Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

H νέα κρίση μέσα σε έναν πίνακα

Με μία φωτογραφική σύνθεση του Αλεξέι Μπουντάγιεφ κυκλοφόρησε το σημερινό φύλλο των «Moscow Times». Στη σύνθεση παρουσιάζονται -μέσω Photoshop βεβαίως-  η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ σε ρόλο πατρόνας σε
μαγειρείο, η Άνγκελα Μέρκελ σε ρόλο μέγαιρας, ο Αντώνης Σαμαράς με ευλύγιστη μέση υποκύπτων, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ στον ρόλο του πληθωρικού φεουδάρχη, ο Ολάντ σε αδιάφορη εκδοχή, στο βάθος ο Μπαρόζο ως ιησουίτης καλόγερος και ο Βλαντιμίρ Πούτιν με αλεπουδίσια φάτσα σε ρόλο Κυανοπώγωνα.
Κάπου γυρτός αλλά όχι αμελητέος, με ενδυμασία μπατιριμένου ψευτοαριστοκράτη, φιγουράρει ο Κάμερον εκ Βρετανίας ορμώμενος.
Η φωτογραφία - σύνθεση και το άρθρο σχολιάζουν τη στάση της Μόσχας έναντι της κυπριακής κρίσης και την έως και παρεξηγήσιμη συμπεριφορά του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος συντασσόμενος - κατόπιν εντολών του Κρεμλίνου βεβαίως - με το Βερολίνο, αρνήθηκε - όπως δήλωσε - να «βγάλει το φίδι από την τρύπα. Ως γνωστόν, άδοξα έληξαν οι συνομιλίες της κυπριακής πλευράς με τους Ρώσους, με τη Μόσχα να αποσύρεται από όλα τα ενεργά σενάρια για τη διάσωση της Κύπρου.
Η σύνθεση μεταφράζει σχεδόν με απόλυτη ακρίβεια τους ρόλους των πρωταγωνιστών στα δρώμενα και εκφράζει τα συναισθήματα θλίψης και πικρίας που προκαλούν οι χειρισμοί των ισχυρών, η οσφυοκαμψία των αδυνάτων και η αδιαφορία (Γαλλία) των προς το παρόν εκτός νυμφώνος.

2 σχόλια:

  1. Γιατί θάπρεπε ο Μετβέντεφ να βοηθήσει ανιδιοτελώς την Κύπρο ώστε να μην κλέψουν τα ρώσικα λεφτά; Γιατί θάπρεπε να «πάρει θέση» στην κατάργηση της Ευρωπαϊκής εγγύησης των καταθέσεων μέχρι 100.000 ΕΥΡΩ; Αλήθεια, μετά απ αυτό ποιος πιστεύει ότι εξακολουθεί να ισχύει αυτή η εγγύηση;Πόσο αξιόπιστη είναι η ΕΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θυμάμαι ακόμα να βουίζουν στα αυτιά μου κάποιες φανφάρες κάποιων, που θέλουν να λέγονται πολιτικοί στην Ελλάδα, ότι επί ΓΑΠ οι Κινέζοι και οι Ρώσοι μας έδιναν λεφτά και εμείς αντί να τα πα΄ρουμε προτιμήσαμε το μνημόνιο.

    Πόσο μας δούλευαν κάποιοι, ή πόσο βλάκες έχουμε για εκπροσώπους μας στην Βουλή.
    Και το ωραίο είναι, ότι υπάρχουν Έλληνες που πιστεύουν ακόμα, ότι αυτές οι δύο χώρες θα μας έσωναν, έτσι για την ψυχή της μάνας τους.

    Στην Κύπρο που ήθελε το 1/10 του δικού μας δανείου, έκλεισαν βαριές οι πόρτες της Ρωσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή