Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Fitch: Κίνδυνος μετάδοσης της κυπριακής κρίσης

Αναπόφευκτη αύξηση του κινδύνου μετάδοσης της κυπριακής κρίσης επισημαίνει ο οίκος Fitch από οποιοδήποτε πακέτο βοήθειας προς την Κύπρο, που περιλαμβάνει «εισφορά σταθερότητας» επί
των τραπεζικών καταθέσεων.
Όπως εξηγεί ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, ο κίνδυνος για τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης δεν απορρέει από την αστάθεια που παρατηρείται στην Κύπρο, αλλά από την πρόταση επιβολής εισφοράς στις καταθέσεις, η οποία από μόνη της δημιουργεί «προηγούμενο» στη νομισματική ένωση.
«Η πρόταση επιβολής εισφοράς σταθερότητας, ακόμη και εάν αποσυρθεί, δημιουργεί ένα προηγούμενο, σύμφωνα με το οποίο οι μηχανισμοί διάσωσης με εμπλοκή των καταθετών καθίστανται αποδεκτό εργαλείο πολιτικής», σημειώνει στη σημερινή του ανακοίνωση.
Η απώλεια εγγυημένων καταθέσεων θα αποτελούσε ένα πρωτοφανές βήμα για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνης και ενδέχεται να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την αξιολόγηση των τραπεζών, καθώς εντείνει την αβεβαιότητα των επενδυτών, προειδοποιεί η Fitch.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου