Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ανήσυχη ηρεμία στη Νέα Προοπτική

Αναμονή, ανησυχία αλλά και ηρεμία κυριαρχούν στους κόλπους του συνδυασμού που νίκησε στις επαναληπτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής. Οι εκκρεμότητες στη Νέα Προοπτική είναι πολλές και, όσο δεν μπαίνουν σε μια σειρά, δημιουργούν ανήσυχη προσμονή. Ας τα πάρουμε ένα ένα:

Στις 11 το πρωί της Δευτέρας οι 12 σύμβουλοι της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Χαλκηδόνας μαζεύονται για να εκλέξουν τον διάδοχο του Γιώργου Αποστολάκη, μέχρι το τέλος του 2010, όταν οι δυο Δήμοι ενοποιούνται και αναλαμβάνει επίσημα η Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη τη θέση της Δημάρχου. Μέχρι τώρα η εκλεγμένη Δήμαρχος δεν έχει κάνει καμία κίνηση για να συστήσει στους "12" ποιον ή ποιαν εκείνη θα ήθελε να εκλέξουν. Πρόκειται για την πρώτη ευκαιρία για την Έφη Αποστολάκη να δείξει σε όλους, και πρώτα από όλους στους πιο άμεσους συνεργάτες της, πόσο είναι αποφασισμένη να ελέγξει τις εξελίξεις, να διοικήσει ουσιαστικά τον ενοποιημένο Δήμο και τη Νέα Προοπτική.

Ακολούθως, οι 20 εκλεγμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και η νέα Δήμαρχος έχουν ένα μήνα -ίσως λιγότερο, αν υπολογίσει κανείς τη χαλαρότητα των εορταστικών ημερών- προκειμένου από τη μια μεριά να ενημερωθεί η νέα επικεφαλής του Δήμου κι από την άλλη να κατανείμει ρόλους και αρμοδιότητες.

Ήδη διαμορφώνονται διάφορα στρατόπεδα: Πρώτα οι "Χαλκηνοδιώτες" που αισθάνονται κοντύτερα από ότι οι "Φιλαδελφειώτες" στο DNA του συνδυασμού και στον εκλιπόντα Γιώργο Αποστολάκη. Χωρίς να το λένε ανοικτά, αισθάνονται ότι πρέπει να παίξουν ένα πρωταγωνιστικό ρόλο κι όχι το ρόλο του "μικρού συγγενή", με δεδομένο το μέγεθος της Χαλκηδόνας σε σχέση με αυτό της Φιλαδέλφειας.

Δεύτερος διαχωρισμός που από τα πράγματα δημιουργείται, είναι αυτό των "παλιών" απέναντι στους "νέους. Όσοι σε Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα έχουν ασκήσει διοίκηση, αισθάνονται ότι είναι πιο κατάλληλοι να στηρίξουν την Έφη Αποστολάκη, μέχρις ότου αυτή μπει για τα καλά στο πετσί της νέας της ιδιότητας. Σήμερα ως το μεσημέρι τέτοιες συζητήσεις ακουγόντουσαν σε τουλάχιστον τρία "πηγαδάκια" στις δυο πόλεις.

Και θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου