Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ξέρετε ποια είναι η διαφορά internet από web;


Περίεργη ερώτηση ε; Είναι πάντως δύο διαφορετικά πράγματα το Internet από το Web! Ας δούμε λοιπόν τι είναι το καθένα, έτσι για να ξέρουμε! Αν και χρησιμοποιούμε όλοι μας καθημερινά τις λέξεις Internet και Web, στην ουσία νομίζουμε ότι είναι το ίδιο πράγμα.
Λάθος λοιπόν! Για την ακρίβεια, το ένα είναι
κάτι εντελώς διαφορετικό από το άλλο, όσο περίεργο κι αν μας φαίνεται αυτό. Απλά ας το πούμε έτσι απλά, το ένα χρειάζεται το άλλο...
Στο ψητό τώρα!
Το Internet είναι ένα απίστευτα τεράστιο δίκτυο μηχανημάτων (όπως υπολογιστές,servers, κινητά τηλέφωνα, μονάδες gps, κονσόλες παιχνιδιών, κλπ).
Ουσιαστικά αποτελείται από τέτοια δια-συνδεμένα μηχανήματα.
Αυτό είναι το Internet και τίποτα παραπάνω!
Τώρα, αυτά τα δια-συνδεμένα μηχανήματα, για να αλληλοεπικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν δεδομένα, χρειάζονται κάποια πρωτόκολλα επικοινωνίας.
Φανταστείτε για παράδειγμα ένα πρωτόκολλο σαν μια εφαρμογή, που κάνει εφικτή την επικοινωνία μεταξύ δύο συστημάτων, πχ μεταξύ του υπολογιστή μου και ενός server (δηλ. δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να κάνουν μεταξύ τους κάποια δουλειά, πχ ανταλλαγή αρχείων).
Ένα τέτοιο πρωτόκολλο είναι το World Wide Web (ή αλλιώς www), το οποίο δεν είναι άλλο από αυτό που μας "σερβίρει" της σελίδες στον υπολογιστή μας!
Το World Wide Web εν συντομία το λέμε και Web...
Τι κάνει δηλαδή; "Είναι εγκατεστημένο" στον σέρβερ και μας στέλνει σε μια ειδική μορφή μία σελίδα στην οποία προσπαθούμε να μπούμε και ο υπολογιστής μας πάλι με τη βοήθειά του, μας την προβάλλει όπως πρέπει!
Άλλα πρωτόκολλα επικοινωνίας που επιτελούν διαφορετικό έργο, είναι τα FTP(για την ανταλλαγή αρχείων που προαναφέραμε), email, TELNET, κλπ
Οπότε ποια η διαφορά Internet vs Web εν συντομία;
Το Internet είναι τα αναμεταξύ τους διασυνδεμένα μηχανήματα, ενώ το Web μια "εφαρμογή"(δεν είναι εφαρμογή ακριβώς, απλά για λόγους κατανόησης...) που εξυπηρετεί σε ένα συγκεκριμένο τύπο επικοινωνίας αναμεταξύ τους και για την ακρίβεια στη "μετάδοση" και προβολή ιστοσελίδων.
 yahoo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου