Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Η ελληνική αγορά γίνεται φθηνότερη

Γράφει η Αλεξάνδρα Γκίτση
Το υψηλό κόστος παραγωγής, οι φόροι, το κόστος χρήματος, η ανεργία και φυσικά η υποχώρηση της κατανάλωσης με διψήφια ποσοστά εξακολουθούν να δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα στην αγορά. Αποτέλεσμα, από
την μία μεριά ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση να καταγράφει σημαντική υποχώρηση και από την άλλη, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται για έκτο χρόνο σε ύφεση και τα εισοδήματα έχουν υποχωρήσει έως και 50%, οι τιμές δεν ακολουθούν αυτή την πορεία.
Αντιθέτως, ως χώρα και παρά το γεγονός ότι την περίοδο Δεκέμβριος 2011 -Δεκέμβριος 2012 παρατηρείται πτώση στο δείκτη της διατροφής και μη αλκοολούχων ποτών (-0,54%) οι πραγματικές τιμές εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Σύμφωνα πάντως με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Σκορδά, ο οποίος παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης την εξέλιξη των τιμών το 2012, «έχουν αρχίσει να υπάρχουν απτά αποτελέσματα στη μείωση των τιμών και τους επόμενους μήνες θα γίνουν πιο απτά από τον κάθε Έλληνα πολίτη».
Ο ίδιος σημείωσε ότι η κυβέρνηση «συνεχίζει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την πολιτική των μεταρρυθμίσεων για να βγούμε από την κρίση». «Η τάση είναι πλέον πτωτική. Ας μην περιμένουν οι πολίτες να πέσουν οι τιμές όσο τα εισοδήματα. Δεν έχει συμβεί πουθενά στον κόσμο για να γίνει στην Ελλάδα» είπε ο κ. Σκορδάς.
euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου