είναι ο σπόρος της ελληνικής Κεντροαριστεράς.Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, είναι πολύ σημαντικό να ξανασυναντηθούμε με ανθρώπους που αναζήτησαν αλλά δεν βρήκαν αλλού απαντήσεις και μας παρακολουθούν».
Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος αναφερόμενος στη σημερινή διαδικασία δήλωσε, σήμερα, μεταξύ άλλων:
«Δυστυχώς εξελίχθηκε σε γιορτή της παραποίησης και του πολιτικού master chef, όπου μαγειρεύονται τα πάντα... Κάποιοι φόρεσαν την αποκριάτικη στολή των «μάγων», και εμφανίζουν ονόματα σε λίστες υποψηφίων, αλλά και την στολή των «θαυματοποιών» και ανακαλύπτουν υποψηφίους εκεί όπου δεν υπάρχουν καν... οργανώσεις!
Είναι ντροπή, είναι κρίμα για το ΠΑΣΟΚ! Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες θα καταγραφούν στην ιστορία σαν η μεγαλύτερη παρέμβαση στην ελεύθερη έκφραση των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ. Λίστες υποψηφίων που στάλθηκαν από τις ΔΟΕΣ και τις ΝΟΕΣ μετά το κλείσιμο της υποβολής υποψηφιοτήτων που έγινε σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΕΚΑΠ στις 21/02/2013 επέστρεψαν σχεδόν όλες αλλαγμένες, με πρόσθετα φυτεμένα ονόματα υποψηφίων, προκειμένου να ελεγχθεί και να αλλοιωθεί η βούληση των μελών του ΠΑΣΟΚ.
Μια μικρή ομάδα ανθρώπων που υποτίθεται ότι ανέλαβε την ευθύνη να περιφρουρήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες, ασχολήθηκε μόνο με το πως θα επιτευχθεί ένας κατευθυνόμενος οργανωτικός έλεγχος! Αποδείχθηκαν όχι απλά κατώτεροι των περιστάσεων αλλά «μοιραίοι και άβουλοι αντάμα!...
Μέχρι αργά χθες το βράδυ, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, δεν υπάρχουν πιστοποιημένα ψηφοδέλτια σε πολλές περιοχές γιατί δεν βγαίνει το μαγείρεμα! Δεν υπάρχουν πιστοποιημένα ψηφοδέλτια ούτε για τη Νεολαία, το Συνέδριο της οποίας ξεκινά πιο νωρίς από εκείνο του κόμματος! Φαίνεται ότι και εδώ δεν βγαίνουν τα κουκιά. Δεν έχουν πιστοποιηθεί ούτε οι σύνεδροι που εκλέχτηκαν από τον Απόδημο ήδη από τις 17 του μήνα!
Φαίνεται ότι δεν είναι "αρεστοί"!... «Οι μάσκες έπεσαν. Η αθλιότητα αποκαλύφθηκε. Αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για ότι θα ακολουθήσει. Εμείς καλούμε τις συντρόφισσες και τους συντρόφους να δώσουν την πολιτική τους μάχη, με την εκλογή των αντιπροσώπων που μπορούν να συμβάλλουν στην αλλαγή της πορείας του ΠΑΣΟΚ. Απέναντι σε μάγειρες, διορισμένες ΕΚΑΠ και μεθοδεύσεις στεκόμαστε με τις απόψεις μας, τις ιδέες μας και τις αρχές μας. Δίνουμε τη μάχη για την αναγέννηση της παράταξης».
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου