Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Όλο το παρασκήνιο των εξελίξεων τη Νέα Προοπτική

Το ρεπορτάζ που έχουμε κάνει για σας είναι -όπως πάντα- πλήρες και μη επιδεχόμενο αμφισβήτησης (όποιος θέλει να το αμφισβητήσει, ας κοπιάσει, εδώ είμαστε να τον ακούσουμε). Θα τα πούμε -μάλλον θα τα γράψουμε- με κάθε λεπτομέρεια, με στοιχεία και ονόματα. Έστι θα είστε πλήρως ενήμεροι για όλα όσα έγιναν το τελευταίο 48ωρο στους κόλπους της Νέας Προοπτικής, που οδήγησαν στην επιλογή της Εύης Γαϊτανά- Αποστολάκη ως υποψήφιας Δημάρχου κι αντιπάλου του Χάρη Τομπούλογλου την προσεχή Κυριακή. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Όλα άρχισαν στον "Κένταυρο"

Αμέσως μετά τον αδόκητο χαμό του Γιώργου Αποστολάκη, οι ζυμώσεις ξεκίνησαν στο εσωτερικό της Νέας Προοπτικής. Περισσότεροι από πέντε ήταν οι δελφίνοι, με πρώτον βέβαια τον Παντελή Γρετζελιά, ο οποίος σε συγκέντρωση δικών του ανθρώπων στον Κένταυρο, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της παράταξης. Παράλληλα άρχισαν να κινούνται, περισσότερο ή λιγότερο εμφανώς, και οι Κουτσάκης, Παπανικολάου, Παπακώστας, Κότσιρας, Χωρινός, είτε για τον εαυτό τους, είτε για δικό τους άνθρωπο.

Ξεκίνησε τις συζητήσεις πολύ νωρίς

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε σήμερα, οι πρώτες σκέψεις, ίσως και συζητήσεις του Παντελή Γρετζελιά με την Εύη Γαϊτανά- Αποστολάκη έγιναν από νωρίς την Τρίτη, δηλαδή την επομένη της απώλειας του Γιώργου Αποστολάκη. Επειδή φαίνεται πως οι σχετικές συζητήσεις δεν έληξαν αμέσως, οι στενοί συνεργάτες του Γρετζελιά έλεγαν όλη την Τρίτη έξω από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού ότι ο πρώην δήμαρχος της Φιλαδέλφειας δικαιούται να έχει γνώμη και να θέσει υποψηφιότητα, προκαλώντας την αντίδραση άλλων, ακόμα και μέσα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Από τη δυάδα, στη μονάδα

Χθες, Τρίτη, το βράδι, φαινόταν προς τα έξω -κι εμείς εδώ το γράψαμε- ότι ο πιθανότερος διάδοχος του Αποστολάκη θα ήταν ένας εκ των Γρετζελιά και Παπανικολάου. Οι υπόλοιποι είχαν υποχωρήσει, πλην ίσως του Κουτσάκη, που επέμενε για τον εαυτό του.

Η σημερινή μέρα, η Τετάρτη, ήταν μια μέρα δύσκολη, λόγω της κηδείας του Αποστολάκη. Λίγο πριν ή λίγο μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία, ο Παντελής Γρετζελιάς φαίνεται ότι πέτυχε να πείσει την Εύη Γαϊτανά- Αποστολάκη να ηγηθεί του συνδυασμού. Έτσι, αποφασίστηκε να μιλήσει πρώτος, να προτείνει τη σύζυγο του εκλιπόντος και να λήξει χωρίς άλλες διαδικασίες και τριβές η όλη εκδήλωση.

Η Χαλκηδόνα αποφάσισε, αλλά δεν πρόλαβε

Η ομάδα της Χαλκηδόνας, όμως, είχε αποφασίσει νωρίτερα ότι έπρεπε να κάνει τη δική της πρόταση, επιλέγοντας κάποιον από τα μέλη του συνδυασμού. Όταν τέθηκε το ζήτημα του ποιος ενδιαφέρεται, είχαμε τρεις προτάσεις: Την αυτοπρόταση του Κουτσάκη και τις προτάσεις των Καραβία και Μαυράκη- Φίλου. Τελικά οι 27 της Χαλκηδόνας στήριξαν με συντριπτική πλειοψηφία την υποψηφιότητα της Μαυράκη- Φίλου κι ετοιμάστηκαν να κάνουν τη σχετική πρόταση στην ολομέλεια του συνδυασμού. Η "σφικτή" διαδικασία, όμως, που είχε επιλεγεί, το όνομα της συζύγου του Αποστολάκη, ο συναισθηματισμός που κυριάρχησε και η δια χειροκροτημάτων συγκατάνευση δεν επέτρεψαν στους Χαλκηδονιώτες να υποβάλλουν την πρότασή τους. Άλλωστε, λίγο αργότερα, στο εκλογικό κέντρο της Νέας Προοπτικής, η Μαυράκη- Φίλου μιλούσε συγκινημένη με τα καλύτερα λόγια για την νέα επικεφαλής του συνδυασμού.

Ο ρόλος του επίσημου ΠΑΣΟΚ

Και γι αυτό μάθαμε, αλλά.... δεν θα τα γράψουμε όλα σήμερα. Κι αύριο, μέρα είναι!

9 σχόλια:

  1. Με λίγα λόγια επιβεβαιονονται όσοι βλεπουν τον Παντελή πίσω απόλα... Μίλησε πρώτος και έκανε μια πρόταση που θα είχε την αποδοχή όλων!

