Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Μπαίνει δυνατά στο παιγνίδι ο δήμος

Μπαίνει για τα καλά ο δήμος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας στο παιγνίδι της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, μετά τις εξαγγελίες που έκανε πριν από λίγο ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός. Κατά τη διάρκεια του
Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ο Περιφερειάρχης Αττικής, ανακοίνωσε την χρηματοδότηση με το ποσό των 20 εκ. €, του νέου Γηπέδου της Α.Ε.Κ., μέσα από τον δήμο μας, από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής.
«Τηρήσαμε μία δέσμευση που είχαμε αναλάβει ως Νομαρχία Αθηνών και την υλοποιούμε σήμερα, ως αιρετή Περιφέρεια Αττικής. Ήταν μία δέσμευσή μας προς την ιστορική ομάδα της Α.Ε.Κ. και τον λαό της. Χρηματοδοτούμε με το ποσό των 20 εκ. €, που μπορεί να μην είναι ικανό για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά αποδεικνύουμε ότι, ως Περιφέρεια Αττικής, δε μένουμε στα λόγια. Σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, τη ΓΓΑ και την Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ., ένα όνειρο χιλιάδων φιλάθλων της Α.Ε.Κ. μπορεί να γίνει πραγματικότητα», είναι χαρακτηριστικά τα λόγια που χρησιμοποίησε ο κ. Σγουρός προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Η ένταξη του σημαντικού αυτού έργου από την Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιήθηκε μετά και την 1η Τροποποίηση του τρέχοντος Προϋπολογισμού Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Υπενθυμίζουμε πως έπειτα από αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό νέο για την ΑΕΚ θα ακολουθήσει αύριο η συνάντηση μεταξύ συνεργατών του Δημήτρη Μελισσανίδη και της Δημάρχου της πόλης μας, Εφης Γαϊτανά- Αποστολάκη με αποκλειστικό θέμα συζήτησης φυσικά το θέμα της ανέγερσης γηπέδου στην έκταση που υπήρχε το «Νίκος Γκούμας». 

5 σχόλια:

  1. Ειναι τουλαχιστον προκλητικο την εποχη που δεν υπαρχουν χρηματα για τις επισκευες των σχολικων κτηριων να χρηματοδοτηται η κατασκευη ενος ποδοσφαιρικου γηπεδου μιας ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ που θα ανηκει σε ιδιωτες και οχι σε ερασιτεχνικη ομαδα. Θα χρησιμοποιηται δε απο επαγγελματιες παικτες και οχι απο φορολογουμενους πολιτες στους οποιους ανηκουν τα 20 εκ.
    Σε δημοσιευμα αθλητικης εφημεριδας αναφερεται οτι δημιουργηθηκε η εταιρεια "δικεφαλος α.ε" η οποια θα αναλαβει την ανεγερση του γηπεδου και η ερασιτεχνικη ΑΕΚ θα περνει καποιο ποσοστο .Το γηπεδο ομως θα ανηκει σε α.ε. Δεν γνωριζω ποια νομικιστικη φορμουλα χρησιμοποιηται και καταστρατηγηται το παραχωρητηριο στο οποιο αναφερεται οτι ο χωρος ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΑΙ και οχι χαριζεται στην ΑΕΚ για αθλητικες και μονο εκδηλωσεις και οχι προς εκμεταλευση.
    Οπως και να εχει θα πρεπει αντι να πανηγυριζουμε να προβληματιστουμε για την ευκολια που ο κ. Σγουρος δινει χρηματα που δεν ειναι δικα του στον μεγιστανα κ. Μελισανιδη και στην παρεα του. Οσο για τον τροπο που το παρουσιαζει την δωρεα θυμιζει εντονα τις παλαι ποτε θρυλικες ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ εποχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aποτελεί πραγματικά πρόκληση όταν η Περιφέρεια δεν έχει τίποτε να επιδείξει στην ενίσχυση των ανέργων και των πολιτών που βρίσκονται σε ανέχεια, να "σκοτώνεται" να συμβάλλει οικονομικά με το 1/3 του κόστους μια ιδιωτική επιχείρηση για την κατασκευή εμπορικού κέντρου με γήπεδο, ενός πάμπλουτου επιχειρηματία!
      Ο Σγουρός είναι γνωστού παρελθόντος πολιτικού, αθλητικού..."Κόρυβος" κλπ, διαπλοκής με Μπόμπολα για τα σκουπίδια κ.α. Ας μην ξεχνάμε πως ήταν αυτός που είχε προθυμοποιηθεί και εξασφάλισε το 1.800.000 που ήθελε να δώσει ο Κόντος στον Κάκαβα...
      Με τα 20.000.000 θα μπορούσε η ερασιτεχνική να χτίσει αθλητικό παλάτι για όλα τα τμήματα της, μουσείο, πάρκινγκ, αθλητικό μαγαζί, ξενώνα για τους αθλητές και τις αποστολές κλπ. Αλλά βλέπεις αυτό δεν θα απέδιδε κέρδη σε... επιτυχημένους επιχειρηματίες και τραπεζίτες... και φυσικά θα έστελνε τον κόσμο στα μικρομάγαζα της πόλης για ψώνια και φαγητό, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θέλουμε...

      Για να δούμε και την θέση του Δήμου. Θα πει ναι δώσε τα λεφτά περιφέρεια να φτιαχτεί γήπεδο χωρίς εμπορικές χρήσεις;

      Διαγραφή
  2. Μάλλον ο Σγουρός ετοιμάζεται για τις επόμενες Βουλευτικές εκλογές και ψαρεύει τις ψήφους των ΑΕΚτζήδων.

    Τι άλλο να φανταστεί κανείς?

    Άραγε πόσα σχολεία θα εξοπλίζονταν με αυτά τα 20.000.000 ευρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι δακρύσαμε... Τώρα σας μάραναν τα σχολεία...τόσα χρόνια λυμαίνονται οι κεφλαιοκράτες και πραγματικοί δυνάστες του Λαού τα λεφτά μας και εσείς μια ζωή Πασοκ-ΝΔ και βόλεμα.. στην περίπτωση της ΑΕΚ επαναστατήσατε και θυμηθήκατε τα σχολεία και τα νοσοκομεία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πραγματικος και γνησιος αντιεξουσιαστης ειναι εναντια στο κεφαλαιο και σε οποιον το αντιπροσωπευει . Στην προκειμενη περιπτωση ειναι ο Μελισσανιδης και οι γυρω του επιχειρηματιες. Πριν γραψεις κατι να βαζεις το μυαλο σου (αν εχεις) να δουλεψει.

      Διαγραφή