Προσωπικά θεωρώ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ της Δημοκρατίας το ότι ένας προσωρινά κρατούμενος όπως ο Κ. Σακκάς, έπρεπε να κάνει απεργία πείνας που έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του, προκειμένου να πάψει να είναι προφυλακισμένος πέρα από
το ανώτατο όριο που θέτει ο νόμος. Επίσης είμαι πεπεισμένος ότι ο Κ. Σακκάς εμπλέκεται στα όσα αναφέρει το κατηγορητήριο. Πολίτης είμαι κι έχω κάθε δικαίωμα να έχω άποψη. Αλλά σε μια δημοκρατία, ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ αποφασίζουν για τέτοια ζητήματα τα δικαστήρια, όχι οι πολίτες. Κι αποτελεί, επαναλαμβάνω, ΞΕΦΤΙΛΑ να λέει -με τον τρόπο του- το κράτος στον Σακκά "εντάξει μωρέ, ξεπεράσαμε το όριο προσωρινής κράτησης, το ξέρουμε, αλλά αφού σε θεωρούμε ένοχο, μην το κάνεις και θέμα, έτσι κι αλλιώς μέσα θα σε στείλει και το δικαστήριο".
Επαναλαμβάνω ότι θεωρώ ως πολίτης τα επιβαρυντικά στοιχεία καταλυτικά. Αλλά περιμένω από μια ευνομούμενη Πολιτεία να μην φέρεται όπως οι τρομοκράτες. Κρυμμένοι πίσω από τον τοίχο, οι "επαναστάτες του ποπού" για να μην το πω όπως πρέπει, περιμένουν ένοπλοι το άοπλο θύμα τους για να "επαναστατήσουν". Η δύναμη της Δημοκρατίας είναι ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ με τους τρομοκράτες. Γι αυτό ο Σακκάς έπρεπε να αποφυλακιστεί την επόμενη μέρα από εκείνη που έφρασε στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο προφυλάκισης. Κι όχι να κάνει απεργία πείνας για να εφαρμοστούν από την Πολιτεία, οι νόμοι της Πολιτείας. Τέτοιες ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ συμπεριφορές εκτρέφουν περιθωριακές ομάδες, που ευλόγως λένε "αν η πολιτεία δρα ως κακοποιός, γιατί όχι κι εγώ;"
Απίστευτα πράγματα...
Εύγε κύριε Διαμαντή
ΑπάντησηΔιαγραφή