Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο- όλο το παρασκήνιο

Μπορεί να ψηφίστηκε αργά χθες το βράδυ το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το αποτέλεσμα όμως, δεν αποκλείεται να φέρει... ανακατατάξεις. Νωρίτερα, δε, υπήρξε έντονο παρασκήνιο που
προκάλεσε «χτυποκάρδι» στους υπουργούς και πολλές αλλαγές στις διατάξεις που υπέγραφαν.
Δυσαρέσκεια και αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ φέρνει η επιλογή του Πάρι Κουκουλόπουλου να καταψηφίσει το άρθρο 81 για τη δημοτική αστυνομία. Μία επιλογή που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει την αντικατάστασή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, δεδομένου ότι θεσμικά αυτός δεν είθισται να διαφωνεί με την κομματική γραμμή.

Το τι μέλλει γενέσθαι ασφαλώς είναι στη διακριτική ευχέρεια του Ευάγγελου Βενιζέλου, που δεν αποκλείεται, πάντως, να συναντήσει μεγάλη δυσκολία στην αντικατάστασή του, αφού προ εβδομάδων εισέπραξε αρκετές αρνήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έως ότου καταλήξει στον ένα και μόνο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάρι Κουκουλόπουλο.

Θέμα διαγραφής, πάντως, δεν φαίνεται να τίθεται για τον τελευταίο, πολλώ δε μάλλον για τον απόντα από την ψηφοφορία Απόστολο Κακλαμάνη, που θεωρείται «άλλης βαρύτητας» για το κόμμα. Εν τω μεταξύ, παρών στην ψηφοφορία ήταν τελικά ο Νίκος Σηφουνάκης (που υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο) παρά την περί του αντιθέτου ανησυχία που είχε επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επειδή δεν εμφανίστηκε στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των άρθρων. Αιτία ήταν η επίσκεψή του στο νοσοκομείο λόγω εξετάσεων στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί.

Η ανησυχία, όμως, δεν προέκυπτε μόνο από τις απουσίες, παρότι αυτές υπολογίζονταν από νωρίς σε δύο, ή και τρεις, αφού από την ψηφοφορία θα έλειπε ούτως ή άλλως ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, που έχασε χθες την μητέρα του, πιθανώς δε και ο Κώστας Κουκοδήμος που όμως προσήλθε και ψήφισε κανονικά. Αντίθετα, προέκυπτε κυρίως από τις διαφωνίες που διατυπώνονταν έως την τελευταία στιγμή, οδηγώντας τον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο να διαμηνύσει μέσω δημοσιογράφων ότι δεν είναι δυνατόν την τελευταία στιγμή να αποσυρθεί το μισό νομοσχέδιο. «Όποιος θέλει, δεν το ψηφίζει και αν είναι, πάμε σε εκλογές τον Άυγουστο» φέρεται να είπε, μετά από «πηγαδάκι» στο οποίο μετείχε, ακούγοντας τον Πάρι Κουκουλόπουλο να επιμένει στην απόσυρση των διατάξεων για τη δημοτική αστυνομία και το παρατηρητήριο στους ΟΤΑ.

Από τις τελευταίες νομοθετικές τροποποιήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη υπέρ των τρίτεκνων στο Δημόσιο, είχε «καλυφθεί» νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, αίροντας τις επιφυλάξεις του για τα άρθρα 80, 81 και 82 και υπερψηφίζοντας τελικά το πολυνομοσχέδιο, ενώ υπέρ ψήφισε και ο Νικήτας Κακλαμάνης που φερόταν ως «ύποπτος» για καταψήφιση κάποιων άρθρων τις προηγούμενες μέρες.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η απουσία από την ψηφοφορία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, που νωρίτερα είχε συγκρουστεί με τη ΝΔ, καθώς και η υπερψήφιση δύο άρθρων (14 και 30) από τέσσερις βουλευτές του κόμματος (Σπύρο Λυκούδη, Γρηγόρη Ψαριανό, Μαρία Γιαννακάκη και Μαρία Ρεπούση) και μόνο ενός (του άρθρου 14) από τους υπόλοιπους. Υπέρ του τελευταίου, αλλά και δύο επίσης άρθρων (105 και 106) ψήφισαν και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, μέλη της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης, που καταψήφισαν το υπόλοιπο πολυνομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου