Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ισόβια στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας για την πολύκροτη υπόθεση της
υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης, ανακοινώνοντας την απόφαση, έκρινε ένοχο τον Β. Παπαγεωργόπουλο, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για την πράξη της άμεσης συνεργίας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, δια παραλείψεως, ενώ έκρινε ένοχο τον Μ. Λεμούσια, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση.
Τα αδικήματα αυτά είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου και επισείουν ποινές έως ισόβια κάθειρξη.
Επιπλέον, ο Μ. Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος για το πλημμέλημα της παροχής ψυχικής συνδρομής στην πράξη της πλαστογραφίας.
Ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην ταμίας του Δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, καταδικάστηκε για τις πράξεις της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, κατ' εξακολούθηση, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς επίσης για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και για πλημμεληματικού χαρακτήρα πλαστογραφία.
Εξάλλου, ένοχοι της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κρίθηκαν οι δύο άλλοτε διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου.
Αντίθετα, αθωώθηκαν οι τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών και όλοι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι.
Ο εισαγγελέας της έδρας Βασίλης Χαλντούπης πρότεινε να αναγνωριστούν σε όλους ελαφρυντικά. Ειδικότερα, για τους Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ. Λεμούσια, αλλά και για τους δύο πρώην διευθυντές, ζήτησε να δοθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ για τον Π. Σαξώνη αυτό της καλής συμπεριφοράς που επέδειξε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, αλλά και τη συνδρομή που παρείχε στις Αρχές κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Εφόσον το δικαστήριο χορηγήσει ελαφρυντικά στους κατηγορουμένους θα "σπάσουν" τα ισόβια δεσμά.
Το δικαστήριο αποσύρθηκε και θα επανέλθει σε λίγη ώρα προκειμένου να ανακοινώσει τις τελικές ποινές.

4 σχόλια:

  1. Η απόφαση τελικά είναι ισόβια.
    Θα οδηγηθούν στην φυλακή άμεσα ή όχι?

    Μια μικρή απορία έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλο ειναι να περασουν και απο τη πολη μας,οχι ομως απο το 2000 και μετα αλλα απο απο ποιο πριν μεχρι σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μππάβο στους Δικαστές.

    πού θα πάει?
    σιγά-σιγά θα καταφέρουμε να γεμίσουμε τις φυλακές με όλα τα λαμόγια.
    Άκης, γυναίκα Άκη, Γαβαλάς, Ψωμιάδης, Παπαγεωργόπουλος και άλλα αστέρια β' διαλογής.

    συνεχίστε κ.κ. Δικαστές και θα σας γράψει η ιστορία, ότι ξεβρωμίσατε τον τόπο, αλλά κάποια στιγμή να ακούσουμε και για κατασχέσεις περιουσιών.

    Μη βγουν σε λίγα χρόνια και γλεντούν με τα κλεμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή