Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Πότε θα απολαύσουμε ποδηλατόδρομους και στη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα;

Πεζόδρομο -και μικρότερους πεζόδρομους-  έχουμε δόξα τω Θεώ. Δυνατότητα να δημιουργήσουμε ποδηλατόδρομο ακόμα και στην άκρη της Δεκελείας, επίσης έχουμε, έχει ήδη συζητηθεί από τοπικούς αξιωματούχους. Γιατί, δηλαδή, πρέπει να καθυστερούμε τη δημιουργία τέτοιων ποδηλατόδρομων, ώστε και το αυτοκίνητο να περιορίσουμε, και την σωματική μας άσκηση και την ευχαρίστηση από την πόλη μας να απολαμβάνουμε.

Το ποδήλατο ως μέσω μεταφοράς και σωματικής άσκησης  τίθεται μακροχρόνια, ως στόχος  από  το υπουργείο υγείας και γι' αυτό σε πρώτη φάση μέσα από πιλοτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί σε μεγάλα πάρκα της Αθήνας και άλλων δήμων του Λεκανοπεδίου, με πρώτο το Πεδίο του Άρεως μετά την ολοκλήρωση των έργων, προκειμένου οι κάτοικοι της πρωτεύουσας αρχικά και μετά στην υπόλοιπη Ελλάδα να έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται διατηρώντας σε φόρμα το σώμα τους. Παρόμοιοι χώροι για ελεύθερο ποδήλατο, θα δημιουργηθούν στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και στο Ολυμπιακό χωριό.

Η ιδέα ανήκει στον κ. Αηδόνη, υφυπουργό υγείας, και σε πρώτη φάση τα ποδήλατα που που δοθούν θα είναι δωρεάν. Αν μετά από έξι μήνες διαπιστωθεί ότι τελικά το μέτρο του ποδηλάτου αξιοποιείται στο έπακρο, τότε θα δημιουργηθούν σε κάθε δρόμο ξεχωριστές λωρίδες για ποδήλατο ως μέσω μεταφοράς σε όσους το επιθυμούν.Παράλληλα και η Τίνα Μπιρμπίλη ανακοινώνει  ξεχωριστές διαδρομές ποδηλάτου 40 χιλιομέτρων στο κέντρο της Αθήνας,  από την Κηφισιά μέχρι και τη Γλυφάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου