Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Με το μάτι στην κούρσα της διαδοχής...

Όσο η σορός του Γιώργου Αποστολάκη θα βρίσκεται στην Αγία Ευφημία ή στο δρόμο για την τελευταία του κατοικία, δεν θα μιλήσουμε για τη διαδοχή, από σεβασμό στη μνήμη του εκλιπόντος. Τώρα, όμως, μπορούμε να γράψουμε όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ που κάνουμε συνεχώς, μέρα και νύχτα. Λοιπόν: ως τώρα διαμορφώνονται οι εξής τρεις τάσεις: η πρώτη τάση προτείνει να μην εκλεγεί διάδοχος του Αποστολάκη σήμερα, αλλά να πάει ο συνδυασμός ως έχει στις εκλογές -με ντε φάκτο επικεφαλής τον πρώτο σε ψήφους Παντελή Γρετζελιά και στη συνέχεια να εκλεγεί ο νέος ηγέτης του συνδυασμού, ΑΝ χρειαστεί. Η δεύτερη τάση προτείνει άμεση εκλογή του διαδόχου του Αποστολάκη σήμερα μετά την κηδεία, ανάμεσα στα στελέχη της Νέας Προοπτικής. Και η τρίτη τάση προτείνει να υποδειχθεί προσωπικότητα εκτός συνδυασμού για την ηγεσία του (ακούστηκαν τα ονόματα των Κόντου και Μάλλιου).

Σταύρος Κόντος: θα αποτελούσε γελοιοποίηση των εκλογών

Ο Δήμαρχος της Φιλαδέλφειας Σταύρος Κόντος διάβασε το ρεπορτάζ μας, επικοινώνησε μαζί μας και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο μας τόνισε ότι δεν αντιμετώπισε ούτε αντιμετωπίζει τέτοιο ζήτημα. Πρόσθεσε ότι ουδέποτε ετέθη υπόψη του παρόμοια σκέψη και υποστήριξε ότι, αν ετίθετο πέραν μιας συζήτησης καθαρά θεωρητικής, θα αποτελούσε γελοιοποίηση της εκλογικής διαδικασίας.

Τα πρόσωπα

Από πλευράς προσώπων, μετά το αρχικό ξάφνιασμα από την απώλεια Αποστολάκη, κι αφού "περπάτησαν" από πέντε ως οκτώ ονόματα για τη διαδοχή, τις τελευταίες ώρες φαίνεται ότι δυο είναι οι πιθανότεροι διάδοχοι του αδικοχαμένου Γιώργου Αποστολάκη: ο Παντελής Γρετζελιάς και ο Νίκος Παπανικολάου.

Στα βασικά όπλα του Γρετζελιά συμπεριλαμβάνονται η πολιτική τοποθέτηση και η δημαρχιακή εμπειρία, ενώ ο Παπανικολάου πλεονεκτεί στην ιδιότητα του πιο στενού συνεργάτη του Αποστολάκη καθώς και στο ότι η παρουσία του δεν προκαλεί αντισυσπειρώσεις.

Φυσικά, σε τέτοιες περιπτώσεις έντασης και αιφνιδίων, τραγικών εξελίξεων, καμία έκπληξη δεν μπορεί να αποκλειστεί, ακόμα και την τελευταία ώρα...-

3 σχόλια:

  1. «Ο Παπανικολάου πλεονεκτεί στην ιδιότητα του πιο στενού συνεργάτη του Αποστολάκη καθώς και στο ότι η παρουσία του δεν προκαλεί αντισυσπειρώσεις».

    Είστε σίγουροι;
    Δεν νομίζω!

    1ον: Βαρύνεται με το θέμα της αγοραπωλησίας της κάβας.
    2ον: Είναι πρώην χρυσαυγίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απογοητευμένος Πασόκος10 Νοεμβρίου 2010 στις 11:53 π.μ.

    Η καλύτερη λύση, μιας και ψάχνουν για προσωπικότητα εκτός συνδυασμού, είναι ο προ 25ετίας δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας: O Χρήστος Παπαδόπουλος της «εταιρείας δολοφόνων» για δύο λόγους:

    1ον: Έχει εμπειρία διοίκησης μιάς πόλης

    2ον: Γνωρίζει πάρα πολύ καλά πολλούς από τον συνδυασμό της «Νέας Προοπτικής». Πολλοί άλλωστε (ας μην πούμε ονόματα, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν) ήταν αποδέκτες κληρονομιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή