Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Παραμύθια για το χιονισμένο σαββατοκύριακο

Καθώς διανύουμε το πρώτο χιονισμένο σαββατοκύριακο του φετινού χειμώνα, προτείνουμε εδώ να διαβάσετε στα παιδιά σας (ή στα εγγόνια σας, ή στον... εαυτό σας ή στην καλή σας/στον καλό σας) χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Αν υπάρχει αναμένο τζάκι ενώ έξω λυσσομανάει ο χιονιάς, ακόμα καλύτερα. Το ημίφως, προσθέτει την απαραίτητη μαγεία στη χριστουγεννιάτικη αφήγηση. Έτοιμοι; Πάμε λοιπόν:

Πρώτη μας εισήγηση, ο μεγάλος Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: έχει γράψει μπόλικα διηγήματα με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο. Συνιστούμε ενθέρμως να ξεκινήσετε με το "Στο Χριστό, στο Κάστρο" και μετά να περάσετε στο "Γουτού, γουπατού" με τον αμίμητο Ταπόη, που έκλεβε τα κέρματα των πιτσιρικάδων οι οποίοι έλεγαν τα κάλαντα στο νησί.

Αν προτιμάτε κάτι πιο συγκινητικό από τον Παπαδιαμάντη (κομμάτι δύσκολο...), ξεφυλλίστε "Το Κοριτσάκι Με Τα Σπίρτα", all time classic Παραμύθι των Χριστουγέννων. Και τέλος, αν σας αρέσει, περάστε στον θαυμαστό κόσμο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του Καρόλου Ντίκενς, των αδελφών Γκριμμ, που -όλοι αυτοί- έχουν γράψει αριστουργήματα.

Κι αν δεν τα έχετε πρόχειρα στη βιβλιοθήκη σας, κάντε ένα googlάρισμα και θα τα βρείτε σίγουρα στην οθόνη του υπολογιστή σας. Αν θέλετε, τα διαβάζετε από εκεί. Αν όχι, κάνετε ένα print out και... καλή διασκέδαση στο χιονισμένο σαββατοκύριακο, με το βοριά να λυσσομανάει έξω κι εσάς μαζί με όσους αγαπάτε μέσα, στη ζέστη του καλοριφέρ ή του τζακιού, πάνω στα ζεστά χαλιά, με τις πιο ζεστές αγκαλιές.

Ερχεται το πνεύμα των Χριστουγέννων, τρέχοντας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου