Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Κλείνει η Λαϊκή Τράπεζα

Η διαφαινόμενη αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου και ο διαχωρισμός της σε καλή και κακή τράπεζα αναμένεται να καλύψει μεγάλο μέρος των 5,8 δισ. ευρώ που αναζητά η κυπριακή κυβέρνηση προκειμένου να έλθει σε συμφωνία με την τρόικα για την υπογραφή Μνημονίου και τη
λήψη του δανείου των 10 δισ. ευρώ.
Προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαδικασία είναι να ψηφιστούν οι σχετικές διατάξεις από την κυπριακή Βουλή, οι οποίες αναμένεται να περιλαμβάνουν το σπάσιμο των κυπριακών τραπεζών σε καλές και κακές. Εν συνεχεία το υγιές κομμάτι θα ανακεφαλαιοποιηθεί και θα πωληθεί σε ξένο επενδυτή.
Σε κάθε περίπτωση οι καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου είναι απολύτως διασφαλισμένοι , ενώ αντίστοιχα διασφαλισμένοι είναι και οι καταθέτες της Cyprus Popular Bank, καθώς οι καταθέσεις τους θα μεταφερθούν άμεσα σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα.
Το ενδιαφέρον που έχουν ήδη εκδηλώσει οι ελληνικές τράπεζες για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών είναι άμεσα συναρτώμενο με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας απόσχισης, μεταβίβασης και ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών ιδρυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου