Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ο κόσμος αλλάζει- πελάτες στο Ιντερνετ

Για να κερδίσουν τη ζωή τους όσοι ξέρουν να βρίσκουν ευκαιρίες στην κρίση προτείνουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους στο Ιντερνετ. Στις πλατφόρμες Etsy, Super-Marmite.com, Le Bon Coin κλπ. συμμετέχουν στη δημιουργία μιας νέας μπίζνας που είναι η πώληση από ιδιώτη σε ιδιώτη. Η χρήση κάνει θραύση στη Γαλλία και ο Νίκολας Κοέν, ιδρυτής του σάιτ A Little Market, λέει για
τις πωλήσεις που κάνει:
«Ποτέ μια μπουτίκ δεν θα σας επέτρεπε να απευθυνθείτε σε 2 εκατ. άτομα».
Η Μαρί Ρεμίζ που βλέπετε στη φωτογραφία είναι μοδίστρα. Το διαμέρισμά της έχει μεταμορφωθεί σε ραφείο γιατί οι πωλήσεις της πάνε πολύ καλά και πουλάει όλα τα προϊόντα της στο Ιντερνετ. Οι πελάτες της είναι στην ...Ιαπωνία, στο Ισραήλ, στον Καναδά.
«Βρήκα την καλύτερη λύση γιατί δεν μπορώ να αντέξω τα έξοδα μιας μπουτίκ» δηλώνει στο περιοδικό Nouvel Observateur.
Στο ίδιο περιοδικό μιλάει και ο Υβ Πενταρί ο οποίος πουλάει φωτογραφίες, καρτ ποστάλ και άλλα προϊόντα στο Ιντερνετ. «Μου αρέσει πολύ γιατί έχει πολλά πλεονεκτήματα. Αντί να απευθύνεσαι στους ανθρώπους της περιοχής σου ή να περιμένεις δυο-τρεις περαστικούς απευθύνεσαι στον πλανήτη ολόκληρο».
«Πρόκειται για επιχειρηματική επανάσταση, το Ιντερνετ μας ανοίγει στον κόσμο. Κάνει την πώληση και αγορά ευκολότερες και σου επιτρέπει να δημιουργήσεις το δικό σου επάγγελμα. Οι πωλήσεις στο Ιντερνετ είναι πραγματικά μια λύση στην κρίση» λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου