Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Πετυχημένη η γιορτή της παιγνιοθήκης ΑΜΕΑ του Δήμου Φιλαδέλφειας

Πλημμύρισε από αγάπη, ζεστασιά, γιορτινά τραγούδια και χαμόγελα η Λέσχη- Παιγνιοθήκη ΑμεΑ του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που με πολύ μεράκι ετοίμασαν τα παιδιά, οι εθελόντριες και το προσωπικό της Παιγνιοθήκης.

Οι νέοι και οι νέες που ωφελούνται από τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, με τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό τους, χάρισαν χαμόγελα στους γονείς και τους φίλους τους που είχαν κατακλύσει την όμορφα στολισμένη, ζεστή και φιλόξενη αίθουσα της Παιγνιοθήκης. Οι νέοι και οι νέες τραγούδησαν τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια με την καθοδήγηση της μουσικού Κατερίνας Νικολούτσου, η οποία προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια τις πολύτιμες υπηρεσίες της με πρωτοβουλία και οικονομική στήριξη της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και υπεύθυνης της Παιγνιοθήκης, Ρούλας Κοσμά. Την γιορτή ομόρφυναν με τη συμμετοχή τους η παιδική χορωδία του «Μουσικού Παράθυρου», καθώς και η μουσικός Γκέρυ Τσεκούρα που έχει αναλάβει τη διδασκαλία μουσικών οργάνων στα παιδιά. Ιδιαίτερα ευχάριστο στιγμιότυπο της βραδιάς ήταν η έλευση του Άγιου Βασίλη, που φορτωμένος δώρα, μπήκε στην αίθουσα και σκόρπισε χαρά και ενθουσιασμό στους νέους.

Το κοινό υποδέχτηκε η υπεύθυνη της Παιγνιοθήκης, κ. Ρούλα Κοσμά, η οποία εμφανώς συγκινημένη έκανε αναδρομή στα τελευταία 4 χρόνια της επαναλειτουργίας της Παιγνιοθήκης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «μέσα σ’ αυτόν το χώρο είδαμε να συντελούνται μικρά θαύματα, είδαμε να ανατέλει η ελπίδα, είδαμε παιδιά με προβλήματα να ανθίζουν και να χαμογελάνε ξανά. Αυτή η όμορφη οικογένεια των παιδιών της Παιγνιοθήκης, μας έδεσε συναισθηματικά. Προσφέραμε και εισπράξαμε αγάπη και μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα δημιουργικών δραστηριοτήτων, δράσεων και ψυχοκοινωνικής στήριξης με την ουσιαστική συνδρομή άξιων, άρτια καταρτισμένων και έμπειρων επιστημονικών συνεργατών, γίναμε παράδειγμα, πρότυπο και πηγή έμπνευσης για άλλους Δήμους για να αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες».
Η κ. Κοσμά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις συγκεκριμένες δραστηριότητες και προγράμματα της Παιγνιοθήκης, ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό και τις εθελόντριες που δίνουν πραγματικά κομμάτι της ψυχής τους καθημερινά για τα παιδιά και υπογράμμισε πως παρά την αλλαγή της διοίκησης του Δήμου, οι εθελόντριες θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και την αγάπη τους στα παιδιά της Λέσχης. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους χορηγούς που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν υλικά και ηθικά την Παιγνιοθήκη, μεταξύ των οποίων, ο Απόστολος Κόντος, η Τέτα Μανωλεδάκη, η Ρούλα Πατίλη, η Γεωργία Χατζήβεη, όπως και τα ζαχαροπλαστεία Πικαντίλι, Στεργίου, Συντριβάνι, Τίλας και MaxPerry . Ακόμα, η κ. Κοσμά, μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία της με το Δήμαρχο Σταύρο Κόντο και εξήρε το ήθος και την προσωπικότητά του. Η Αντιδήμαρχος, τελειώνοντας την ομιλία της, αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της παιδοψυχολόγου της Παιγνιοθήκης Μαρίας Τσουκαλά, την ψυχή της Παιγνιοθήκης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, την οποία τίμησε απονέμοντάς της αναμνηστικό, και κλείνοντας, έδωσε τις θερμότερες ευχές της στους παρευρισκόμενους για τις γιορτές των Χριστουγέννων. 

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε εκ μέρους των γονέων των νέων, η κ. Ρούλα Πατίλη, η οποία ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Δήμου και ιδιαίτερα την κ. Κοσμά για την ευαισθησία της όλα αυτά τα χρόνια και εξέφρασε την ευχή να συνεχίσει η άρτια λειτουργία της Λέσχης και με τη νέα  διοίκηση.
Στο τέλος της γιορτής οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν λιχουδιές από τον πλούσιο μπουφέ που είχε στηθεί στο χώρο και ετοιμάστηκε από τις εθελόντριες. Η βραδιά έκλεισε με πολύ χορό και τραγούδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου