Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Απεργία σήμερα στο ΙΚΑ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Ιδρύματος. Το αίτημα της κινητοποίησης είναι να μην απολυθούν με δικαστική απόφαση 500 εργαζόμενοι του Ιδρύματος οι οποίοι προσφέρουν εδώ και δύο
χρόνια της υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους και έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.
Στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν γενική συνέλευση και θα ακολουθήσει πορεία προς τα υπουργεία Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και καλούν την κυβέρνηση να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ:
«Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, πάνω από 500 υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα απολυθούν, καθώς η νομοθετική ρύθμιση που προέβλεπε το διορισμό τους στο ΙΚΑ κρίθηκε αντισυνταγματική.
Πρόκειται για επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 9Κ για την Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι υποχρεώθηκαν (χωρίς δικαίωμα επιλογής) να αποδεχτούν το διορισμό τους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εδώ και δύο χρόνια και δεν έχουν καμία ευθύνη για τη διαδικασία της μεταφοράς τους στο ΙΚΑ.
Θα πρέπει να τονισθεί, ότι το ΙΚΑ υποφέρει από την τραγική έλλειψη προσωπικού, γεγονός που αντανακλάται άμεσα στην τεράστια καθυστέρηση της απονομής σύνταξης, καθώς και στις εισπράξεις των εσόδων. Για το λόγο αυτό, άλλωστε επεδίωξε το διορισμό των υπαλλήλων αυτών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία του.
Επιπλέον, οι ανωτέρω υπάλληλοι, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, εδώ και ένα χρόνο, έχουν πλέον όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να αποδώσουν παραγωγικά στην εργασία τους, προκειμένου να ωφεληθούν αποτελεσματικά οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Οι υπάλληλοι αυτοί αποτελούν πλέον, αδιαμφισβήτητα, κυρίαρχο μέρος του κορμού της παραγωγικής διαδικασίας του ΙΚΑ.
Είναι απαραίτητο να τονίσουμε ότι σε περίπτωση απόλυσης άνω των 500 ατόμων από το ΙΚΑ, θα επέλθει ολοκληρωτική διάλυση και αδυναμία λειτουργίας των πιο καίριων υπηρεσιών του, δηλαδή των τμημάτων συντάξεων, εσόδων, μητρώου, παροχών, ΚΕΠΑ, κλπ., πολλά από τα οποία στελεχώνονται πλέον μόνο από τους ανωτέρω υπαλλήλους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου