Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Συσκέπτονται εκτάκτως...

Εκτακτη σύσκεψη με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα έχει στη μία και μισή το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Η κυβέρνηση δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τους ευρωπαίους εταίρους για να κλείσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα μέχρι την Τρίτη, ενώ για το θέμα του δημόσιου τομέα, ζητήθηκε ευθέως να γίνουν απολύσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης.

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία του Σαββάτου» προετοιμάζει το έδαφος για την επίτευξη συμφωνίας στο επίμαχο ζήτημα, τονίζοντας ότι οι επίορκοι θα απολυθούν. Αφήνει, δε, ανοιχτό «παράθυρο» και για άλλες μειώσεις προσωπικού στο δημόσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται».
Σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης που μετείχαν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα στο άτυπο Eurogroup στο Δουβλίνο, η ελληνική αντιπροσωπεία δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις από τους εταίρους, που επισήμαιναν ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Τρίτη, τουλάχιστον για το ζήτημα του Δημοσίου, δεν θα μπορέσει να εκταμιευθεί έως το τέλος Απριλίου η δόση των 2,8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, οι κοινοτικοί αξιωματούχοι πλέον «απαιτούν» να υπάρξει μια συμφωνία, που θα περιλαμβάνει και τις «υποχρεωτικές αποχωρήσεις» των δημοσίων υπαλλήλων.
Ήτοι, οι δανειστές ζητούν να γίνει η διαπραγμάτευση για το σύνολο του «διαρθρωτικού ορόσημου» του Δημοσίου, δηλαδή απαιτούν να λάβουν αναλυτικά τα τριμηνιαία χρονοδιαγράμματα για τις αποχωρήσεις των υπαλλήλων έως το τέλος του 2014, και όχι μόνον για τους επίορκους, ή τους λεγόμενους κοπανατζήδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου