Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Δεν κουνιέται φύλλο στην Αθήνα λόγω... Γρηγορόπουλου

Είναι απορίας άξιο πώς άραγε θα τιμηθεί η μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου αύριο, με το να κλείσει ουσιαστικά η πρωτεύουσα για τους κατοίκους της. Δεν κυκλοφορεί τίποτε αύριο από το ύψος της Αλεξάνδρας και προς το κέντρο διότι, λέει, έτσι θα τιμήσουμε τη μνήμη του Γρηγορόπουλου.

Κύριε των Δυνάμεων! Αν πάω αύριο στη δουλειά μου δεν τιμώ το παλικάρι που σκοτώθηκε άδικα των αδίκων; Είναι λογική αυτή; Αντί να στρωθούμε στη δουλειά μπας και γλυτώσουμε καμιά (επόμενη) γενιά ζωντανών από τα χρέη που τους ετοιμάσαμε, κλείνουμε το "μαγαζί" για να "τιμήσουμε" (τρόπος του λέγειν...) το νεκρό;

Γίνονται κι αυτά στη σημερινή Ελλάδα...

5 σχόλια:

  1. διαμαντή, λάθος τα λες. Τον αποκλεισμό της πόλης τον κάνει η αστυνομία, η οποία δεν έχει κανέναν σκοπό να τιμήσει τη μνήμη του γρηγορόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τα λέω καθόλου λάθος, αγαπητέ. Η αστυνομία αποκλείει όλο το κέντρο γιατί θα γίνουν δεκάδες εκδδηλώσεις, πορείες, διαμαρτυρίες κλπ. Αυτό λέω. Τη μνήμη του παιδιού αυτού την τιμάμε ο καθένας μέσα του και κάθε μέρα, όχι με πορείες και χαμό στη δεύτερη επέτειο της δολοφονίας του.

    Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους; Κάποιοι επενδύουν στις ταραχές και χρησιμοποιούν ως αφορμή την επέτειο της τραγικής δολοφονίας του Αλέξη. Προσωπικά πιστεύω ότι αύριο είναι μια μέρα περισυλλογής για όλους μας, αλλά και μια μέρα εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ofilo na simfoniso me ton Diamanti......exoun programmatisti polles poreies kai polles sigkentroseis stin 'mnimi' toy Alexi.......
    As elpisoume oti 8a timisoun tin mnimi toy opos prepei......kai oxi na ginoun fasaries gia na ginoun......
    e-pikoinonia.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η ανακοινωμένη πορεία είναι μία, στις τέσσερις το απόγευμα. Προφανώς, διάφορες οργανώσεις κλπ. μπορεί να έχουν ανακοινώσει κάποιες προσυγκεντρώσεις νωρίτερα. Αυτό δε δικαιολογεί ημερήσιο αποκλεισμό της πόλης. Άλλος είναι ο στόχος της αστυνομίας.

    Θα σου πρότεινα μια μέρα, με το ευρύ πνεύμα που σε διακρίνει να κάνεις μια βόλτα σε μια τέτοια συγκέντρωση. Να δεις ποιοι είναι εκεί και τι κάνουν. Να δεις επίσης τι ρόλο παίζουν οι δυνάμεις της αστυνομίας, είτε στην αυτονομημένη τους εκδοχή (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ κλπ.), είτε στην θεσμική τους (ΓΑΔΑ που αποφασίζει απαγόρευση κυκλοφορίας για μια μέρα).

    Ανεξάρτητα απ' το αν θα συμφωνούσες με τα όποια θέματα θέτουν όσοι συγκεντρώνονται, ως οργανώσεις ή άτομα, θα μπορούσες πιστεύω ν' αναγνωρίσεις την αστυνομική σκοπιμότητα.

    Αν δεν το κάνεις αύριο, δοκίμασε να το κάνεις την Τετάρτη 15/12, που έτσι κι αλλιώς υπάρχει και γενική απεργία και όλα λίγο-πολύ θα υπολειτουργούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @helpdiamantis
    Καθόλου δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις όσων κατεβαίνουν σε διαδήλωση, είτε με οικονομικά αιτήματα είτε ως εκδήλωση μνήμης σαν τη σημερινή. Επίσης δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος ότι ο κατά καιρούς ρόλος της αστυνομίας είναι αυτός που πρέπει να είναι, μονοδιάστατα υπέρ τηςδιαφύλαξης της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών. Πολλές φορές ο ρόλος της αστυνομίας εκτρέπεται λόγω ελλιπούς εκπαίδευσης των αστυνομικών οργάνων -να το πω κομψά- άλλες φορές για άλλες σκοπιμότητες.

    Εγώ αγαπητέ μου λέω ότι όλο αυτό το σκηνικό το πληρώνει ο "απλός" πολίτης. Αυτός υφίσταται ό,τι έγινε στην Αθήνα πριν δυο χρόνια, με καταστροφές καταστημάτων και αυτοκινήτων, χωρίς ο πολίτης- θύμα να ήθελε, ή να μετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Άλλοι φταίνε, άλλοι την πληρώνουν σε αυτή τη χώρα. Αυτό είναι το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή