Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ο σύλλογος γονέων 1ου ΓΕΛ διαμαρτύρεται

Για τη λειτουργία του σχολείου χωρίς την παρουσία σχολικών φυλάκων διαμαρτύρεται ο σύλλογος γονέων του 1ου ΓΕΛ της πόλης μας. Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας έχει ως εξής:
Εμείς, οι γονείς, πραγματικά ανησυχούμε για την ασφάλεια των παιδιών και του σχολείου, χωρίς την παρουσία σχολικών φυλάκων, τους οποίους θεωρούμε απαραίτητους για την ασφαλή λειτουργία του.
 Η παραβατικότητα, όσο βαθαίνει η κρίση, δυστυχώς αυξάνεται και στο σχολείο.
Με πρωτοβουλία μας, ως Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, κάναμε κάποιες κινήσεις ώστε να καταστήσουμε όσο το δυνατό ασφαλέστερο το χώρο του σχολείου μας για τα παιδιά μας.
Ενημερώσαμε και κοινοποιήσαμε επιστολές προς τη Δημοτική Αστυνομία για επιπλέον περιπολίες στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου.
Το ίδιο κάναμε και με την Αστυνομία. Από κοινού  ο Σύλλογος γονέων , ο Λυκειάρχης και ο Υποδιευθυντής του Γυμνασίου επισκεφθήκαμε το Αστυνομικό Τμήμα και κάναμε αίτημα προς το Διοικητή για πιο συχνές περιπολίες αστυνομικών στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου.
Επίσης κάναμε αίτημα προς το Δήμο για επιπλέον φωτισμό του προαύλιου χώρου, ούτως ώστε να απομακρυνθούν παραβατικά, εξωσχολικά άτομα, που συγκεντρώνονταν τα βράδια στο σκοτεινό προαύλιο. Ο Δήμος πραγματικά ανταποκρίθηκε και τον ευχαριστούμε, τοποθετώντας προβολείς στο προαύλιο.
Τέλος, περιφρουρήσαμε ως Σύλλογος γονέων με την προσωπική παρουσία μας αλλά και με τη συνδρομή των φυλάκων και των καθηγητών, εκδηλώσεις του σχολείου όπως συναυλίες, θεατρικά, μπαζάρ κλπ.
 Χωρίς σχολικούς φύλακες ποιος θα ελέγχει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από  το σχολείο;
Ποιος θα ανοίγει το σχολείο τα απογεύματα όπου γινόταν δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία, μαθήματα ξένων γλωσσών, αθλητικές δραστηριότητες;
Ποιος θα προστατέψει το σχολείο από πιθανή λεηλασία;
Ποιος θα πληρώσει τυχόν λεηλασίες και βανδαλισμούς;
Μήπως τελικά το οικονομικό κόστος θα είναι μεγαλύτερο;
Το μπαράζ επιθέσεων τα τρία τελευταία χρόνια κατά της δημόσιας και δωρεάν παιδείας δεν έχει τελειωμό.
Ταφόπλακα λοιπόν στο κοινωνικό κράτος και στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του. Ταφόπλακα στην Υγεία.
Ταφόπλακα στην Παιδεία.
Ταφόπλακα στον Πολιτισμό.
Ταφόπλακα και στην Ασφάλεια.

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση την Παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.»
                                                                                                                        Αδαμάντιος Κοραής

Ο Πρόεδρος                                                                                                  Ο Γραμματέας
Γ. Ανεμογιάννης                                                                                          Κ.Καλλιώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου