Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Πώς λειτουργεί το e-alitheia.gr

Καθώς ολοκληρώνεται η δοκιμαστική περίοδος λειτουργίας του νέου μας ιστοτόπου, που βρίσκεται στη διεύθυνση www.e-alitheia.gr, είναι ώρα να εξηγήσουμε πώς θα ενημερώνεστε και πώς θα συμμετέχετε με τη γνώμη και
την άποψή σας.

Αρχίζω με μια παραδοχή: Σήμερα μπορεί κανείς να βρει στο Ιντερνετ χιλιάδες ειδήσεις καθημερινά. Ειδικά εάν μιλάει και μια ή περισσότερες από τις διεθνείς γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά κλπ) πραγματικά μπορεί να μην κάνει τίποτε άλλο στην καθημερινότητά του, παρά μόνο να διαβάζει ειδήσεις και αναλύσεις. Πολλές ειδήσεις είναι ψεύτικες, πολλές αναλύσεις είναι ατεκμηρίωτες. Αλλά μέσα στον ωκεανό, είναι πολύ δύσκολο να το ξεχωρίσει κανείς.  


Έτσι εμείς αποφασίσαμε να επιλέγουμε για σας ένα μείγμα ειδήσεων, αναλύσεων και προβλέψεων, που θα μπορούν να σας κρατούν ενήμερους και -κατά το δυνατόν- να σας δίνουν ερεθίσματα για σκέψη και διαμόρφωση με κριτικό τρόπο της εικόνας που έχετε για τα θέματα αυτά. 


Χωρίσαμε τις αναρτήσεις μας στις παρακάτω κατηγορίες, τις οποίες μπορείτε να βρείτε τόσο στην κίτρινη μπάρα της αρχικής σελίδας, όσο και στις στήλες που συναντάτε όταν κατεβείτε λίγο πιο κάτω στην αρχική σελίδα. 
Οι κατηγορίες είναι: 
Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα, με ειδήσεις, σχόλια και παρεμβάσεις για τα τοπικά τεκταινόμενα
Ελλάδα, με αντίστοιχο υλικό για την πολιτική και την κοινωνική ζωή της χώρας,
Ευρώπη, γιατί είναι πια απαραίτητο να ενημερωνόμαστε για όσα γίνονται στην υπόλοιπη Ευρώπη, που μας επηρεάζουν άμεσα, 
Οικονομία, για ευνόητους λόγους...
Καλλιέργεια, που μέσα περιλαμβάνει την Παιδεία, τις Ιδέες ,τα βιβλία, το θέατρο και τον κινηματογράφο, αλλά και τη μουσική,
Lifestyle, όπου βρίσκετε αναρτήσεις για θέματα που αφορούν στον ελεύθερο χρόνο μας, σε πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζουμε, σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής μας.
Προς το Αύριο, μια στήλη με ειδήσεις που μας προετοιμάζουν για το μέλλον που έρχεται- μια εφεύρεση, μια μελέτη για το πού πάει η ιατρική επιστήμη, μια αναφορά σε μια νέα ανακάλυψη, είναι ειδήσεις που τις βρίσκετε στη στήλη "προς το αύριο".
Τέλος, μια στήλη στα αγγλικά, για όσους επιλέγουν την αγγλική για να ενημερωθούν.
Επίσης υπάρχει μια σύνδεση με τον παρόντα ιστότοπο, το πολύ γνωστό σε όλους σας blog της "Αλήθειας" που θα συνεχίσει να αναρτά κείμενα, όχι όμως με τη συχνότητα και τη φυσιογνωμία που είχε ως τώρα.

Όσο για τα σχόλια,  στο  www.e-alitheia.gr θα έχετε όλη τη δυνατότητα να καταθέτετε τις απόψεις σας για κάθε ανάρτηση που γίνεται στον ιστότοπο, ελεύθερα κι ανεμπόδιστα όπως συνέβαινε κι εδώ, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υβρίζουν, δεν θα προσβάλλουν και δεν θα καταρρακώνουν την προσωπικότητα κανενός. Τα δεδομένα είναι τα ίδια με όσα ίσχυαν εδώ: μπορείτε να αρθρογραφείτε με το επώνυμό σας, ή με ένα ψευδώνυμο, ή και ως "ανώνυμος". Όπως εσείς επιλέγετε. Κάθε σχόλιο θα ελέγχεται από κάποιον εκ των διαχειριστών και, εφόσον δεν εμπίπτει σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες, θα αναρτάται αμέσως. Όπως γίνεται κι εδώ.

Τι θέλουμε να πετύχουμε; Θέλουμε να συνδυάσουμε για δικό σας λογαριασμό την τοπική ενημέρωση με μια γενικότερη ενημέρωση, που όμως δεν θα χάνεται στους ωκεανούς των εκατοντάδων ειδησεογραφικών σελίδων. Θα προσπαθήσουμε να "μαζέψουμε" εδώ την ενημέρωση που σας καλύπτει -στον μεγαλύτερο βαθμό-. Γι αυτό, κάθε παρατήρησή σας που μπορεί να συμβάλλει σε αυτή μας την προσπάθεια είναι ειλικρινά πολύτιμη. 


4 σχόλια:

  1. αφού είσαι ακόμη υπό διαμόρφωση, μια παραγγελιά: βάλε rss feed στο νέο σάιτ και καλό φθινόπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τα παιδιά. Επίσης καλό φθινόπωρο και καλό χειμώνα - μόνον έτσι θα είναι καλό και το (επόμενο) καλοκαίρι. Σε αυτή τη φάση δεν θα έχουμε rss feed γιατί στην πραγματικότητα ο ιστότοπος δεν είναι τεχνικά υπό διαμόρφωση, έχει ολοκληρωθεί. Το δοκιμαστικό μέρος αφορά στο content, όχι στο τεχνικό κομμάτι.

      Διαγραφή
    2. χμ, κρίμα. Είναι αρκετοί αυτοί που χρησιμοποιούν το rss για να παρακολουθιύν τις ενημερώσεις από μια γκάμα ιστοσελίδων. Αντιλαμβάνομαι ότι έτσι δεν περνούν από τις διαφημίσεις, αλλά είναι πολύ πρακτικό. Προσωπικά, δύσκολα θα το παρακολουθήσω χωρίς rss (άσε που και οι διαφημίσεις είναι κάτι που όσοι θέλουν εύκολα μπλοκάρουν με το AdBlock).

      Διαγραφή
    3. Γιατί δεν δοκιμάζεις να γραφτείς στο newsletter; Θα σου έρχονταιι μια φορά την ημέρα όλες οι ειδήσεις στο mail σου κι εσύ θα αποφασίζεις ποια θα διαβάσεις και πού θα παρέμβεις

      Διαγραφή