    Δε φημίζεται για την ενωτικότητά του ο εν λόγω κύριος... ανατρίχιασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη γάτα ο Παντέλαρχος. Συναισθηματική ψήφος, όλοι θα τσιμπήσουν. Η χήρα δεν έχει δυνατότητα να πάρει τόσο σοβαρές αποφάσεις, το πένθος χρειάζεται χρόνο και εκείνη ακόμα δεν έχει καταλάβει τί τυφώνας χτύπησε το σπίτι της. Που σημαίνει, έρμαιο οι πόλεις μας στον Παντέλαρχο. Τέλεια. Όσο πάει και καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.stifora.gr/article.php?id=34234

    Ο Γρεντζελιας οχι μονο ειναι πισω απ'ολα, αλλα ειναι και ο ηθικος αυτουργος του θανατου του ανθρωπου αυτου. Πηραν τα μυαλα του αερα με τους 1700 ψηφους που πηρε και εκβιαζε τον Αποστολακη απο την Κυριακη το βραδυ. Τον εσκασε τον ανθρωπο.

    Δεν σταματησε ομως εκει, επρεπε να πιεσει και τη χηρα να βγει μπροστα γιατι ήξερε πως οποιον αλλο και να εβαζε (και κυριως τον εαυτο του), τις ειχε χαμενες τις εκλογες. Πως την επεισε δεν ξερω, ακουσα οτι υπηρχαν και οικονομια στη μεση.

    Που θα φτασει η ματαιοδοξια αυτου του ανθρωπου? Αισχος!!!!

    Εγω δεν εχω αποφασισει ακομα τι θα κανω, ή θα παω εκδρομη ή θα ψηφισω Τομπουλογλου, παντως Γρετζελια, ουτε για πλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως διαχειριστής αυτού του blog θεωρώ πέρα από την όποια πολιτική αντιπαράθεση, την εκτίμηση ότι ο Γρετζελιάς είναι " ηθικός αυτουργός" της απώλειας Αποστολάκη. Έλεος, τα πολιτικά ας μην τα μπλέκουμε με τους θανάτους. Διαμαντής Σειτανίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απογοητευμένος Πασόκος11 Νοεμβρίου 2010 στις 11:00 π.μ.

    Από πού να το αρχίσει και πού να το τελειώσει κανείς.

    Ας ξεκινήσουμε από το θλιβερό κωμικοτραγικό show στην κηδεία όπου βγήκε να εκφωνήσει επικήδειο ποιός ο Πρωτόπαππας λέγοντας ότι "υπάρχουν και έντιμοι πολιτικοί". Δεν προτίθεμαι να αμφισβητήσω την εντιμότητα του εκκλιπόντος ωστόσο το να μιλάει για εντιμότητα ο Πρωτόπαππας μόνο γέλιο προκαλεί.

    Πάμε στα βραδινά τώρα. Η επιλογή της χήρας να τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού είναι ό,τι αισχρότερο μπορούσε να σκαρφιστεί κάποιος. Εμπεριέχει σαφέστατα το στοιχείο του συναισθήματος. Μόνο που η πολιτική και η διοίκηση ενός δήμου, ειδικά στις καλλικρατικές και μνημονιακές συνθήκες, δεν έχει σχέση με το συναίσθημα.

    Απεδείχθη περίτρανα πως η μεγάλη πλειοψηφία των πρωτοκλασσάτων στελεχών της «νέας προοπτικής» είναι μια παρεούλα που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην εξουσία αδίστακτα.

    Εντελώς ψύχραιμα και αμιγώς πολιτικά ερωτώ: Τί σηματοδοτεί η Κα Γαϊτανά; Ποιά η πολιτική της κατάρτιση; Πόσο σχέση έχει με την τοπική κοινωνία και πραγματικότητα;

    Λυπάμαι ειλικρινά για την θλιβερή τυμβωρυχία και ελπίζω ο κόσμος να μαυρίσει τους μαυρόψυχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μας είναι πρωτάκουστα και δυστυχώς κατάπτυστα. Το ότι κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη θλίψη, τον συναισθηματισμό και την ευαισθησία των δημοτών είναι τουλάχιστον λυπηρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άντε, να δώσω και ρεπορτάζ. Αυτή την ώρα ο Παντελής Γρετζελιάς δίνει συνέντευξη σε τηλεοπτικό συνεργείο του Αlpha, μπροστά στο Beka cafe.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμείς οι παλιοί Χαλκιδονιώτες δεν ψηφίσαμε νέα προοπτική, ψηφίσαμε τον ΓΙΩΡΓΟ,τον ΦΙΛΟ,τον ΑΝΘΡΩΠΟ,τον ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟ.Τώρα που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι,βρήκαν την ευκαιρία τα κοράκια της εξουσίας να ορμήξουν.Βρέθηκα την ώρα της "εκλογής" της Εφης στο πνευματικό της Νέας Χαλκηδόνας και την είδα.Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι ακόμη και τωρα δεν έχει καταλάβει τι έκανε.Α ρε ΠΑΝΤΕΛΗ η ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ μας, εχει μάθει για το έργο σου και για το ύφος σου.Έστω και δια της τεθλασμένης που ακολουθείς ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ.Και ο ΓΙΩΡΓΟΣ για ένα λόγο σε έβαλε στον συνδιασμότον οποίον κι εσύ και οι περισσότεροι απο εμάς τον ξέρουμε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή